2013-10-20

Dan-Jakob - Du är i goda händer


Dan-Jakob är tillbaka! Halleluja vilken fröjd. Han är sig lik, och han tar emot oss med samma milda leende och lätt sömniga blick som vanligt.

På framsidan sitter Danne-Jagge och läser gula sidorna i en sådan där stenhård korgstol som är lika bekväm som att sitta på ett grillgaller. För varje sekund som man sitter i en sådan tortyrfåtölj blir rumpa och rygg allt mer våffelmönstrade, men för att det ändå skulle se bekvämt och avslappnat ut så sa de åt Dan att vrida upp kroppen åt sidan, ledigt uppkrupen i hörnet.

Den satsningen sket sig dock alldeles strålande eftersom han inte placerade handen i knät, utan istället valde att försöka krossa armstödet till smulor i ett stenhårt grepp. För det första är det alldeles onaturligt att sitta och hålla i det där bortre armstödet när man är uppkrupen i det motsatta hörnet. För det andra ger det ett skitläbbigt intryck av instängd aggression bakom en vän fasad, och för det tredje blir det ännu mer skrämmande i kombination med titeln "du är i goda händer"; kom till Dan-Jakob i korgstolen så ska du få smaka på de där urstarka, goda händerna!

Allt på bilden är brunt, brunt och brunt. Till detta har de valt bakgrundsfärgen "Engelsk Strandturist" och typsnittsfärgerna "Idominsalva" och "Vårtgård". Fråga mig inte varför.


På baksidan körde de på en annan bild. Här har Dan fått byta till en bekvämare stol utan greppbara armstöd, men lik förbannat sitter han och knyter nävarna med full kraft! Kontrasten mellan ansiktsuttrycket och knytnävarna gör att hotet känns mycket mer akut än om han hade sett arg ut, nu ger han verkligen intrycket av en man som man bör akta sig för. Titlarna "Pröva och känn" och "Med min mun vill jag välsigna" gör mig också lite illa till mods.

(Obekräftade rykten påstår att Dan-Jakob numera syns på svartklubbar i Rotterdam där han spelar drumstep och hardcoretechno under sitt alias DJ DJ.)

1981.

38 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag får dricka av det vatten du ger" har ju också en osedlig klang...

Anonym sa...

Han är enligt en låttitel även en stalker.

Anonym sa...

Vems händer då, om jag får fråga?

Anonym sa...

Vem följer honom tillbaka till Golgata kors?

Wagner sa...

En ung Göran Skytte.

Anonym sa...

"Herre vilken kärlek"
"Pröva och känn"
Låt-titlarna blir ju bara roligare och roligare

Bertilone sa...

ABBA Fader??
Varför blanda in Stickan Andersson?

Stefan sa...

Tror minsan varenda låttitel kan kopplas samman med sex och flera av dom med tveksamma böjelser.........

Anonym sa...

Jag tror att Lovsång är en P.I.L cover.

Anonym sa...

Jag HATAR brunt! Bruna jävla 70-talshelvete som spillde över ända in på det neonfärgade 80-talet! De verkar t.o.m. ha använt ett brunt filter på kameran. Brunt är BAJS.

Anonym sa...

Och låttitlarna påminner mig om South Park-parodin där Cartman bildar ett kristet band och sjunger saker som "I want to get down on my knees and start pleasing Jesus, I want to feel his salvation all over my face!"

PWulf sa...

"Med min mun vill jag välsigna"
Ja du helige jul vilken smörja!

//Pierre

Anonym sa...

Det är märkligt, hur enkelt det är att se på ett omslag att det är kristen musik...även om de knutna nävarna i det här fallet, får en att bli lite tveksam. Men det kanske är så här helt enkelt: "Pröva och känn, annars jävlar får du på käften!"

Anonym sa...

Vad okänsliga ni är om hans händer! Han skriver ju i sista låttiteln att han vill tillbaka till korset. Han har alltså piercat sina handflator tidigare, därav de tvångsmässiga kramperna.

Se hur han dekorerat sin studio med vad som 1981 kallades "TV-dallas-stil", vitt porslin, lite pompigt. Och se hur löven och annat hår har växt ut ur hans skalle där han sitter i sin blommiga fåtölj.

(Har förresen Dryck ändrat webbsajtens färg, omslaget till ära, eller var det alltid grillkiosktubssenapsorange?)

Anonym sa...

Jag noterar att fåtöljens blommönster är betydligt brunare längre ned, där allt för sällan tvättade bruna kläder nött mot dem desto oftare...

Anonym sa...

Till och med vigselringen är brun.

Herr Dryck sa...

Anonym 18:53: Jag byter alltid färgtema till att matcha det senaste omslaget.

Anonym sa...

Lampskärmen är gjord av människohud som D-J har flått med sina goda händer.

Anonym sa...

Såsom sig bör är denna otcka man Livets-Ordare. Eller var iaf på 90-talet. Han är tillika släkt med Lewi Pethrus som torde rotera i sin grav, eftersom Dan.Jakob inte bara ser skum ut, är med i en skum sekt och har ett skumt namn. Han sjunger dessutom Lewi Pethrus sånger på en skiva.

X-pert sa...

Fotografen har lyckats med det man lär sig på lektion 1. "Försök om möjligt att få träd, växter, flaggstänger, lyktstolpar och liknande att se ut som om de är rotade i folks huvud." Sedan är fruktskålen väldigt lockande. Apelsiner och apelsiner, och för de som inte tål det så finns det apelsiner.

Anonym sa...

Livets Ord är det enda rätta!

Fast dom där i Knutby är rätt OK dom också.

Anonym sa...

Danne-Jagge finns på Spotify! Det låter horribelt, och samtliga spår har mindre än 1000 spelningar! *asg*

Anonym sa...

(vilket lika gärna kan betyda noll)

Anonym sa...

Herr Dryck 19:19
"Jag byter alltid färgtema till att matcha det senaste omslaget."

Aah, wow, så ouppmärksam jag varit! Och denna gång var det förstås svårt att få till den där smutssvettigt mörkbruna nötningen längre ned på fåtöljens/webbsidans annars ursprungligen piggt fräscha ljusa blommönster innan D-J satte sönder tyget med sin dress.

pappaouzo sa...

Äsch han biter ju på naglarna och skäms för det.

Anonym sa...

Borde det inte heta Lewi Petri sånger..?

Anonym sa...

En sån där mustasch måste man konstant hålla efter genom att raka en liten fläck på överläppen och på båda sidorna om näsan va? För det kan väl inte växa sådär genetiskt?

Anonym sa...

Med sina hårda nävar bedjer han dubbelt samtidigt. Dubbel bönproduktion och tro mig, och tro Gud, han D-J behöver hjälp från ovan. Och ett besök i en klädbutik som hade andra leverantörer än den på hans tid tyvärr ännu ej nedlagda svenska textilindustrin.

Anonym sa...

Gud välsigne den svenska textilindustrin! Aldrig var väl marknaden så översvämmad av brun gabardin, blågrön bävernylon och storblommiga tantklänningar som när den var i farten!

Anonym sa...

Teko-brunheten har smittat av sig även på rottingfåtöljens armstöd i första fotot. Och de vissnande mörka växterna i bakgrunden har fått sina fotosyntetiska sporöppningar igentäppta av detta geggiga bruna moln som D-J omger sig med. Fotografen bar nog gasmask i den uppenbarligen nikotinstinna atmosfär som färgat tapeterna.

Bra åtminstone att detta album är "samtliga sånger" av herr Peterson, så att vi vet att det inte finns mer av denna katastrof undangömt nånstans i Herr Drycks dunkla källararkiv.

Anonym sa...

Även gardinen är neddragen för fönstret. Mörkläggning. Illa katastrofalt, illa.

BackstugeBengt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
BackstugeBengt sa...

Killen är ju en 70-tals Smiley.

Han har ju lyckats odla en perfekt klammerparentes under näsan.

:-{

Anonym sa...

Det här är helt klart ett koncept album. Temat? Förförelse, påsättning, och djup skam.

Låtlistan är ju helt uppenbart en risigt dold samling metaforer som i tur och ordning beskriver momenten

Du är i goda händer - han lurar här i bruden att han är en hygglig prick med goda avsikter, hon följer med honom hem.

Jag får dricka av det vatten du ger - franska kyssar vidtar

Och med min mun vill jag välsigna - han glider över i cunnilingus

O Halleluja - med lyckat resultat för henne

Jag vill alltid gå den väg du går - dags för honom att få sina otyglade lustar tillfredsställda på samma vis

Abba Fader - hon är inte helt med på att utföra fellatio och försöker säga arma fader! men det låter lite konstigt då hon ju har något i munnen.

Lovsong - dock lyckas hon på ett oväntat proffessionellt sätt utföra akten till hans stora uppskattning

Herre vilken kärlek - här är kommentarer kanke överflödiga, men även han fick här ett lyckligt slut

Pröva och känn - nu blir han lite konstig och vill at hon skall peta på, smörja in sig med, och smaka på resultatet av hans kärleksexplotion.

För mig tillbaka till Golgata kors - nu får han dåligt samvete, skuldkänslor och översvallas av skam. Han känner följaktligen att han måste bestraffas.


Maken till snusk har väl inte släppts på vinyl sen bordellmammas visor, men detta är värre än den samlingen, för här försöks det hela döljas vilket ju gör det ännu mer osmakligt. Usch och fy!

BastubögBengt sa...

De händerna ger ju förutom löfte om ett hårt handlag, samtidigt som "vattnet du ger" utgjuts, även insikt i vilka storlekar mannen besitter! Huga. Honom måste vi ha!!!

Fredrik sa...

Garvar så jag gråter ...igen!!! fan ta dig Hr.Dryck! :D

Anonym sa...

Sällan har en hallelujaskiva kommit så nära spanska inkvisitionen!

Someone sa...

Anar vi att han är masochist eftersom den sista låten heter "För mig tillbaka till golgata kors"?