2013-12-17

L'educazione sessuale 2


Detta är en av de där skivorna som inte har ett direkt katastrofalt fult omslag, men som är kära delar av min samling eftersom konceptet är så väldigt märkligt. Detta är en talskiva innehållande sexualundervisning på italienska. Två oändligt långa sidor med en dov kvinnoröst som berättar om spiraler och ”l’irrigazione vaginale” och vilka preventiva metoder som är accepterade av den katolska kyrkan. (Man var alltså inte tvungen att välja mellan skitunge och skärseld, det fanns en del behändiga mellanalternativ.)

Frågan som slår mig är varför den här skivan finns till. Varför skulle någon vilja sitta i sitt hem och lyssna på ett långt genomsegt föredrag om sängkammaretikett? Varför inte läsa en bok i ämnet? Detta känns som frågor som man vanligtvis inte basunerar ut i sitt hem, men i vardagsrummets stereoanläggning passar det visst utmärkt. Angående omslaget pryds det av en kvinna som trycker sin arm tvärs över ansiktet, så där som man brukar göra när man omges av svävande vattenglas och stolpiller.

Skivans väldiga potential som rausplatta på hemmafester ska dock inte underskattas. När du som värd känner att kalaset borde ha tagit slut för länge sen är det bara att ersätta partymusiken med den här skivan. Efter 15-20 minuter av dämpad italienska om steriliseringsingrepp kommer även de värsta eftersläntrande gästerna börja utbrista fraser som ”nej men om man skulle ta och tänka på refrängen” och ”det är ju en dag imorgon också”.

 1973.

15 kommentarer:

Flavia sa...

Underbart! Man kan ju tänka sej att det är gjort för icke läskunniga, alternativt blinda, men ändå sexuellt aktiva italiensktalande kvinnor..puhh lång mening det där !

Anonym sa...

Bara en sån sak som att det är uppföljaren. Det står ju vol. 2 högst upp...

Magdalena sa...

Det där är inget stolpiller, det är ett vagitorium. Bäst att lyssna mer uppmärksamt på skivan.

G sa...

Man kan också notera att italienarna anser att maskulin-tecknet (som också gäller för järn bl.a och också återfinns i Volvos logga) ska ha en pil som pekar rakt upp i stället för den i resten av världen accepterade riktningen snett uppåt höger.

Anonym sa...

Vill ha en översättning av baksidans informationstext.

Salasso sa...

Jag blir nyfiken. Hur i hela fridens namn kom du över den där? Den kan väl knappast ha pressats i fler än 300 exemplar - för professor I. Terzi, hans studenter, patienter, sköterskor och älskarinnor...

Hildur sa...

@G: De vill nog bara poängtera att italienska erektioner höjer sig över alla andra.

X-pert sa...

Lite intressant att vi tydligen här i Sverige håller på med en substans innehållande prostaglandin. Detta hör tydligen framtiden till för en italienska.

Herr Dryck sa...

Salasso: På en loppis i Italien. Jag försökte pruta, men gubben bedyrade att den var en raritet även där.

Hildur sa...

Italien har tydligen också en Signor Bevanda.

Urbolt sa...

"Detta är en av de där skivorna som inte har ett direkt katastrofalt fult omslag"
Vad tusan menar du???
En arm som skymmer ett ansikte och med en dildo och diverse preventivmedel inklippta. Mot grå bakgrund, givetvis. Direkt katastrofalt är första tanken! Men det här var tydligen andra delen i serien.

@Salasso,
Målgruppen var onanerande intellektuella italienska ensamboende unga kvinnor med grammofon för 40 år sen. Så 300 essemplari vore överproduktion.

Salasso sa...

@Urbolt,
Varför skulle onanerande intellektuella italienska ensamboende unga kvinnor med grammofon för 40 år sen vilja lyssna på en skiva om preventivmedel?

Jag läste visserligen häromdagen att jungfrufödsel inte är helt ovanlig i USA – men knappast i Italien?

Stranno...

Salasso sa...

OT: Allt ni vill veta om jungfrufödsel i USA.

Anonym sa...

Är det rentav en 16-varvsskiva, eller en normal 33-varvs?

Herr Dryck sa...

Det är 33!