2014-03-03

24 great heartbreakers & tear jerkers


Om ni trodde att det räckte med EN ledsen kvinna som grät snor så trodde ni fel! Tydligen fanns det en väldig efterfrågan efter musik som fick lyssnaren att börja gråta, för här har vi ännu en platta med samma tema. En dubbelskiva till och med, med hela 24 låtar att tjuta till.

Märkligt nog hittar vi inte artister som Robert Wells, Jubelklockorna, Michael Bolton eller Dan-Jakob på skivorna, musik som annars är känd för att plåga lyssnaren till ett läge av nedbruten underkastelse. Som visan så riktigt lärt oss; Vem kan lyssna på Familjen Bacill utan att fälla tårar?

Nej, istället är det de där gamla vanliga smörlåtarna; When a man loves a wombat och I'm so långsam I could cry.

Konceptet är ju väldigt konstigt, en skiva med musik för den ledsna att bli mer ledsen av, och fick ett utmärkt lämpligt omslag. Det är ett av de deppigaste jag äger, dock inte Oavsiktligt Skitdeppigt. Trots det platsar det här eftersom även ett avsiktligt skitdeppigt omslag är något mycket märkligt. Först trodde jag att snubben satt och hulkade över sin överkörda svan Svante som låg död framför honom, men till min besvikelse var det en blombukett vid en närmare titt.

1980.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Tear Jerkers"?
De är inte snälla mot sitt eget skinn de inte.

Wagner sa...

Nää, Christer Pettersson. Fast jag saknar den gamla dängan - På en parkbänk i Sollentuna centrum. Gavs den bara ut på singel?

Anonym sa...

Saken på marken ser ut som en illa tilltygad beagle-valp inkrängd i korvfjälster.

Anonym sa...

Blombukett? Ja det var synd; jag trodde som Anonym att det var en hundvalp.

X-pert sa...

Först får han en fraktur på hjärtmuskeln. Sen lirar han ett smäktande solo på den skära oboen så att tårarna!? sprutar. Den karl'n har en väldigt märklig anatomi. Och allt detta bara för att han inte lyckades befordra en bukett till avsedd adressat. Huvva!

Anonym sa...

Hundvalpshypotesen påminner om den där Nile City-sketchen om han som var lessen när han hade mixat sitt marsvin och gnällde att "Det kom bloood ur Markus!" Den här snubben kan inte begripa att hundvalpen tog skada av att bli inlindad i plast och dunkad i en trädstam.