2014-02-15

Rune-Lennarts med Titti - (Namnlös skiva nummer två) + Nadja's theme


De lila kostymerna är förstås gräsliga, särskilt tillsammans med den bruna bakgrunden. Det är dock inget revolutionerande på denna sida, i ärlighetens namn är utförandet rätt så smakfullt och det ser ut att vara ett trevligt gäng. Denna skiva är med här som en ren bonus, en tribute till en av storfavoriterna på denna blogg och som även kom med i boken.

Märkligt är dock att skivan inte har någon titel, det hade inte den förra heller. På baksidan tipsar de med texten ”du har väl lyssnat på vår tidigare LP GLP 7613”. Sådana titlar fastnar inte riktigt.

Denna såg dagens ljus under Skammens år 1977. Året därpå däremot, då gjorde de en platta som verkligen såg ut som förnedring och vanära. Och den kommer här, utan ett ögonblicks andningspaus!Sedan sist har det hänt lite grejer. Basisten Görgen har bytt namn till Jörgen, och Erik har bytts ut mot en Stephan med dunderglasögon, jättehög lugg och den udda förmågan att spruta vatten ur ryggen som en val.
Mannen längst till vänster såg snäll och glad ut på deras förra skivomslag. Här testade han att se hård och tuff ut istället, men det gick åt sjumilaskogen på grund av av några olika anledningar.
För det första spelar han i ett dansband, ett dansband som heter Rune-Lennarts med Titti. För det andra sitter han på huk i Ronneby, iklädd ett glansigt ljusblått material. För det tredje har han råkat sätta sig på sitt byxben, som klämts fast mellan träskon och marken.
Jag är inte riktigt beredd att påstå att de är omgivna av den klassiska gasen, men de har smetat ut kanterna riktigt rejält.
Denna skiva är som en Eric Saade-kalender; något som uppenbarligen sålde fastän det trotsar all logik att någon skulle vilja ha en.
1978.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Trodde nästan att flaskbottenglasögonmannen (långt ord det där...), hade fått lavemang innan fotot togs....

Fredrik sa...

Inlägget är taggat med etiketten "djur". Jag har nu spenderat flera minuter åt att fingranska båda omslagen men hittar inte något annat djur än tama försök till pudelfrisyr. Kan någon hjälpa mig?

nada sa...

@ Fredrik

Kolla i bakgrunden på Nadja's theme. Ser du familjen som står på trottoaren? Ser du den lilla killen i vita shorts? Det är Clemens. Han ägde vid fototillfället inte mindre en tre vandrande pinnar.

Stefan sa...

"Rune-Lennarts med Titti", det är ju ett sånt där skämtnamn man drar till med när man vill skoja om dansband. och så fanns dom på riktigt!

Än en gång tack Herr Dryck för alla härliga skratt man får på den här sidan.

Anonym sa...

Klaffset runtom är gjort på lågprisvis med vaselin. Fotografens budget tillät inte ett softfilter. Man kletar vaselin på ett vanligt UV-filter.Blev det nåt över vill jag inte veta var det hamnade.

Anonym sa...

Han till vänster ligger inte överst på telefonlistan över barnvakter.

GöP sa...

Än en gång visar Herr Dryck att svenska dansband är totalt hjärndöda. Jag orkar inte titta längre, utan att få migrän. Som tidigare inlägg redan nämnt, är bandnamnet ett rent skämt. Och kläderna ska vi inte ens tala om...

Herr Dryck sa...

Joho, han är ju en val!

Anonym sa...

Visste inte att en ung och blonderad Felix Herngren har varit medlem i ett dansband.

Wagner sa...

Råkar man sätta sig på sitt byxben, som klämts fast mellan träskon och marken är det även andra vitala delar som kommer i kläm och då är det inga problem att hålla sig för skratt.

Anonym sa...

Precis när man börjar få söndagsångest så tittar man in här på bloggen - och alla bekymmer och orosmoln är som bortblåsta. Vet Herr Dryck vilken insats han gör för ens välbefinnande...?

Anonym sa...

Det där namnet Rune-Lennarts är ju sådär fantastiskt uppåt väggarna som bara dansbandsnamn kan vara :)