2013-12-08

Lycksele-kvartetten - Segersång


Nu är de tillbaka, och fortfarande är det sjukt svårt det där med att räkna körmedlemmar.

Även bortsett från den uppenbara namnmissen är omslaget inte någon hit. De nio står samlade framför en kåta och en gråmulen himmel, och deras dresscode består av spräckliga kavajer (i vissa fall med uppkavlade ärmar!) och slipsar i olika grälla färger.

Den främre Farbror Blå har ett par hysteriska glasögon som tycks sätta parenteser runt hans ansikte, ett måste för personer med mindervärdeskomplex! Den enorma Farbror Skär till vänster slår till med en Rolandhållning, den blundande Farbror Skär längst bak ser ut att ha blivit kokt, och längst fram med rött tema finner vi en man som är alldeles gul.

Om inte detta är värt en segersång så vet jag inte vad.

1987.

ETT...!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Och det är från den nivån som skolans matteresutlat har rasat. Den helt nybyggda kåtan av maskinsågat timmer och asfaltsbeklädnad, verkar förresten inte vara så värst traditionell.

Jag tolkar det som att segersång syftar på ordet "seg".

Anonym sa...

Fotografen har varit riktigt ambitiös. Han kom med två lyktor á 500Ws då det skulle handla om kvartet. Efterhand tillströmmade släkt och vänner som också hade varit på Ullareds sommarrea. Full tömning på båda blixtarna gav ett gallgrönt färgstick och Anders Wall fick neonslipsens färgskala inslaskat i det leende ansiket.

Wagner sa...

"Den främre Farbror Blå har ett par hysteriska glasögon som tycks sätta parenteser runt hans ansikte, ett måste för personer med mindervärdeskomplex!"

Fast jämfört med omslaget från 2008 där huvudet är placerat 3 decimeter framför axlarna tycker jag han har ryckt upp sig.

BackstugeBengt sa...

Uppvikta kavajärmar... fan det hade jag glömt!

Var det bara under sommaren -87 som det var en brudmagnet?

Vet att det fungerade som sådant eftersom jag träffade min EX-fru det året...

Sambandsadjutanten sa...

En 9-manna kvartett ser man inte varje dag! Är det möjligen den av de lärde omstridda "Lyckselekonstanten" ( 2,25) som gör att man jämfört med t.ex. Kvartetten Synkopen får denna besättning?

Anonym sa...

Kåta grabbars kvartett.

Anonym sa...

Kan man påstå att den sittande mannen med parentes-glajjorna presterar en "sittande Roland"...?

Anonym sa...

@anonym 00.49: Eller så är det en STÅENDE Roland han presterar. Antingen är han och Farbror Gulsot inte så långa. Eller så fick de stå i diket.