2013-10-26

Candys - Godis 1


Den här gruppen heter Candys. Inte Candy's på klassiskt dansbandsvis eller som att bandets centrala medlem heter Candy. Det handlar inte heller om det framgångsrika dansbandet Cool Candys, detta är det mindre coola gänget. Och det är inte Candys som i godisar, för det stavas "candies". Men vi kan ändå gissa att godis är ett centralt tema; plattan heter "Godis 1", bandnamnet är skrivet med polkagrisar och de fem medlemmarna får det verkligen att vattnas i munnen. Lite som när man känner att man kommer kräkas när som helst.

I hiskeliga grå kostymer och skjortor i ljusblått och smörgult står de samlade till vänster om blindtarmarna. Längst bak står en man som är blekare än döden själv och har en väldigt flygig lugg, och till vänster om honom en allvalig kille som ser ut som en baltisk politiker med udda hållning.

De återstående tre återkopplar till godistemat på ett fascinerande och lärorikt sätt, som en frosseriets livscykel! Mannen som står ute på högerkanten i tredje balettposition representerar känslan av att erbjudas godis i stora lass. Det lyser i hans ögon och han har svårt att hålla händerna i styr. I mitten sitter känslan av att ha ätit alldeles för mycket. Han är fortfarande rätt så glad, men han mår förbannat illa. Längst ner sitter magkatastrofen på huk och mår som han förtjänar.

1985.

22 kommentarer:

BackstugeBengt sa...

Men de hade onekligen stora ambitioner... genom att namnge plattan till Godis 1 är det givet att de hade planer på mer Godis framöver: Godis 2, Godis 3, Godis 17, Godis 54, Godis 63...

Undrar hur det gick med det?

Martin sa...

Magkatastrofen påminner mycket om Christopher Moltisanti från TV-serien The Sopranos.

Anonym sa...

Det ser ut som att killen längst fram sitter och trycker fejan mot en glasruta. Eller så har han fastnat med hela huvet i en mammografiapparat.

Wagner sa...

Näckens dotter. Borde inte han/hen ha producerat flera?

Rick sa...

Sällan har väl någon sett mer "lastbilschaffis" ut än den likbleke med luggen. Får jag gissa att hans förnamn slutar på Y och att han var trummisen i bandet?

Den andre mustaschmannen längst till höger ser också ut att köra lastbil, men han körde nog lite mindre varubilar utan släp inne i stan, medan den andre körde timmerbil eller liknande.

Den baltiske politikern skulle också kunna vara en östtysk Kraftwerks-hipster eller en BSS-medlem som gick i bombarjacka och smyg-heilade på helgerna.

Magkatastrofen passar inte in alls, han ser ut att vara en judisk street hustler från Brooklyn.

Han som ätit för mycket (och som har en rejäl dubbelhaka som bevis) ser också ut som en halvkriminell New York-jude, men mer som skrivbordsvarianten. Kanske hunsad kassör åt något företag i "återvinningsbranschen".

Jag blir nyfiken på hur en sådan här heterogen och vidrigt 80-talsestetisk grupp kunde låta, men ett snabbsök på youtube ger inga vidare resultat.

Anonym sa...

Jag är professionell fotograf. undrar hur min kollega tänkte då han ögnade igenom kontaktkartan. Oj! den här bilden är ju perfekt!! Alla ser kanonfina ut! Om detta är den utvalda bilden så hoppas jag att de övriga har kasserats, förstörts, på ett sån´t vis att de inte uppstår på något annat forum. Godis 2 ? Nej det behövs inte och ateljen är sedan länge tillbommad/sanerad.

Gunnar Murath sa...

Ser inte kavajerna smutsiga ut?
Gunnar

Wagner sa...

Tankarna hos han ute till höger.

"Fan jag har ståfräs undrar om det syns? Jag lägger över den andra handen också för säkerhets skull."

Stefan sa...

Lägg märke till den storvuxne längst bak, hans skjorta är extra uppknäppt så han får visa sin håriga bringa.

Och varför är bara tre låtar med på framsidan, det fanns ju flikar till alla skivan melodier....

Anonym sa...

Här har vad som verkar vara in till bild från samma tillfälle. Troligen den sista som hann tas innan gasen tagit över helt. http://www.svenskadansband.se/img-candys-6404.htm

Anonym sa...

Nej Gunnar, det är ett sorts skuggat rutmönster som kommer av att trådarna är vävda åt olika håll. Det var modernt på det förskräckliga 80-talet, vilket någon som har gubbnamnet Gunnar borde vara gammal nog att komma ihåg.

X-pert sa...

En militär mässjacka eller en "Prince Charlie jacket" (till kilt) är så stiligt som nåt kan bli.
Spencerkavajer däremot är djävulens påfund. Spencerkavaj är sådant man skämtar om i "Torsk på Tallinn". Ingen skulle ens vilja bli funnen död i en spencerkavaj.

Anonym sa...

Härligt hur man har tvingat ihop två flikar för att få plats med den lite längre låttiteln!

Anonym sa...

Kunde de inte väntat fem minuter med att ta bilden så den nödige mustaschkillen till höger kunde få lättat på trycket.

Anonym sa...

Den baltiske sonen till en okänd ockupationssoldat (om man räknar åren bakåt) är väldigt självmedveten om sitt utseende. Från frisyr till sin pose. Notera detaljer som de särade pek- och lillfingrarna på högra handen, och den andra armens onaturligt framåtvända armbåge. Allt till en polisgodkänd passfotomin.

Resten av gänget är däremot bara sluskar. Inte minst frontfiguren som visar upp fyra olika guldsmycken och försöker hårt, och misslyckas just bl.a. därför, se "cool" ut.

Anonym sa...

Till 20:57 Anonym:
Aha, nu trodde du kanske att jag (=18:11 Anonym) bara talade om hans högra hand? Men akta dig du, jag fick en gång underkänt på vem som var tummetott i Kindergarten, så det har lärt mig en gång för alla!

Slickepott som jag syftade på var den där lilla hudfärgade prylen som sticker ut i höjd med hans gylfknapp, från hans förvrängda vänsterarm.

Kan bara tillägga hans prydligt uppvikta skjortkrage. Som dock inte räddar honom från Löjtnantens Straffenkommendierung för hans desto skrynkligare kavajkrage intill densamma. Inget godis för honom ikväll inte, trots alla hans välkammade ambitioner. Resten av gänget får godkänt, Herrn Dansenbandenführer går nämligen hårdast åt de som försöker göra sig till.

Anonym sa...

@Anonym 18:11 aka Anonym 20:57: Aha! Det är klart att jag trodde att du bara talade om hans högra hand eftersom du skrev: "Notera detaljer som de särade pek- och lillfingrarna på högra handen". AHA!

Men Okej då. Anta att det är vänstra handens pekfinger som kikar fram som en liten knoppnavel på Herr Oberleutnant Förnedrings-sex. Hur kan du se vilket finger det är? Fick du lära dig röntgenblick på kindergarten?

Det skulle ju lika gärna kunna vara Lilla Wenche Myre, om man tänker sig att han liksom stöder knogarna mot höften, vilket även skulle kunna förklara hans märkliche armbågen-gewinkel.

Mvh Anonym 18:11 aka Anonym 20:57

Anonym sa...

Snälla alla, detta är ingen "dansbandsgrupp".
Det här är slamsugningsgruppen, som hämtar och konverterar din skit till "candys" - det vill säga rödsvarta döskallar, vingummin, geléhallon och sega råttor som vi efter processande köper på Netto och Lidl för 4,90 hektot.
Bara att tillsätta lite estrar, så är det klart.
Ja, som Jonas Inde i Torsk på Tallinn. Enda skillnaden är att Inde skickade skiten till Norrköping, där man gjorde läppstift av den.
http://www.youtube.com/watch?v=8dYsr1l6bjc

Anonym sa...

AHA igen, Anonym 20:57 a.k.a. Anonym 08:58! Jag har helt enkelt Fingerspitzgefühl.

Finns mer att säga om resten av gänget som sitter där under de slappa penisarna som hänger till höger i denna vackra bild:

Dansken Rasmus Tasch som rakat av sitt aphår några decimeter mellan bröstet och överläppen, och de yttre delarna av ögonbrynen. Och bara Dronningen vet vad han gjort med det där som ligger ovanpå och bakom hans cylindriska hals/kranium.

Greken Apis Tikis är bakfull, stinker parfym och smeker fortfarande Ivans lår med sin högerarm.

Ryssen Ivan Nogo vars bleka hy inte sett solen sedan snuten tog honom för tie år sen. Hans ena skjortkrage är nedpulad under kavajen efter hånglet med Apis.

Jönköpingsbon pastor Bengt Ejackulén med sitt fina digitalur är upphetsad och på helspänn inför vad han hoppas är inledningen av en riktigt syndig serie gruppfotografier för tidningen Lektyr.

/Anonym 18:11 vintertid

BastubögBengt sa...

Jag menar alltså STORA ambitioner om man som jag omedelbart och som av en given reflex studerar grenpartiet.

Vilka polkagrisar! min pojkvän instämmer och vi bestämmer oss genast för att nästa partner skall värvas från detta band, kosta vad det kosta vill, vi får väl gå på span och se om de lirar fortfarande. Pax för området "bakom basistens bas"...

Rövsmör sa...

Kan bara instämma med BastubögBengt ovan!


Finns det plats för en till?

Dr.Kuno sa...

Kan detta vara castingen till den nordeuropeiska versionen av Miami Vice?...Mjölby Vice, med Crockett coh Tubbs kopiorna hukandes i bildens centrum och den estländske druglorden Ralfs och hans två hejdukar i bakgrunden.