2013-09-23

Leif Lindh’s - Utan titel


Leif Lindh’s är ett band som jag aldrig hade stött på förut. Men säg den lycka som varar för evigt.

De sex käcka karlarna hänger i en bar tillsammans och verkar ha det förbannat roligt. Den som inredde baren hade den goda smaken att hänga upp en skitstor flådd ko på väggen, så väldig att den översta delen fick limmas fast i taket. En sådan detalj höjer ju mysfaktorn i en serveringslokal lika mycket som en nyklippt stortånagel i risotton.

Klädseln är klassiskt dansbandsgräslig, med detaljer i ett anskrämligt soffkuddetyg. Vi finner också två populära sorters glasögon, båda behagligt gultonade. Dels mannen i mitten som har ett par udda bågar som ligger som ett litet valv i pannan, som på ett cyklop. Dels ute till höger, där vi ser den typ av låga pilotbrillor som ger en illusion av att ansiktet smälter.

Mannen längst ute till vänster ångrade sin valda ställning under fotograferingen, och tänkte snabbt som attan byta position innan nästa bild knäpptes av. Dessvärre höll inte hans timing riktigt, utan han fångades istället mellan de två lägena, i en tafatt ställning med böjda knän och armen i en suddig kaströrelse. Succé.

1976.

13 kommentarer:

Berntsson sa...

När de bytte namn till Lustans Lakejer några år senare behövde de inte bytta logga.

Wagner sa...

Vid en första anblick är det lätt att tro dom har enhetlig klädsel, men icke då.

Han på språng och cyklop-mannen har mönster som går över knät till skillnad mot dom andra två. Han till höger har knappt något mönster alls på ena byxbenet.

Carl Hult sa...

Det här bandet verkar ha allt: från spanskinfluerad look längst till vänster, över Dabney Coleman (kolla 9 to 5 om ni inte tror mej) i mitten till nåt slags Ken Hensley/Glenn Hughes-figur längst till höger. Om musiken var det minsta åt samma olika håll skulle det vara perfekt.

Anonym sa...

LL-logot skulle passa bra på en VVS-firma från glesbygden.

Anonym sa...

Genitivapostrof! Ständigt denna genitivapostrof!

Unknown sa...

Kommer från Hagfors, Värmland.
The home of Christer Sjögren and Stefan Borsch.

Fredde sa...

Han med hårsvallet längst ut till höger ser ut som "Robban" i filmen G

Anonym sa...

Finns/fanns det bara en enda sömmerska som sydde ALLA dansbands kläder?

Anonym sa...

Tvåan från vänster har polerat ansiktet med våtslippapper och sämskskinn och sedan applicerat en mask av renaste vaselin, allt för att uppnå den äppelkindslook som får den äldre, kvinnliga delen av publiken att utsöndra sekret.

X-pert sa...

Loggan är helt klart magnifik. Allvarligt! Mirel eller Mirec hade oxå en logga. Inte riktigt lika lyckad dock.
Den där sortens snickerier, låtsasallmoge eller låtsasmedeltida är bara för beklämmande. En stolpe ihopspikad och "handbilad" med elhyvel och som inte bär upp någonting mer än sig själv. På den konsoler i en stil som ingen visste fanns fastskruvade med pozidriv-2-skruv. Men man får trösta sig med att de inte hade keso i taket.

Anonym sa...

x-pert: Blah blah blah...

Det är förresten vanlig spårskruv.

Sofia L sa...

Killen med sväng-armen.... UNIBROW! :D

Anonym sa...

Halskedjorna i guld, icke att förglömma.