2013-12-22

Pernilla Wahlgren & Roger Pontare - Fazer jul-hits 1989


Pernilla Wahlgren sitter på knä vid julgranen och ler just så smärtsamt tillgjort som man gör när man har öppnat sina julklappar och alla har visat sig innehålla godis.
– Åh, en Kalle Ankas lördagsgodis...till! Jag lägger den här bredvid alla Gröna kulor och de sex lådorna fucking Wienernougat.

Så, vilka jul-hits handlar det om på den här reklamskivan? Jo, julhitsen i plural är "Christmas time is here again" på ena sidan, och "Christmas time is here again" på andra sidan.

Det kommer ett traditionsenligt julinlägg på julafton också, fram till dess får ni njuta av paketinslagning och sådant. Då kanske ni får stöta på fenomenet "för tunt omslagspapper". Varför ett material vars enda syfte är att täcka och dölja något kan tillverkas i en sådan transparent kvalitet att det krävs flera lager för att dölja texten på lådan är helt oförklarligt. Hit hör även konceptet att paketera julklappar i gamla kartonger, så att den som öppnar får chansen att glädjas åt någon skön teknikpryl innan lådan öppnas och avslöjar den broderade julbonaden och hushållets sjunde osthyvel. Med handtag av renhorn.

1989.

4 kommentarer:

Larsson sa...

Fast sämre julklapp än Fazer kan man ju få...

Anonym sa...

Är Larsson tandläkare?

Larsson sa...

Nej :-) gillar bara godis!

Anonym sa...

Katastrofalt? Nej,Pernilla är ju söt!Roger Pundare var däremot för stygg för att medverka på omslaget.