2014-03-18

Gammalt och äldre - Toner från Linderöd


Dags att locka bygdens unga! Då gäller det att göra något fränt och lite "hippt". Vad sägs om att producera en skiva med gammaldans och ge den namnet "Gammalt och äldre"? På baksidan menar de bestämt att "den lantliga tråkigheten och småsamhällets brist på sysselsättning lyser med sin frånvaro" i Linderöd, och etablerar detta med en omslagsbild där gamla människor spelar fiol och unga sitter och hänger. Personerna uttrycker känslorna bisterhet/stilla missnöje (övre vänster), skepsis/fågelskådning (övre höger), äckel/kaxighet (nedre vänster), sorg/ändlös trötthet (nedre mitten) och apati/ånger över medverkan (nedre höger).

Ungdomsgården hette "Club 69", titeln är hemskt kontrastlös och kom ihåg; det är inte personerna i bakgrunden som har skrivit titeln.

Från Skammens år 1977.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Oh, sicken glädje! Linderöd en sommardag; tänk att få njuta!

Anonym sa...

Och nere till höger ser vi Jimmie Åkesson tidigt i karriären.

Jonathan Newton sa...

Vad är det för stackars jeppar som sitter i bakgrunden, på andra sidan dammen?

Bacchus sa...

Jämfört med nästan allt som publicerats på sidan tycker jag detta är hyggligt smakfullt. Bra ljus, inga smaklösa logotyper, lite charmigt självironiskt team och hyggligt välarrangerade modeller på bilden. Dom ser kanske inte så entusiastiska ut och folket i bakgrunden stör ju bilden, men detta är långt ifrån det sämsta jag sett här.

Anonym sa...

Alltså, du har rivstartat min dag, har suttit och gapskrattat i en halvtimme, tack :))

Anonym sa...

Om den här bilden visar på full fart och gamman i Linderöd, hur ser det då ut om de är deppiga och sysslolösa?

Anonym sa...

Högra gubben tänker: "Hmm, om en stund ska jag nog spela en ton. Kanske. I alla fall EN ton. Om en stund. Ett G. Eller Fiss. Eller... inte. Jag vet inte än. Får se om jag har lust då."

Gustav sa...

Visst mått av skitnödighet (övre höger) tycker jag mig ana.

Den stora frågan är ju annars hur i helvete fotografen kunde låta människorna på andra sidan dammen få vara kvar? Om inte annat hade hen ju kunnat flytta kameran en dm åt sidan och därmed skymt dem med folkdräktsbyxa eller flickhuvud.

Stefan sa...

Är det Linderöds två enda A-lagare som sitter i bakgrunden på byns enda parkbänk?

Annars är det väl i det här fallet "musikgruppens" namn som är det katastrofala.....

Christian sa...

Malcolm McDowell ser ut att vara fena på fiol!

Anonym sa...

Detta är ju ett ohyggligt spännande drama vi ser! De två tjejerna till höger håller varandra i hand för de är ju ihop. Dock så tänker hon i mitten överge hon till höger till förmån för hon till vänster, ni ser ju hur längtansfullt vänstra tjejen tittar på mittentjejens hand. Högertjejen har ingen aning och sitter där ganska lugnt och har det trevligt. Mittentjejen ska just släppa hennes hand och byta till vänstertjejen. JUST DÅ kommer den dramatiska fiolmusiken in, livespelad av de verkligt seriösa taggade männen bakom.

Anonym sa...

Javisst, hur ska högertjejen kunna misstänka nåt? Så här har de ju suttit i flera månader...

Anonym sa...

De gestaltar Skånes svar på Sound of music. De är Familjen Fån Tratt.

Anonym sa...

Flickebarnen har inga fötter! Det förklarar det orimliga i att de lugnt sitter kvar då herrarna drar igång med Toner från Linderöd.

Anonym sa...

Det går fanemej inte att göra annat än dra helt sjuka slutsatser av bilden. Den ser ut som nåt nåt som publicerats i ett längre reportage om tre brudar som hittats inspärrade av två män under hela sin livstid och fått utstå de mest opublicerbara hemskheter. Man ser framför sig en bildtext i stil med "Vid de fåtal tillfällen flickorna kopplades loss från sina kedjor och fick njuta dagljuset utanför källaren kläddes de ut till ett kringresande folkdanslag för att ortsbefolkningen inte skulle fatta misstankar." I bakgrunden fastnade av misstag de två poliser som som för tillfället hade span på männen.

Someone sa...

Vad glada de ser ut!