2013-10-03

Esther Phillips – What a diff’rence a day makes


Detta är en riktigt bra platta, men som vanligt här på Katastrofala omslag spelar det ingen som helst roll. Omslagets upplägg saknade inte heller goda förutsättningar; Esther var vacker, hon bar en häftig klänning, typsnittet och färgerna var stiliga och studion var sparsmakad. (Borsett från skräpet ute till höger som ingen ville plocka upp. ”Det vore bra om någon kunde plocka upp det där böset” sa fotografen med en instängd bitterhet över att alltid få städa efter de andra, och hoppades att någon skulle fixa det utan att bli direkt beordrad. Men så blev det inte.)

Misstaget som begicks var förstås att blanda in en stor orm i kompotten. Tanken var förmodligen att det skulle se sexigt och exotiskt ut, men det förutsätter att den som hanterar kräket inte tycker att ormar är råläbbiga.

Esther lyckades förvisso le, men när man granskar leendet närmare ser man att det är oerhört stelt. Någon eggande sensuell hantering av ormen blev det inte tal om, utan istället försökte Esther få fotograferingen avklarad med minsta möjliga kontakt med reptilen; hon höll den långt ifrån kroppen och rörde den bara med fingertopparna som när man bär en död fågel till soptunnan.

1975.

5 kommentarer:

Wagner sa...

Men ormen matcha klänningen bra. Där hade dom tänkt till.

Anonym sa...

Man tycker ändå att de kunde ha gått en omgång med strykjärnet på lakanet som hänger i bakgrunden. Eller gjort det ordentligt skrynkligt, så att det hade blivit en grej i sig. Så där "två dagar i sängen med feber"-skrynkligt är väl inget att ha.

Sofia L sa...

"Esther Phillips W/BECK" står det ju. Ormen heter ju såklart Beck, och måste därför få vara med...!

SÅÅÅÅ måste det väl vara?! ;-)

Anonym sa...

Äh, tråk! Inget slår de svenska dansbanden när det kommer till katastrofalitet, tyvärr.

Anonym sa...

Jag gillar att du lagt in etiketten "Oinbjuden bandmedlem" på detta omslag! För jag förmodar att det är ormen som är oinbjuden...