2014-01-28

Kellys


Det är imponerande hur mycket som kan gå snett med ett så enkelt upplägg; en helt svart lokal där de fem medlemmarna skulle stå rätt upp och ner. Ändå lyckades Kellys riva av ett medley i onaturlig kroppsföring. Att bara "stå som vanligt" kan tydligen vara en väldigt svår uppgift för vissa.

Kläderna är förstås av sådan typ att de redan från början river ner omslagets nivå till högst "med tvekan godkänt", men det är vi ju vana vid på denna blogg. Hållningarna är det som liksom smyger sig på som ett ogreppbart obehag först vid en närmare granskning, lite som när man börjar se läskiga detaljer i gamla fotografier eller läser mellan raderna i en gammal dagbok.

Längst till vänster har vi en klassisk Roland. Det finns mer utpräglade exempel här på bloggen, men kraven uppfylls; sluttande axlar, framskjutet huvud och armarna lealöst hängande framme på kroppen. Bredvid honom står en man som fått för sig att man måste välja antingen mustasch eller ögonbryn, och han står i bodybuilding-posen "the crab". Varför han gör det vet bara han.


I mitten står en mycket bredbent kille med helt spikraka ben, och bredvid honom står ett lurv. Längst till höger finner vi den som står konstigast, med axlarna bakdragna och bröstet kraftigt framskjutet. De väldigt höga byxorna med de korta västarna får armarna att se extremt långa ut, och det är ju något som man ofta eftersträvar vid sitt val av garderob.

1975.

11 kommentarer:

Wagner sa...

"Tack för mig o' hej."

Ja lite så känner jag också. Skorna syns knappt men det man ser är fullt tillräckligt.

timofej sa...

Precis! Det första som slog mig var avsaknaden av fötter hos tre av de fem medlemmarna.

Gustav sa...

Stor kredit att kunna skriva om detta utan att använda ordet "kameltå" (eller för den delen kommentera skornas olikhet/avsaknad).

Sen undrar jag om det inte finns något för ögonen mindre ansträngande sätt att arrangera en bild med tre långa personer och två "alternativ-långa". Som de står nu blir ju allt fel, utom mönstret röd-grön-röd-grön-röd förstås.

Till sist gissar jag att de två längst till höger är bröder.

MadameG sa...

Uppenbarligen är det blixtlås (?) i de röda dressarna men inte i de gröna, alternativt var det sämre kvalitet i de gröna... Undrar hur skräddaren tänkte... eller inte ^^

Anonym sa...

Gustav: de två längst till höger är inte alls bröder. De är systrar.

Stefan sa...

Snygga och prydlige scenkläder, speciellt om man jämför med dom här

http://www.svenskadansband.se/img-kellys-3885.htm

Wagner sa...

"Precis! Det första som slog mig var avsaknaden av fötter hos tre av de fem medlemmarna."

Jag syftade mest på att dom dumpat alla sina skor i en container före fotograferingen och sen haft fiskdamm.

Fast det där med fötterna var onekligen en poäng det också. Kortväxta har små fötter och sen var det något mer jag glömt...

Anonym sa...

Tre av bandmedlemmarna har mycket synlig "PTV"

/Beata, från dansbandet Ole-Östens med Beata

Anonym sa...

"Den Gamla Moraklockan" låter som en riktig stänkare som fick temperaturen att nå kokpunkten på de gistna dansgolven i folkparkerna. Många är väl de som stått och grovhånglat och torrknullat i hörnen till denna klassiker på Kellys spelningar.

Anonym sa...

Killen (?) i mitten ser väldigt skum och androgyn ut. Var han 12 år vid fototillfället eller?

Anonym sa...

Hur gamla är ni som skriver här?
Jag skulle tippa runt 12år ungefär, äldre kan ni knappast vara. Det var väl i den åldern man höll på att leta fel på folk, men ni kommer säkert att upptäcka att alla människor är olika, när ni vuxit upp.
För ni är väl inte äldre än 12år?

Mvh Inge Nordningsman