2013-11-27

Bhonus - Jennifer


Denna magnifika pjäs väcker många frågor. Den mest uppenbara är förstås varför de inte gick ut och tog en bild utomhus. Hur kunde det någonsin kännas mindre besvärligt att ta en bild i en studio, och sedan klippa ut bandet och klistra in den ovanpå en annan bild? Det är ju inte heller så att de klistrats in i en spektakulär landskapsbild från Bhutan eller Arn-byn, alltså en miljö som var orimlig besöka på riktigt. Bakgrundsbilden består ju bara av blå himmel, en suddig asp och lite vatten och pill nere i hörnet.

Fråga två är på samma tema. Varför i hela friden kändes det aktuellt och snyggt att låta bildens centrala punkt vara en tjock död gren? Det kanske skulle relatera till de fyra kvadratcentimeter vatten som vi kan ana nere i hörnet, och få oss att tänka "ah, det är säkert något bråte de har hittat där på stranden". Där skulle man sedan sluta tänka, och inte fortsätta "de måste ha tyckt att den där grova pinnen var asfin, så de la den på en stor läderkudde som de hade med sig till stranden och sen samlades hela bandet runt den och låtsades att det döda trädet hette Jennifer".

Den kassa inklippningen mot den oskarpa bakgrunden var förstås nog för att fördärva hela bilden, men även utan det hade det inte blivit något vidare. Frisyrerna, kläderna och typsnitten får ironiskt nog stubben att passa in rätt bra i den övriga skönhetsgraden.

Från skammens år 1977.

(Efter påtryckningar från er läsare har jag nu lagt till skivan i kategorin "Roland-hållningen". Mannen till vänster kvalar in alldeles utmärkt.)

23 kommentarer:

Anonym sa...

Herr Dryck ser dåligt. Jennifer är äntligen upphittad, visserligen är kvarlevan i stark förruttnelse. Ett ben med fot har dom i alla fall lyckats dragga up ur det sunkiga vattendraget. En trofé eller ren likskändning är frågan

Anonym sa...

Som trogen bloggföljare är det mycket glädjande att kunna konstatera att det äntligen dyker upp ett omslag med en person som man känner (Erkki nere till höger). Framförallt är det ju glädjande att han ser ganska normal ut i jämförelse med de flesta andra.

Eller kanske man ska vara mest glad över att det inte har dykt upp någon man känner tidigare...?

Toktuss sa...

Inte ett enda ord om den horribla stavningen av bandnamnet! :O

Anonym sa...

@Toktuss ....eller att grabbarna längst upp till vänster och höger står med den tafatta Roland-hållningen.

Todd sa...

Personligen tycker jag tgrädgrenen ser ut som en orm modell STOR. Inte för att det gör det bättre på åt sätt :D

Herr Dryck sa...

Som vanligt finns det alltför mycket att skriva om de här omslagen.

Anonym sa...

Vi kan kalla henne för "Jennifer".

Petter Yxell sa...

Håller med föregående talare; herre min je vilken Roland-hållning på mannen till vänster! Förstärkt av axelpuffar dessutom. Kräver taggning.

Wagner sa...

Fan också, nu missa man sista spelningen. https://www.facebook.com/events/298961786799898/

Strået vassare tycker jag. http://www.svenskadansband.se/img-bhonus-1997-651.htm

Herr Dryck sa...

Roland-hållningen är nu taggad och nämnd i texten!

Anonym sa...

Man kommer inte ifrån glasögonkillens ansiktsuttryck. Är det inte lite: "hoppsan, det är någon som pillar mig i röven, tihi" över det?

Urbolt sa...

"Bhonus" är skrivet med en variant av typsnittet E13B avsett för magnetiskt bläck, därav de olika tjocklekarna i bokstavsdelarna. Stavningen fick förstås det automatiskt läsande hålkortsprogrammet att bugga ur ändå.

På den tiden lät man normalt frisören klippa in även bandbilden på omslagets bakgrund. För han hade ju sax.

Anonym sa...

Det suddiga trädet är ingen asp. Det är en gädda.

Siri sa...

Den här bloggen är ju bara bäst, jag skrattar så att jag gråter! Sjukt fula omslag och sjukt roliga kommentarer :-)

Anders sa...

Att inte falloskopplingen görs till trädgrenen är ofattbart. Den sitter ju perfekt på glasögonmannen, och skulle förklara hans minst sagt överlyckliga ansiktsuttryck.

Carl Hult sa...

Varför nämner ingen Lurchs son i mitten bredvid glasögonmannen? Han ser verkligen ut som en som med källardjup röst skulle kunna säga "You rang?"

Anonym sa...

@ Carl Hult: det är inte Lurchs son. Det inte är inte någons son öht. Hon heter Ann-Britt och är speciallärare med jätteäcklig andedräkt.

Dr.Kuno sa...

Styggelsen i bildens centrum är inte någon trädgren eller trädstam utan bandets maskot "Jennifer", en 150-årig galapagos sköldpadda....

Johan sa...

Visst har de lyckats att fa den minimala horisonten att luta?

Anonym sa...

"jennifer'?
Är det ett nickname som grabbarna med axellångt hår och sjömansdräkt använder när de knäcker extra?

"My namne is Jennifer. I'll be anything You want me to be, Sir"

Imperial58 sa...

Sittande nere i högra hörnet måste vara Jennifer, hyfsad "cleavage" i alla fall.

Anonym sa...

Verkar dessutom vara en under-cover-skiva (i varje fall okänd på wikipedia - eller skäms de för mycket för att kännas vid den?) http://sv.wikipedia.org/wiki/Bhonus

NAnders sa...

I den trista del av livet som inträffar efter de nedre tonårens sorglösa hångelfester men före de övre tonårens sorglösa spritfester så tillbringar man lördagkvällarna framför TV:n, tittandes på vad föräldrarna tittar på. Bingolotto, alltså. Jag har ett mycket starkt minne av Bhonus från detta program någon gång i början av 1990-talet, och minnet består av att de inte såg riktigt kloka ut då heller.

Eftersom vi lever i den tid vi gör så finns det givetvis en Bingo-Lotto-wiki som kan upplysa mig om att programmet sändes 6 mars 1993 och att det tyvärr inte finns några Youtube-klipp från det.