2013-12-24

Julinlägget 2013 - Die grosse Stimmungsblase


Så var julen över oss ännu en gång. Många tycker att det är en välsignad tid av njutning, medan andra tycker att det är lika jobbigt som att bli bajsnödig på badhuset.

Först är det jobbigt att simma vidare medan man sakta förlorar kampen mot känslan av att det är absolut nödvändigt att lämna bassängen. Sedan att kliva upp i kylan (hur kan det kännas skitkallt både att hoppa i och gå upp ur vattnet? Det ena borde ju vara varmare än det andra och följaktligen kännas mer behagligt) och gå den skamfyllda marschen genom badhuset med den sexiga gångarten hos någon som fryser, är barfota, bajsnödig och rädd att halka.

Sedan kommer man till själva toalettbesöket. Golvet kommer vara blött, givetvis. Men ingenting avslöjar huruvida man plaskar runt i badvatten eller urin, och man försöker undvika att tänka på det.

Att sätta sig på ringen är både svårare och obehagligare än någonsin annars, eftersom man är blöt och hal och glider runt likt en tvål som vägrar ligga kvar på ett handfat. När man väl lyckas sitta still så kommer ett starkt obehag krypande; den kompakta vanäran som infinner sig då man blir medveten om hur man ser ut när man sitter helt naken på en toalettstol.

Torkningen behöver vi inte gå in på i någon utförlig detalj, ni förstår nog själva vilken reaktion som finns att vänta när man sammanför blöta händer med kommunens budgetpapper av tunnast möjliga slag.

Så jobbigt kan det alltså kännas. Eller som på bilden; man bokar bord på restaurang och blir placerade bredvid himmelens och jordens jobbigaste människor som spelar bleckblås för sin dryck. I enlighet med julens tema tar man då till flaskan och försöker ignorera det kaos som råder runt omkring.

God jul!

1967.

13 kommentarer:

NilsK sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
NilsK sa...

Men det är ju en julsalut för Herr Dryck de spelar! God Jul och tack för många skratt!

Imperial58 sa...

God Jul!

GöP sa...

Kan bara hålla med föregående talare. Tack för att du förgyller min vardag med din blogg. God jul och gott nytt år, Herr Dryck.

Hildur sa...

Det här omslaget kan nog sorteras in under "Medvetet katastrofalt". Om det är en förmildrande eller försvårande omständighet kan man diskutera om man vill.

Själv fokuserar jag hellre på tjejen i rött. "WOOOOOOOOOOOO FOLKÖÖÖÖÖL! HOLY SHIT VA FULL JAG SKA BLI!"

Och god jävla jul till alla och envar!

Ola sa...

Tackar så mycket för i år (?) och önskar Herrn en synnerligen god jul!

Larsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Larsson sa...

Nja, Larsson tycker nog att detta såg ganska trevligt ut... men God Jul ändå :-)

Anonym sa...

Förstår atrt damerna groggar på VAT69 och starköl. Så fort som möjligt förlora medvetandet och förhoppningsvis även hörseln

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Hmm. Då i tiden var det väl ingen risk för missförstånd, men idag kan man väl nog översätta titeln till ungefär "The great ambience blowjob" :)

Killarna ser för övrigt ut som om de tagit för många lilla små. Ölet är nog inte något folköl, utan det ser ut som om det skulle vara en mycket god Weihenstephan Original, varpå belåtenheten hos tösen i rött inte alls kan misunnas. Gott och bryggt enligt Reinheitsgebot. Prosit och God Jul Herr Dryck!

Wagner sa...

Det var så underhållande skrivet att jag hoppar över mina tankegångar om att lämna plurret någon halvminut tidigare för att slippa alla olägenheter.

Anonym sa...

Är det en fick-ess-kornett vi ser till vänster?

Urbolt sa...

Strålande badhuskultur som redovisas här!

Pappan till sin grinande unge som vettskrämd kommer från det offentliga dasset:
-"Nu ska du simma 25 meter under vattnet, annars köper jag inte silverfisknålen åt dig! Du vet, silverfiskar som vi har hemma i toaletten, en sån ska du få. Dyk!"