2013-09-29

Hot Hits 15


Så här dumt kan det se ut om man klär upp en modell i pälsfodrade underkläder och säger åt henne att sätta sig på en släde, en släde som är fastspikad i kraftig lutning så att tjejen måste spjärna emot för allt hon är värd för att lyckas sitta kvar på den. Hållningen blir genast mycket märklig, halsen försvinner helt och det som var tänkt som ett charmigt leende blir med ens en sammanbiten kampmin. Det påminner om de där slutkörda papporna som cyklar i kall motvind och som utan att veta om det har ett helt hysteriskt ansiktsuttryck, ett hämta-på-dagis-med-cykel-trots-hagel-warface.

Allt detta var naturligtvis nödvändigt för att lyckas skapa en trovärdig illusion. Vi luras nu att se en mycket spänd kvinna som bär tidernas sämsta vinterkläder, åkandes kälke i den mest patetiska lilla pulkabacke täckt med icke övertygande konstsnö, bredvid en titel och bakgrund vars färgkombination får läsarens ögon att vibrera kraftigt.

1972.

18 kommentarer:

Spiring sa...

Man behöver inte bättre vinterkläder än så när man har heta hits som sprider värme.

Anonym sa...

Cykelpendlande förortsfarsa med självlysande väst och tunnelseende - håll undan!!!!

X-pert sa...

Är det någon som ser ett genomgående vintertema bara genom att läsa titlarna?

Anonym sa...

Jag håller inte alls med. Skivomslaget med den snygga tjejen är ju väldigt ärtigt och knappast "katastofalt".

Anonym sa...

ärtigt? på riktigt, fantastiskt att någon använder det ordet helt oironiskt (?)
jag förstår att farfar inte uppfattar det katastrofala i omslaget, han är väl upptagen med att fascineras över detta här med färgtryck.

Anonym sa...

Jo, men visst är det lite...ärtigt!

GöP sa...

Lättklädda damer med stora tuttar var standard på "samlingsplattor" på 70-talet. Alla med titlar som "hot hits" , Greatest hits" etc. Och musiken var inte ens originalversionen utan en taskig cover med studiomusiker. Så det är inte bara omslagen som är katasstrofalt, utan även musiken.

Anonym sa...

...I'm stone in love with you?

Anonym sa...

Men vad har hänt med proportionerna kropp/huvud...? Huvudet ser liksom en halv storlek för litet ut.

Anonym sa...

Hon var ju söt. Och pälsbikinin var sexig. Kanske skulle man ha köpt skivan om man varit en sexsvulten tonåring på 70-talet. Det var ju så nära porr man kunde komma annat än i mammas postorderkatalog med damunderkläder.

Anonym sa...

Man kan tro att hon just har kört med god fart över nåt gupp i backen, eftersom hon ser lite skräckslagen ut, håret fladdrar i fartvinden och tuttarna har studsat upp. Men samtidigt finns inte minsta spår av spår i snön efter medarna. Kälken bar står där. Intrycket av vild fart är en optisk illusion värdig Roy Andersson.

Anonym sa...

Gudbuy 't Jean?
Fonetisk skrift eller?

Anonym sa...

Hon har uppenbart råkat ut för ett band huvudkrympande eskimåer.

Anonym sa...

Jag fick läsa skivtiteln flera gånger innan jag såg att det stod Hot hits och inte Hot tits...

Då är jag ändå heterosexuell kvinna...

Sambandsadjutanten sa...

Den stackars flickans "Jag sitter på ett välkylt bäcken i rostfritt stål"-minen indikerar brist av pälsfoder på bikinins nederdel.

Flavia sa...

Var kan man köpa bikinin ??

Anonym sa...

Tänder särskilt på det tunna rosa strumpebandet där. Det fyller förstås funktionen att hon inte ska behöva frysa, vilket indirekt funkar väldigt väl så länge det finns varma hanar inom synhåll.

Anonym sa...

Den absolut snyggaste tjejen som jag har sett på många år. Åhh, "I'm stone in love with you"!