2014-03-11

Brändöpojkarna


Brändöpojkarna är fem män i lila katastrofuniformer, utplacerade långt ifrån kameran bakom ett snår av ormbunkar. Antingen grundades det beslutet på att männen hade så stört tighta byxor att det inte kändes sedligt att visa skreven i bild, eller så var valet av skor under all kritik. Det kan också handla om att fotografen fick en oerhört dålig idé och fick agera oemotsagd.

Notera att ALLA männen bär små räliga halsmedaljonger, och den högraste mannens frisyr som ger huvudet formen av ett ägg.

En ytterst udda detalj är att det är Py Bäckman som körar på skivan, ett inhopp som hon av förklarliga skäl inte lyfter fram i sitt väldiga CV.

1976.

18 kommentarer:

GöP sa...

Det måste vara en inkompetent fotograf: skärpan tycks ligga på de bortre ormbunksbladen och inte på "pojkarna"

Stefan sa...

Även multinationella skivbolag kunde misslyckas med skivomslag förr i tiden

Lukas Gornitzka sa...

Undra ifall man borde lägga in en kategori för halsmedaljonger?

Anonym sa...

Brändöpojkarna är, efter lite googlande, ett gäng från Luleå. Av andra skivomslag att döma så var icke den högrastes äggfrisyr en tillfällig nyck utan något som farbrorn trivdes i. Åtminstone ett av deras omslag är plåtad av lokal talang, vet ej om detta är fallet på denna. Får hålla utkik efter ormbunksdjungler nästa gång Brändön besöks!

Wagner sa...

Alla har likadana pyjamasar. Lite gulligt är det ju.

Bertilone sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Queen Esther sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag tror att fotografen medvetet la skärpan på ormbunkarna i förgrunden. Stor bländaröppning skulle lägga artisterna i en behaglig oskärpa men det räckte tyvärr inte..

Johan sa...

Är det säkert att det är ormbunkar? Kanske har de gjort en "Peps" och ställt sig bland mariujanaplantor?

Anonym sa...

Vem är kvinnan med hår mellan de utstickande brösten som står som nummer två från höger? Hon som håller hand med sin blyge smygfete pojkvän vid sin sida.

Bacchus sa...

Jag trodde ärligt att orekseternamnet var av typen "Vi sätter lite prickar över slumpvisa valda vokaler för att piffa upp".

nada sa...

Fotografen tänkte egentligen inte alls fotografera kisarna från Brändö. Han var ute på uppdrag för tidningen "Månadens ormbunke" och hade hittat ett perfekt motiv för omslaget till augustinumret.

Döm om hans förvåning när fem troll i boudoir-utstyrsel hoppar upp i samma sekund som han trycker av. Eftersom bilden ändå var totalt oanvändbar i alla redliga sammanhang fick Brändösnubbarna använda den.

Anonym sa...

Teamet som ansvarade för bilden bestod av åtta personer. Fem personliga assistenter, två som höll fast fotografen och en med ansvar att återföra dräkterna till Ulleråkers socioterapis garderob.

Anonym sa...

Om jag vore Py, skulle jag fr o m nu lägga till just den här insatsen i mitt CV.

Gustav sa...

Så där går det när alla kommer till plåtningen i olika skor. All heder åt fotografen!

Nisse sa...

Bränn? Dö? Ja, varför inte...

Anonym sa...

Evert, Lasse, Ove Kenth och Ove.
Jag horde demo-tapen till den har LP'n pa 70-talet (-76?) Den andra kor-tjejen ar Putte Wickmans dotter.

Anonym sa...

Evert, Lasse, Kenth, Stefan och Ove.
Brandon ar en liten fiskeby utanfor Lulea. For att vara 'dansband' fran 'tiden' ar LP'n valproducerad med ett par hojdarlatar. Jag lyssnade pa 'Tidig morgon' i en Limo pa vag till ett casino i Missisippi. Tyckte att det passade.