2013-09-11

Zickos - Det roar väl en del


Här kommer ett gäng som vet hur man klär sig fullkomligt skamlöst. Zickos, eller äckel på svenska, bjuder på en uppvisning som inte lämpar sig förrän långt efter läggdags. Skreven är så sammanpressade i jeansen att man osökt börjar fråga sig hur de rent anatomiskt är disponerade, för att sedan genast försöka mota bort dessa tankar.

Mannen längst till vänster kör på det tidlösa knepet som aldrig lurat någon, där man pressar upp sina biceps med händerna för att försöka se lite biffigare ut. Inte heller på sjuttiotalet fungerade det, men en stadig pjäs till bältesspänne har han åtminstone. 30 cm lägre söderut finner vi Helvetesgapet.

Killen bredvid honom har en horribel jeansdress på sig, guldhalsband och en frisyr som inte är av denna värld. Den påminner om en större varningstriangel och tycks välla fram ur pannan.

Båda killarna med svarta bandtröjor kör på det sällan hyllade stilknepet att dra upp jeansen framtill ända upp till naveln och sedan skjuta fram höfterna.

Sådana här organparader roar väl en del, som titeln antyder. Jag förmodar att de syftar på vissa personer, inte på den del som fått sin blodtillförsel strypt.

1976.

22 kommentarer:

Chimaera sa...

Vad skönt att ett fång suddiga pelargoner förskonar oss från åtminstone en korv i tight fodral. Min favorit i gänget är Travolta/Gunde/psykopat-smajlet näst längst till höger.
Hälsningar fröken Mjölk, som vill gifta sig med Herr Dryck för att kombinera efternamnen till det välklingande Mjölk-Dryck <3

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Zickos är väl bara en alternativ stavning av engelska ordet Sickos, dvs personer som har mentala problem; sjuka i hududet eller kort och gott ding i bollen :)

Charlotte sa...

Men man måste ändå älska den ättelånga mannen med det fula men lyckliga garvet (han i rutigt). Jag utgår ifrån att han garvar åt sina bandkollegor - det är något riktigt vackert över det.

Han kanske är den delen av bandet som är road.

morpheo sa...

Ser ut som att de är syskon, hm.

Wagner sa...

Han till vänster har lyckats skita ner byxorna grundligt, men bara det ena byxbenet.

Teorier om det?

Jonas sa...

Killen längst till vänster saknar halsband. Är det tillåtet?

Anonym sa...

Oredigerade spontana tankar om tvåan från höger:

"Är allt det där hans hår? Nä, det går ju inte. Det är en del av bakgrunden. En vissen enbuske eller nåt. Jag förstorar bilden så jag kan bekräfta att det inte är hans hår OMG det är hans hår! O_O"

Anonym sa...

Det skulle vara mycket intressant att höra vad dessa grabbarna tycker om detta omslag, såhär ett antal år senare... ?? Kanske Herr Dryck hade kunnat konfrontera dem och sen berätta för oss trogna läsare....

X-pert sa...

De har ju tjej-jeans på sig. Det syns på de fjolliga horisontella fickorna som inte går att ha till nåt. Såna jeans är ju gjorda för att generera en präktig kameltå. Alltså på tjejer. På en karlslok blir resultatet inte bara präktigt utan utomgalaktiskt. Är det original Gul & Blå TT-jeans? Någon som vet?

Pinad Penis sa...

Var ett bra sätt att få brudar på den tiden att försöka klyva sin pung på mitten? Jag fattar inte... Visa mig den kvinna som tycker detta är sexigt. Var det för att alla var så pårökta på 70-talet så att de hade större smärttröskel, eller vad var det frågan om. Dessa människor lever ju i de flesta fall än idag - är det aldrig någon av dem som FÖRKLARAT sig?

Anonym sa...

Tror att bandnamnet är en hyllning till Zickos-trummorna, de ascoola, helt transparenta trummorna som spelades av en rad stora trummisar.

Belinda sa...

Hahah, chaaarmigt!

erikbe sa...

Finn fem fel

Anonym sa...

"Läs och begrunda. 1976 gjorde vi denna LP, och nu figurerar den ute i etern igen. Farligt att läsa i mobilen när man kör, jag garva så att bilen var halvvägs nere i gropen. Glöm inte att läsa folks kommentarer. oj oj oj !!!"

/Jan, längst till vänster

Wagner sa...

Vad bra att du dök upp. Hur lyckades du skita ner bara det ena byxbenet?

Herr Dryck sa...

Jäklar vad kul att höra från dig! Jag är också nyfiken på den gröna tonen på ena byxbenet.

Anonym sa...

Jag är nyfiken på om Jan och de andra gossarna lyckades föröka sig efter de många åren av organmisshandel.

Anonym sa...

Gillar skarpt när "offren" kommer fram och det visar sig att de har en skön självdistans. Handen på hjärtat - det är nog många i det här kommentarsfältet som hade gjort bort sig på div skivomslag om de hade varit begåvade musiker på 70-talet.

Med det sagt så menar jag inte att vi ska sluta skratta åt sådana som Jan. Men ett tack förtjänar du.

Tack Jan!

Jag tror förresten att det är spilld öl eller kaffe på byxbenet.

Anonym sa...

Notera varningstriangelhårets kragsnibb - likt ett spjut rakt ut...sylvasst, dödligt och enormt. Inte kanske ett rekord men definitivt i Formel 1-klass!

Ozjeppe sa...

Underbart! Och så bandloggan då - en riktig lågbudget-Batman!

Anonym sa...

Bandloggan påminner mig om diverse sunkiga klistermärken var och varannat företag tryckte upp på den tiden. "Zickos - få din olja påfylld här!" "Zickos - importerar tajta utsvängade jeans i Amerikastil!" "Zickos - Hamburgare och cola för en tia!" Det var tider det....

Trumslagaren sa...

Det var mycket frågor att besvara, men jag gör ett försök.Killen med det asfula garvet och jag startade vår musikaliska bana 1970.Han figurerar numera i Falkenbergs revyn (utan hår) Fläcken på mina brallor,ja det är nog så att det har blivit någon skugga vid fotograferingen. Och visst är det Gul och Blå jeans. Om man tittar på baksidan av skivan så har vi äkta Gul och Blå pappersjackor.Namnet Zickos var narturligtvis en hyllning till Zickos trummorna,Den som kom på detta var dåvarande trumslagaren i Mats Bladhs Sture Strand.På den tiden hade man ju inte råd att införskaffa Zickos trummor,så det blev genomskinliga Pearl.Och visst tusan var det trångt i grenen,men det skulle ju vara så.När brallorna var nytvättade så var det bäst att ligga på golvet på rygg för att kunna dra upp gylfen.För kännedom kan jag meddela att alla har barn i dag.Själv har jag tre barn samt tre barnbarn.Så trots den den våldsamma organmisshandeln, så har det ju gått bra ändå.Så här 43 år efter starten så kan jag meddela att Zickos fortfarande spelar till dans, numera i mindre skala och det är bara jag som fortfarande finns med från orginaluppsättningen.Hoppas att detta har gett några svar på frågorna. Med vänlig hälsning.Trumslagaren.