2013-12-20

Flamingokvintetten - Who put the bomp / Can't help falling in lov with you


Det var så väldigt mycket som gick fel här. Först själva fotograferingen, snett uppifrån, där alla karlarna tittade åt olika håll och fick kisa så mycket i solljuset att de ser ut att blunda. Mannen längst till vänster lutar sig på ett jättekonstigt sätt mot sitt knä, och killen näst längst till höger står ännu märkligare. Här får vi för första gången i vilt tillstånd observera en RMHIS; Rolandhållning med händerna i sidorna!

Nästa sak som gick fel var färgtrycket. Det kan inte ha blivit som de hade tänkt, för ingen vid sina sinnens fulla bruk kan väl tycka att det blev snyggt? Deras baddräktsliknande plagg var säkert förkrossande fula från början, men ifyllda med en enda halvgenomskinlig blekorange färg blev det ju katastrof.

Spiken i kistan för plattan var när även titeln sket sig. Om man skulle undersöka vilket ord på engelska som folk över hela världen kan stava till så skulle det nog bli LOVE. Men icke.

1972.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda som skulle kunna tänkas vara förmildrande i all denna hemskhet är den lilla notisen längst upp till höger - "Spelbar i Mono". Fast spelbar är inte detsamma som njutbar...

Språkpolisen Potatisgrisen. sa...

Who Spelled the Bomp?

MadameG sa...

undrar om Herr Sidén som tagit fotot är stolt över sitt verk? Jag tror inte att jag hade velat skylta med mitt namn på det sättet... Inte om det finns risk att resultatet av fotograferingen skulle kunna hamna här hos Herr Dryck i alla fall...

Anonym sa...

Flamingokvintetten sprutade ju ut massor av singlar med olika kombinationer av låtar under den tiden (ca 1967-1972). Många under skivbolaget Platina.
Finns nog mycket att gräva ur där.

Stefan sa...

Kul att det är Hans Sidén, känd pop/musikjournalist på GP, som tagit bilden. Han skrev på ett väldigt speciellt sätt så man kände igen hans stil med en gång. Hans skivrecentioner av t ex contryskivor var stor (omedveten) humor.

F ö speglar omslagets kvalitet på et bra sätt hurr Flamingokvintetten lät....

Anonym sa...

Men räkna kan dom!

Kennet Lundin sa...

Första låten heter ju "Who put the bump". BÅDA låtarna felstavade måste vara något slags rekord.

Sambandsadjutanten sa...

Bilden ser mer ut som om man hamnat obehagligt nära noll-punkten av en kärnladdningsdetonation. 20ms senare återstår endast förkolnade rester av såväl kvintetten som deras brandgula radiakskyddsdräkter.

Sambandsadjutanten sa...

...därav också frågan "Who put the bomp(b)"

NickeK sa...

Logiskt borde ju titeln vara "Who put the bomp?"
Nu är det ju ett påstående, att Pete Townshend och hans kamrater skulle ha försett oss med bompen.

Anonym sa...

Kanonsingel med två låtar från det gyllene året 1961. Who put the bomp finns även med en alternativ titel, Who put the bomp (in the bomp, bomp, bomp). Tror den heter,Vem hittar på, i svensk version. Jaa,Barry Mann hittade iaf. på Bompandet..