2013-10-11

George Baker - A song for you

 
Nu är det dags för fler hundar tycker jag. Den här gubben har tagit steget från collies till en betydligt grövre kaliber, och inte ser det bra ut.

Den permanentade George ser ut som en skäggig Gene Simmons som sitter nedsjunken i en underbart klibbig skinnsoffa. Han är helt klädd i vitt och är ledigt barfota nedanför sina korta byxor. Vi befinner oss i något slags mysrum med tegelväggar och en stor smakfull kohud på golvet, och framför den öppna spisen har han ställt sin banjo och sina boots (han skulle alltså ha burit höga bruna stövlar till den där outfiten, hemska tanke).

Det hade inte sett bra ut även om han hade nöjt sig där, men det avgörande för katastrofen är förstås de stora sura hundarna som ser alldeles drogade ut.

1975. 

14 kommentarer:

Anonym sa...

Den högra vovven har fått ta del av Georges fothygien och med tanke på rasens utvecklade luktsinnen lider jag med djuret i dess påtvingade situation

pem sa...

... och blixt nästan rakt på, för att få den rätta plattheten i bilden, med fina slagskuggor bakom.

Chimaera sa...

För att undvika anmälan för djurplågeri har man bytt ut den högra hunden mot George's före detta bandkamrat Jan Hop i hundkostym. Man ser det på ögonen.

Anonym sa...

Det var väl en rackarns skolios han har på högra handleden.

Wagner sa...

Hundarna ska enligt uppgift ha varit som vilka hundar som helst innan bootsen åkte av och brasan självslocknade.

En på väggen och en på golvet. Nästa på köksbordet då? http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2013/09/leif-lindhs-utan-titel.html

Anonym sa...

Man undrar om inte djurhuden på golvet är en hundhud med tanke på den högra jyckens bistra och lätt oroliga blick.

Anonym sa...

A song for you! Nej jag vill inte att ha sjunger för mig.

nada sa...

Jag försöker lista ut vilket ord fotografen bett George yttra i själva fotoögonblicket. Ett vanligt ord är ju "cheese" som får personen att se ut som att han/hon ler (funkar mindre bra med det svenska ordet).

George har dock ett HELT annat ansiktsuttryck. Faktum är att jag varken kan lista ut vad ordet är, eller vilken känsla Gerogie-boy försöker förmedla.

Närmast till hands ligger ordet "rrrghhrrglgrrr", eller möjligtvis "rrrreerrrhgrhlllg". Vilket förmodligen också ligger väldigt nära Georges sinnesstämmning vid fototillfället.

X-pert sa...

Lägg märke till att det är George Baker SELECTION. Det finns fler låtar men också fler bilder. Så om vi tycker att det svider i ögonen skall vi nog vara glada att vi slipper se de som valdes bort.
Sedan är det alltid en höjdare att värma musikinstrumenten framför brasan. Det brukar vara ett säkert sätt att förädla tonen. När det börjar bubbla i lacken vet man att man snart är klar.

nada sa...

Vad är det för instrument som står allra längst till höger framför spisen? En mongolisk näsflöjt med sordin?

Daniel sa...

Hela bilden lutar oroväckande åt höger. Hunden på golvet kommer strax ligga på köksgolvet.

BackstugeBengt sa...

@nada 22:16

Du är helt klart något på spåret här... något som han har försökt att dölja i skymundan... en rejäl skinnflöjt och en äkta skinnbanjo.

Anonym sa...

Om man ska vara putslustig är det nog två "Reservoir dogs"...

För den som inte är så snabb i pallet, George Baker Selections låt "Little green bag" är ledmotivet i Quentin Tarantinos bloddrypande våldsorgie "Resevroir dogs"- som är mycket bra.

Herr Dryck sa...

Anonym 18:57 - Det är jag medveten om, men det hänger inte ihop. "Little green bag" finns inte med på denna plattan och har ändå inget med hundar att göra, och filmen Reservoir dogs kom ju långt senare.