2013-12-12

INLÄGG NUMMER 500!


Milda Matilda, detta hade jag inte anat för sex år sedan! 500 inlägg är verkligen stört många fula skivor. Många av inläggen har ju dessutom bestått av flera skivor var, så totalt tror jag att det landar någonstans kring 520 katastrofplattor på bloggen.

Även detta inlägg tänker jag mig ska bestå av flera pinsamma alster, så nu sätter vi fart! Nu jäklar blir det inte mindre än femton kortisar på en och samma gång!

Wibra-Bröderna - Längtans melodi

På en döende gräsmatta halvligger sex män i Lilla Sjöjungfrun-pose, vilket förstås aldrig någonsin är att rekommendera, och en av dem har dessutom på sig ett par hiskeliga sandaler med strumpor i. Wibra-bröderna är en syskonskara som tycks ha ett ålderspann på runt 50 år, vilket är lite imponerande, och mannen till vänster stryker sig över blygden med en pinne. Det finns mycket mer att säga, men jag väljer att sluta där med hänsyn till gräsmattan och dess efterlevande.

Ännu en höjdare släppt på bolaget Glädje, årtal saknas.

Jokamiehen Suosikit 6  
En finsk dam i rosa mjukisdress har sparkat sin tå som ett klockrent vristskott in i dörrkarmen, på klumpigt morgontrötta människors vis. Nu sitter hon i ett rosa rum och våndas. Varför detta scenario valdes ut för att pryda ett skivomslag är ytterst oklart, och varför de gav sig på att kombinera sex appeal med tåsmärta likaså.

1981.

Wooffisarna och Lill-Babs
 
Det känns lite obehagligt att tänka på att det är en vuxen person som ritat allt detta puttinuttiga. Att avsluta namn med "is" är så äckligt gulligt, så som små barn tenderar att namnge sina gosedjur. Elefantis, Hundis, Vildsvinis och Rövhålis.

De två utomordentligt fula kreaturen är ute och cyklar, utan att nå pedalerna, på en stig som leder till Lill-Babs.
Hon har fått sitt namn särskrivet, är avhuggen vid knäna och är iförd en hysterisk lila overall som hon tycks vara bar under.

1980.

Jonny Cutz - Vi vill se er dansa

Frisyrerna, polisongerna, glasögonen, den tunna halskedjan, kragarna, glanstyget med blommor, hela färgtemat och något så udda som en sittande Roland-hållning nere till höger gör detta till en riktig tungviktare.

1975.

Blowfly - Electronic banana

En man iförd cape och en sådan huvudbonad som tjejer tar på sig när de inte orkar klä ut sig ordentligt för en maskerad tvångsmatas banan. Denna platta innehåller höjdarlåtar som "Electronic pussy sucker", "Fuck the devil" och "Gimme that old '69". Däremot ingen "Electronic banana". 

1984.

Thor Görans - Känslor mellan två

Här är Thor Görans. De var alla med om ett omskrivet solariumhaveri på Jorges Sol & Gym 1986, och sedan dess är de gredelina i hyn.
De svårt sjuka skjortorna kan de dock inte skylla på katastrofen, de är självvalda. Även dessa har en rosagredelin färg, och har små tryckta fikon överallt.

1990.

Norsklåt & Grethe Kausland - Dizzie tunes

Varför klämma in sig inne i busken istället för att stå framför den? Och varför, o varför klippte de in tjejen som en egen bild? De blev ju uppenbarligen fotograferade på samma ställe vid samma tillfälle. Notera mardrömsblicken hos mannen i rött.

1973.

Tonio K. - Romeo unchained

Designerns idéer var få och mycket dåliga. Ändå var det ingen som röt ifrån, och omslaget gick i tryck. Ingenting är logiskt, inte minst kvinnans märkliga grepp om den vinterbleka mannens handled.

1986.

Stefan Johansson - Visor från Blekinge

"Vi satsar i Blekinge" hävdar sponsorn Föreningsbanken. Det kan nog stämma, för inte fan satsade de på skivomslaget i alla fall. Layouten är helt åt skogen, med stora gråa fält och samma bild av Stefan inklistrad två gånger.
 
1984.

Zanders - Från fjärran land

Här hänger Zanders på något trestjärnigt hotell och uppvisar olika grader av förvirring och läckerhet. Där vid poolkanten är det den mustaschmissprydda ynglingen som utmärker sig mest, genom att ha ansträngt sig så mycket för att se nonchalant avslappnad ut att resultatet blivit alldeles onaturligt.

Av Tommy Seebach har de snott låten ”Play me a love song” och översatt den rakt av till ”Skriv nu en lovsång”.

1978.

Levert - Rope a dope style

 – Vad ska gossen heta? Levi är fint. Evert med. Jag önskar att man slapp välja...


Här är tre män som valde utstyrsel uteslutande riktat till folk med färgblindhet eller än svårare synfel. Den högra mannens hår tycks för övrigt vara blått. Skivans titel betyder ungefär "fånga in en pundarstil med lasso".

1990.

Curt Mortens orkester - Rätt upp och ner

Huvudpersonen i detta band heter Kurt Mårtensson. Varför "Curt Mortén" skulle kännas fräckare är ett mysterium. Hur det kunde kännas rätt med en svartvit fond med kopierade pilträd, stenhård blixt som reflekteras av fondväggen, jackor som är så korta att magarna sticker ut under och sjuka taggiga kavajslag är ännu svårare att förstå. (Skivan ser inte mer rätt ut om man vänder den upp och ner, jag har provat.)

Årtal saknas.

Raimonds Pauls - Es bij puika
 
Raimond samlade på Pauls, och hade fått ihop en rätt imponerande samling. Det hade börjat med en blond Paul och en mörkhårig, sen gick det bara utför. Han knöt gamla wettextrasor om halsarna på dem och sorterade dem i olika system, men hur många han än hittade blev Raimond aldrig lycklig. Vi ser honom här, mitt i sin samling, med ett bedrövat ansiktsuttryck.

1981.

Flamingokvintetten - 12

VEM tyckte att det var en bra idé att pryda nya skivan med en tecknad Flamingo som dunkar huvudet i loggan och ögonblickligen dör av sina skallskador?
VEM fick förtroendet att rita denna flamingo?
VEM såg den tecknade flamingon och godkände den?

Någon måste stå till svars för detta brott innan det preskriberas.

1981.

Franzéns - Det här är bara början än...

Slutligen, som en passande och hysteriskt blå avslutning av detta femhundrade inlägg; det här är bara början än!
 
1986.

Tack för den här tiden, nu kör vi vidare mot 1000!


44 kommentarer:

G sa...

Grattis!
Jag minns 200-jubileet, då undrade man hur många fula skivor det finns. Nu vågar jag inte undra längre.

Anonym sa...

Så innan RUN DMC var det alltså Flamingokvintetten som Adidas satsade på, intressant!

Hurra för jubileumsposten!

Anonym sa...

Hahahahaaa….Raimonds Pauls! Jag dööör gapskrattandes och hela kontoret undrar vad jag håller på med!

GöP sa...

UNDERBART! Det är alltid lika roligt och underhållande att gå in på din blogg, Herr Dryck. Har man haft en dålig dag så är din blogg den bästa medicinen. Keep it up !

BackstugeBengt sa...

Wow! En fullständig explosion av katastrofer!

Jag blir så matt att jag behöver en stärkande whisky. Jag skiter i att det bara är lunchtid och en helt vanlig torsdag.

Svedberg sa...

Grattis till din uthållighet, som vanligt förgyller din sida många sega dagar på jobbet.
Jag följer dig vidare mot 1000 omslag, håll fanan högt!

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Den finska plattan har för övrigt titeln "Varje mans favoriter 6" och vad "Titanic temat från TV-serien" som finns på plattan har att göra med omslaget, och att detta skulle vara "var mans favorit" kan man ju verkligen ifrågasätta...

Urbolt sa...

Jag tipsade en bekant som håller kurser om Photoshop och layout m.m., och han ska använda ett urval av dina omslag i sin undervisning. Allt för att undvika framtida katastrofer.

Urbolt sa...

Nä, nä, nä. Näe! Nu ringer jag polisen. Man ser en spegelbild av fotografen i det flygande strykjärnet, gärningsmannen kan eventuellt identifieras. Och jag har kramp i magmusklerna. Julafton kom tidigt i år.

Herr Dryck sa...

Urbolt: Härligt!

nada sa...

Var det herr Blåsfluga själv som kom med idén att hans mamma skulle mata honom med banan?

Någon borde isåfall ha berättat att hans mamma är den fulaste människan på den här sidan jordskorpan. Tanten har trillat från fulträdet och träffat varenda jämrans gren på vägen ner!

Anonym sa...

Tonio K - Krikorian i efternamn om jag inte minns helt fel - gav ut två av 70-talets bästa skivor: Life In The Foodchain och Amerika (jadå, med "k") som kom -77 och -78 eller något sånt där. Två fantastiska skivor, med texter fyllda av satir och bett.

Sedan gick han väl vilse i 80-talet och arrangemangen blev lite för stora och med lite för mycket 80-talstrummor.

Men de båda första albumen är fortfarande väl värda att lyssna på.

Omslaget här finns det dock inget försvar för.

Johan sa...

Om rätt skall vara rätt - och det skall det ju - heter skivan Norsklåt och artisterna är Grethe Kausland och Dizzie Tunes. DT tillhörde väl en typ av "spralliga och lustiga" orkesterkonstellationer som verkade för svensk-norsk (=svorsk) förbrödning? Kan tänka mig att de spelade både i Morokulien och Hylands hörna.

Är det förresten bara en låt på skivan? Eller är det en norsk låt och resten utrikiska?

Larsson sa...

Bäste Herr Dryck

Som trogen läsare i många vill jag vördsamt anhålla om följande:

Femton sådana skivor blir bara för mycket! Dessa bör avnjutas i betydligt mindre portioner, typ en i taget.

Men grattis till 500!

Anonym sa...

Det er bare tredje gang vi har fått en norsk skive på Katastrofala Omslag, men denne gang er det en virkelig rysare.

Wagner sa...

Tur det var en pil som peka ut Lill-Babs annars hade jag gissat på någon av cyklisterna.

Herr Dryck sa...

Larsson: Men är det jubileum så är det! Då ska man frossa mer än någon egentligen vill. Som med julbord.

Herr Dryck sa...

Eventuellt att jag delar upp den i 15 separata inlägg vid tillfälle, så att alla sorteras in i sina rätta kategorier.

Spiring sa...

Harrejavvlar. Det var ett inlägg värdigt ett jubileum.

Jag håller inte med Larsson riktigt i detta fall. Denna explosion av osmaklighet och missriktad AD slår hårdare än femton individuella inlägg, kväljningskänslorna är flera gånger starkare än vad varje omslag i sig skulle kunna frambringa. (Om nu det kan ses som något positivt. Men man söker sig inte till den här bloggen om man vill få RIKTIGA skönhetsupplevelser.)

MadameG sa...

Fantastisk blogg, har man en dålig dag är det bara att surfa in här och titta, alltid hittar man något att skratta åt!! Följer dig gärna till 1000.....

På den rosa finska skivan finns en låt-titel som känns bekant; Reggae OK - är inte det ett schlagerbidrag från flydda dagar?? Om så är fallet så minns jag att jag och ett par av mina kompisar tyckte det var vansinnigt kul att försöka sjunga på finska, utan att begripa ett ord...

Kurt Mårtensson, nja, kanske inte så gångbart om man händelsevis skulle vilja slå igenom i något annat land än Sverige. Men du har uppenbart missat en detalj, kära herr dryck. Aliaset är "Curt Mortén", med en liten rackarns apostrof över bokstaven e, vilket genast gör det ännu mer komiskt egentligen...

Sen undrar jag om du händelsevis har Flamingokvintettens skiva nr 11 i din samling? Om inte den platsar både under glansigt, udda hållningar, sexigt, cameltoe m fl så undrar jag vad som platsar där egentligen... ?? hihi...

Herr Dryck sa...

Madame G. Men visst! http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2012/08/flamingokvintetten-11.html

MadameG sa...

Där var den ja, kunde väl tro det... ;-) Den är bara för bra för att missa här, även om det bara är en helt vanlig vit vägg bakom....

Är det förresten någonsin någon av personerna som finns på skivomslagen som hört av sig till dig och gett en förklaring till misslyckandet... ???

Katarina sa...

Grattis!
Ojoj, efter detta inlägg tror jag att jag har fått en överdos. Jag måste nog vila resten av dagen.

Anonym sa...

Lika trevligt varje gång man besöker denna blogg, skickar en länk, Jonny Cutz har reunion...http://st.nu/noje/lokalt/1.5634892-jonny-cutz-firar-50-med-singel-och-fest

Anonym sa...

Över 500 skivor och där kom den första som jag hört! Woofisarna rekommenderas. Jag och mina knoddar kan "titelspåret" utantill. En höjdare.

Raggorarden sa...

Hahaha, jag dör! Och det som är läggdags, nu måste jag vara ned en timme minst...
Alltså, den fryntlige i Curt Mortééééns, han har röda strumpor och vita-tadaa-platåträskor! Kvack!

Slartibartfast sa...

Thor Görans gör mig irriterande förvirrad. VILKA två är det som det är känslor mellan? Det säkraste kortet är ju de två längst fram, som redan inlett viss fysisk intimitet, fast den leende tjisen längst till höger verkar försöka komma in på något ställe också.

Eller syftar titeln på karl i mitten, övre raden? Han befinner ju sig bokstavligt talat mellan två.

Anonym sa...

Hur har 500-kollaget blivit till? Har du pusslat själv?

Herr Dryck sa...

Nej, jag fick tag på ett program där jag kunde tanka in en massa bilder och skapa en ny av dem.

Herr Dryck sa...

Madame G: Ja, det har hänt flera gånger. Flera har skyllt på okänsliga managers.

Gothwalker sa...

(Skivan ser inte mer rätt ut om man vänder den upp och ner, jag har provat.)

Hahahaha! Många pricksäkra kommentarer denna gång; men ovanstående vinner första pris.

Tack för alla glada, råa och hjärtliga garv genom åren!

Pontus sa...

Det är spännande att flamingokvintetten är ett av de få banden som kan räkna!

Grymt rolig blogg!

Christian sa...

Precis som för Anonym ovan är Woofisarna den första skiva här som jag haft i min ägo.

Var har den sjätte mannen på första skivomslaget gömt sig?

Wagner sa...

"Var har den sjätte mannen på första skivomslaget gömt sig?"

Bra fråga! Tog 4 dygn innan det uppmärksammades och det får nog skyllas på mängden. Bara fem namn på omslaget också så risken att någon brorsa trycker bakom busken får anses som minimal.

Så om inget sensationellt framkommer får väl drycken förpassa sig själv till nedanstående kategori.

http://katastrofalaomslag.blogspot.se/search/label/Felr%C3%A4knat

Urbolt sa...

Gothwalker:
"(Skivan ser inte mer rätt ut om man vänder den upp och ner, jag har provat.)"

Nä. Å den låter inte mer bättre heller.

Bobjörk sa...

Raimonds Pauls, mannen bakom Dāvāja Māriņa som sen blev Million alykh roz (annan text, samma melodi) som sen blev Miljoona ruusua som blev Miljoner rosor osv. Den ryska varianten har spelats hemma hos mig när jag var barn.
I den lettiska originalversionen kommer helt oprovocerat en flicka in å sjunger:
http://www.youtube.com/watch?v=RJJOtw04NDc

Anonym sa...

Jag fullkomligt vrider mig av skratt och ögonen tåras. Jag är osäker på om det är för att allt är så fruktasvärt fult eller om det är det konvulsionerande skrattet som gör det. En toppen avslutning på en arbetsvecka strax innan jul.

Fabbe sa...

Slartibartfast: Angående Thor Görans, så noterade jag att killen i mitten bak sträcker ut sin arm runt killen till höger. Man ser hans hand sticka fram vid killen till högers armbåge. Min första tanke var att det var mellan de två som känslorna handlade om. Men så såg jag att han vridit handen så att det är BAKSIDAN av handen som han håller fram. Som för att undvika att smeka killens armbåge.

Killen med glasögon uppe till vänster har för övrigt också en märklig hållning. Jag gissar att han håller i sig något som hamnade utanför bilden till vänster.

Anonym sa...

Notera anus på flamingon.

Someone sa...

Ang. det här finska omslaget...Vad exakt är det för idé med att trycka "artisternas" namn på omslaget när det knappt ens går att se vad de heter?

Anonym sa...

Raimonds Pauls har gett ut ett antal plattor här i Lettland genom åren, säkert ett trettiotal.
Han ser lika sur ut på allihop.

Someone sa...

Är det bara jag eller tycker ni andra också att Stefan på skivan från Blekinge ser ut att när som helst kunna slå gitarren i huvudet på vem som nu råkar komma i hans väg?

Someone sa...

Hur fasiken når vooffisarna ner till pedalerna?

Anonym sa...

Woof alla woofisar, ringer i klockan och lägger sen huvet på sne'. Vi vill bara att du gillar oss, och att du vill vara me'!
Varje gång du kommer tillbaka till oss, en jättekram vill vi ha! Sen bjuder jag på blåbärsmaräng, och glass och mandelchokla'.

Jag lyssnade på den här så många gånger när jag var liten att jag är förvånad att nålen inte gick igenom vinylen till slut.