2014-02-23

Jard & Carina Samuelson - Vilken underbar värld


Det har blivit dags för bibelsveriges smörigaste charmör att göra ett återbesök här på Katastrofala omslag. Jard är den enda nu levande personen i vårt land som kan få kvinnors hjärtan att bulta snabbare genom att rabbla upp alla Mose svågrar.

Denna gång valde dock hockeyproffset att ha med sin fru Carina Jard Samuelson på omslaget, och hon är iförd en dubbelknäppt businessdräkt som fullkomligen gråtskriker tidigt nittiotal.

Ett annat exemplar av denna platta har jag faktiskt fått personligen signerad av Jard. Detta är i sig en skrämmande bild av min störnings allvar; jag har alltså besökt ett tältmöte på Öland, köpt ett exemplar av Jards skiva till fullpris och sedan köat för att få den signerad till "Jånn". Och jag heter inte ens Jånn.

(Tältmötet var för övrigt precis så hysteriskt som man kunde tänka sig; fullpackat med folk som var sammanbitna husvagnspar när de gick in men som plötsligt gråter med händerna mot himlen och ropar random bibeltermer som "rättfärdighet" och "herre Sebaot". Sedan åter till campingplatsen med medtagna trädgårdsprydnader.)

Och ja, "Vilken underbar värld" är en svensk cover på "What a wonderful world". Och ja, den är skandaldålig. Inklusive tidernas fulaste digitalsynt och ett långt saxsolo med kyrko-reverb, ett måste eftersom tältmötena inte bjöd på någon storslagen akustik.

1990.

15 kommentarer:

BackstugeBengt sa...

Jag är minst sagt imponerad över vad du är beredd att genomgå för att få tag i alla dessa undermåliga skivomslag!

Kezo sa...

Jag misstänker du varit på Löttorp? Jag minns själv i min ungdoms dagar när man åkte dit för att förleda kyrkoungdomarna i synd och hur hela campingen stannade upp när Jard kom glidande i sin buggy så fartvinden rufsade om hockeyfrillan. 80-talet dör aldrig.

För att få lite perspektiv, det här utspelade sig under senare hälften av 00-talet.

Anonym sa...

Shit. Jag tror jag träffade Jard ganska nyligen (eller nån av hans bröder), utan att ha en aning om att han var känd från Katastrofala omslag.

Anonym sa...

Detta är ett exempel på kategori 3i den här bloggen: skivor med kristna musiker (kategori 1/2: katastrofala omslag/koncept).

Stefan sa...

Omslaget tillhör väl kategorin, Omslag som blivit katastrofala med tiden....

Tomas sa...

Hockeyproffset???? Eller syftar du bara på hockeyfrillan?

Anonym sa...

De ej omnämnda axelvaddarna måste väl räcka till silverplats bland omslagen här, efter Loco Mia. Deras armar ser ut att börja en decimeter nedanför axlarna på deras överbreda överkroppar. Särskilt Jard ser ut som han tryckt på sig ett kroppsskydd 94 under kavajen, utifall en rivaliserande frikyrka skulle få för sig att göra en driveby i Löttorp.

Anonym sa...

Hon har alltså stoppat ned sin hand i hans gylf. Och det hon hittat och stimlulerat där verkar ha stoppat upp hennes lycka, av flinet att döma. Även om "Yard" nog är en erotisk överdrift av prestationen. Och jag hoppas att Samuelsons inte är syskon, utan att de bara hade samma frisör.

Wagner sa...

Vad hon än hitta i gylfen så verkar hon nöjd då dom är gifta än. Paret och en stack ungar bor i Skanör om ni har vägarna förbi i sommar.

Finns bara en Jard Samuelson på orten, ja i hela Sverige. Vem hade trott det...

Anonym sa...

Ser i stort sett likadana ut än
https://www.youtube.com/watch?v=cERXAS9Tv0Q
Ganska snygg är hon fortfarande också.

Anonym sa...

HaHA om man växlar mellan denna blogg och den bruna maten måste man ta paus för påfyllande av skrattårar herrej-r, bättre än TV

Anonym sa...

Carina ser på den bilden ut ut som om Overly Attached Girlfriend har fått barn med en Gremlin.

Anonym sa...

Har ni hört hans verision av Empty rooms????? Jösses jag skrattade i en timme, sedan grät jag lika länge...

Alex sa...

Om du är intresserad av odödliga mängder av kristna vinyler bör du besöka Uddevallas Pingstkyrkas Second hand. Varje gång tänker jag: "Idag kanske det finns några riktiga skivor", men aldrig blir jag riktigt glad. Mer rädd.

Someone sa...

Jag var en gång på tältmöte med hanses bror (ja herre, jag ångrar den synden). Där predikades den trevliga synen att det var ett tecken på ondska att de homosexuella nu fick marschera på våra gator.