2014-02-06

Fat Chance


Sex män sitter och trycker i ett blått, risigt dis. Man kan tänka sig att de sitter och badar ångbastu tillsammans, iförda en av de värsta klädesalternativen för bastubad. De har nämligen enats om att alla bära ett av de allra fulaste herrplaggen; den löst sittande tunna polotröjan med tight krage.

Lägg till höga överdragsbyxor med hängslen och en asdyr hamburgertallrik som balanseras under ett okontrollerat klampande med slalompjäxor så får du en skidåkare på lunchpaus i värmestugan.

Lägg till en illasittande kavaj, en markant mogen doft och ett asdyrt glas rödvin så får du en kulturgubbe i pausen på La Traviata på Göteborgsoperan.

Ersätt rödvinet med en påse bridgeblandning så får du en cineast på senaste Almodóvarfilmen "Tala med min mamma om transor".

Frisyrerna och hållningarna raserar det lilla hopp som fanns kvar efter klädvalet. Längst till vänster sitter en liten herre i den sämsta ergonomiska ställningen jag sett på länge; med framskjuten höft böjer han ner bröstkorgen mot skrevet som en stor makaron, och tillsammans med det långa håret med sin märkliga håruppsättnings-lugg blir det rent livsfarligt.

Näst längst till höger sitter en annan man med liknande kass hållning, en slags sittande Roland, men det som drar uppmärksamheten till sig är förstås frisyren. En gyllene regel som han måste ha missat lyder som följer: när hårfästet närmar sig fontanell-latitud är det mycket hög tid att göra sig av med eventuellt långt hår. Risken är annars att man kommer se ut som en skallig person med en hårkapuschong uppdragen halvvägs på huvudet eller som en otäck filmkaraktär som samlar på snodda barnvantar i sin källare.

Längst till höger sitter en flint man som balanserar en stor korv torktumlarludd uppe på huvudet.

FET CHANS att man skulle lockas att köpa den här skivan av att se omslaget! Glöm det förresten, det gjorde jag ju.

1972.

9 kommentarer:

Hakan sa...

Kunde inte låta bli att googla:
http://hklbrrypkr.blogspot.se/2005/11/could-it-be-possible-that-idaho-is.html

Nisse sa...

"En flint man"? :)

Imperial58 sa...

Apropå flint, härmom dagen såg jag nåt som borde vara förbjudet. En man i 60-års åldern iförd 80-talets slalomklädmode, givetvis med pannband,
långt hår i nacken och en rödglänsande, av kylan får man förmoda, flint som sticker upp ur pannbandet!

Anonym sa...

När jag tittar på frisyrerna slås jag av att de är så olika. Från Svinto till torktumlarludd. För övrigt kan man ana lukten då den fuktiga kolsyredimman klibbar in i banlonjumprarna.

Johan sa...

Är inte diset så tätt att taggen "gas" förtjänar att användas?

Annars skall Herr Dryck ha tack för att katastrofnivån vad gäller själva omslagen och inte innehållet återigen når upp (ner?) till tidigare nivåer!

Anonym sa...

Ville bara berömma detta inlägg, Dryck! Jättekul att läsa!

Anonym sa...

Bästa omlslaget och kommentaren på länge. Keep up the good work of dålig smak.

Anonym sa...

Ahhahaha! Samlar på snodda vantar! Var fick du den ifrån?!

Åsa Lindberg sa...

Murmeldjuret näst längst till vänster utgör en verklig kontrast till sina bandmedlemmar. Hans huvudpäls täcker skallen så bra att man får känslan av att han får raka fram det som syns av ansiktet.