2013-11-13

Hobsons - Säg, får jag lov!


Här är ett gäng som gick in så mycket för att göra ett fräckt omslag att det resulterade i att det ser ut som ett enda stort feltryck. Det är väldigt ovanligt med dansbandsomslag med dramatiska fotoeffekter, och på goda grunder känns det ut som. Effekten de använde förmedlar en enda känsla, nämligen att det inte blev som de hade tänkt.

Högst upp finner vi två särdeles fula stjärnor, och mellan dessa en styggelse till maskot som ser ut som en skelögd tops med tandlossning och människofötter. Under den står bandets sex medlemmar, iförda ovanligt osynkroniserade outfits. De är förstås dansbandsgräsliga allihop, men på olika sätt. Allt ifrån sjömanskragen till vänster, de monstruösa puffärmarna bredvid och lampskärmarna som den längsta mannen har fäst vid sina knän och armbågar. Mannen till höger om lampskärmarna passade förresten på att dra till med det fotogeniska ansiktsuttrycket "överraskad och livrädd".

Efter att ha frilagt medlemmarnas ansikten från den hiskeliga fotoeffekten var det ingen som orkade ge sig i kast med händerna. Följaktligen ser alla sex ut att komma direkt från en blodig operationssal eller slaktbod.

Sist kommer vi till skivans titel.
"Säg får jag lov!" är en uppmaning.
"Säg, får jag lov?" är en fråga.
"Säg, får jag lov!" är lika logiskt som en reklamkampanj för ökad nagelsvamp. Bandloggan är förstås gräslig den med, men man har ju sett så mycket sådan skit nu att man börjar bli immun.

1976.

31 kommentarer:

Ola sa...

Den här är lätt på min personliga topp tio!!! Jösses...

Anonym sa...

men för h-vete, detta slår ju alla rekord. så oerhört fult!

Anonym sa...

Värre än värst! Lätt Sveriges mest katastrofala dansbandsomslag någonsin (i alla fall hittills - vem vet vad hr Dryck lyckas hitta på någon bortglömd loppmarknad framöver?). Det är bara några kristna band och någon enstaka turistfälleskiva som kan konkurrera om all-time-worst

Staffan Berger sa...

Ja, detta var det absolut värsta jag sett!
Redan 1976 planerade man för att komma i topp på Katastrofala omslag 37 år senare.

Det kallar jag framförhållning!

Anonym sa...

Jag ser utomjordingar!

Anonym sa...

Titeln är en uppmaning att säga "Får jag lov!". Typ som i När lammen tystnar, att psyksnubben står och tittar ner i brunnsschaktet och kommenderar den kidnappade tösen därnere att be om en dans. Allt annat på omslaget har vibbar av den karaktären också. De står ju till och med ovanför en nattsvart grottöppnig.

Spiring sa...

Åh fy faaan.

Anonym sa...

Säg, får jag lov? Vad händer annars undrar jag lite oroligt. Händerna talar sitt tydliga språk..

Anonym sa...

Hobson... var inte det ett cigarrettmärke på den tiden?

Flavia sa...

Hobson var mycket riktigt ett cigarettmärke, lite långa smala billiga,,tror jag.
Kanske därav namnet på bandet?
Tycker faktiskt att just skillnaden i layout på de olika outfitarna är lite uppmuntrande, tyder på en viss vilja att inte vara så likriktad. Trollgubben ovanpå är nog bara för att skoja till det lite, så de blodiga händerna inte känns så hotfulla.
Varumärkningen på låtarna är ju enkel o tydlig, hälften bugg hälften tryckare, alltså den ultimata partyskivan.
Märker att detta urartar till en enda stor lovsång till denna skiva och bandet.

Negativt??
-- tja färgerna är ju lite schizofrena!

Anonym sa...

^överraskad och livrädd", vad orden, sa Bull!

Tobias sa...

och på goda grunder känns det ut som. Språkpolisen har haft utryckning.
F ö tycker jag också att dansband ska hålla sig ifrån LSD.

Anonym sa...

Rymddräkterna förklaras av att fotot är taget av Venera 9, som inte är den könssjukdom som den låter som, utan en sovjetisk sond som landade på Venus 1975 och som fungerade under en LP:s speltid. Hobsonauterna står i detta astrofoto mellan en vacker venerisk tegelvägg och ett bottenlöst hål i förgrunden (hoppas någon ramlade ned i det). Det är svavelsyran, den 400gradiga lufttemperaturen och den sovjetiska fototeknologin som orsakar färgerna och de svartvita ansiktena. Den skäggiga huvudfotingen *with a Swedish flag on his forehead* är en inföddd smittbärare. Se där, det finns en logisk förklaring till allt!

Monica sa...

Med tanke på att kläderna på bilden såg ut så här, innan någon kom på att lägga ett röd/grönt färgskimmer över omslagsfotot, vete 17 om inte det rent av var en välgärning....
http://www.svenskadansband.se/img-hobsons-443.htm

Anonym sa...

Påminner det inte lite grann om Magnum Bonums omslag till "Hög Hatt och låga skor"?

Anonym sa...

Det står Platina nere till höger. Såldes den i så stora upplaga?

Anonym sa...

Sveriges första lajvare?

Tellus sa...

Tack ... tack!

Anonym sa...

Till Russofoben:

Venera tog svartvita bilder och kameratekniken var vida överlägsen den den genocidala massmördarstaten som grundats på 50 miljoner förintade ursprungsinvånare, "USA" hade.

Ryssarna var mycket riktigt också först med allt inom rymd-landvinningar tills "USA" efter en sorglig massa år av dunder fiaskon plötsligt landade på "Månen" (Hollywood).

nada sa...

Vilken storlek på foliehatt har du?

Anonym sa...

Jag är en annan anonym än Anonym15:24, men jag svarar ändå att jag en gång hade en foliestorlek som bekvämt skymde ögonen. Men sen växte tyvärr håret ut och lyfte upp den.

Min reflex med hysteriskt blinkande trefärgade lysdioder funkar dock ännu! Och ser ut ungefär som skivomslaget ifråga här (vilket kanske förklarar varför alla irriterade bilister gasar mot mig när jag försöker gå över gatan, men den var i alla fall billig...)

Anonym sa...

Förmodligen bloggens sämsta trollningsförsök hittills.

Anonym sa...

Hur bred är din hals Nada?

Förvånandsvärt om du en kan komma upp ur TV-soffan, ännu mindre tänka en egen tanke, efter all skit som uppenbarligen körts ner där genom åren...

Anonym sa...

Hej jag är Svenne Banan och jag tror på allt som CNN, Hollywood och SVT säger att jag kall tro på, säkrast så.

De skulle väl aldrig ljuga? Nä, det gör de baske mig inte och inte spionerar deras uppdragsgivare på mig heller, hejdå nu somnar jag framför TV:n igen godnatt!

Urbolt sa...

Om man tolkar kommentarerna här som politiska debattinlägg, så har man varit anställd för länge vid Pravda.

Anonym sa...

Om man tolkar kommentarerna här från niliberala hipster-parasiter som sansade politiska debattinlägg, så har man varit anställd för länge vid SVT, Schibstedt och Bonniermedia...
Utbult.

Anonym sa...

Pravda finns inte längre men det gör Expressen, SVD och DN....

Anonym sa...

Herr Dryck: Dags att ta fram sopkvasten igen.

Urbolt sa...

Så socialismen är rätt (eller fel) på grund av, öh, nånting på Venus för 40 år sen. Nåväl omslaget är ju heller inte av denna Jord.

nada sa...

@ Anonym 19 november 2013 18:23

Vem fan tittar på TV?

nada sa...

Jag har numera hamnat uppåner s.a.s, jag tittar och tar in dagens utrikespolitiska sanning med röven eftersom det andra hålet är fullt. Väldigt uppskattat av min pojkvän och BastubögBengt som fyller på...