2014-01-06

Getingarna - Friskt vårdat är hälften vunnet / Rök, rök, rök


Välkomna Getingarna, en ny bekantskap här på bloggen! Den givna katastrofformeln "dansband uppställt runt hund" slår aldrig fel, och här ger den ännu en skiva den där obönhörliga dödsstöten som slår ihjäl minsta spår av kvalitetskänsla.

Det är ett tydligt friskvårdstema på plattan, där all text handlar om att bli rask och kry. Jag hittar dock ingenting som tyder på att skivan är sponsrad av något institut eller så, vilket gör det ännu konstigare. Det finns ju många band vars texter pekar åt olika politiska riktningar, veganism, anarkism, miljötänk, vit makt etc, men att ha ett band som hela tiden sjunger om sundhet känns ju ovanligt trist.
Texterna är för övrigt under all kritik, med den sortens onaturliga meningar där man placerar verbet sist i meningarna för att få dem att rimma.

Försök att strunta i bilen
och se om cykla du kan
Du finner snart rätta stilen
i rätt tid du ändå ju hann

Den som någonsin skulle utbrista "trafiken var en hynda på väg hit, men i rätt tid jag ändå ju hann" bör allvarligt fundera över sina språkliga influenser.

Dessa är inte att förväxla med dansbandet Getingarna som låg på Svensktoppen med "Kärlekens vingar", de kommer från Österlen medan det här gänget är från Örebro. (Bortsett från hunden. Den föddes i Eskilstuna där den gick i grundskolan och även konfirmerades, men flyttade därefter till Ljungskile där den läste samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet. Efter en kortare tid i bandet Getingarna utbildade den sig till svetsare och köpte ett fritidshus i Ed. Sedan dog den.)

1979.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Sundhet...? Allt utom titeln då. "Rök, rök, rök" är ju en uppmaning till allt annat än sundhet.

Anonym sa...

Nu förstår jag inte. Friskvård? Det står ju 3xRök på omslaget. Förmodligen hittar vi Hobson eller Blend som huvudfinansiär.

Chimaera sa...

I mitten sitter Staffan Westerberg och drömmer sig bort...

Anonym sa...

... och för att även notera de piffiga "mjölaffärstofflorna" :-)

Anonym sa...

*förlåt "mjölKaffärstofflor" skall det stå ;-)

Urbolt sa...

Rök rök rök, brinner det? Var det det som dödade jycken? Eller var det getingar? Och vann de bara hälften? Jag tycker det är så sorgligt hela den här historien om att cykla från Ljungskiiile, med biiilen.

MadameG sa...

Om man nu tvunget måste ha en hund med på omslaget, varför då välja en svart sådan och sen låta färgerna för övrigt också gå i svart/grått så att kontrasterna blir så små som möjligt? En vit hund hade varit betydligt bättre, gör om - gör rätt... Eller kanske inte för då hade kanske inte omslaget hamnat här till allmän förnöjelse...

Wagner sa...

Vad säger Magdalena Ribbing om vita träskor till svarta byxor?

Flavia sa...

Vita skor, av vilken modell det vara månde, går fetbort! Speciellt till svarta byxor.

De enda som kan bära vita skor med någon värdighet, är hallickar i New Orleans området.

Bertil Pilgrip sa...

Ett sample från denna "dyrgrip" skulle uppskattas.

zelda sa...

Åh, nu vet jag vilken platta jag ska ta med mig nästa gång jag blir inlagd på psyket.

Anonym sa...

Det där med hunden är upenbar lögn, det finns ju ingen gymnasieskola i Ljungskile!