2013-07-25

Bennys - Gott humör


Vi ser en kakelugn, vi ser tre män som inte vet var de ska göra av sina händer, vi ser en blond man med fötterna i märklig vinkel, vi ser porslin som hängts upp så där på väggen som man helt oförklarligt börjar göra vid en viss högre ålder, vi ser en stor trämöbel och vi ser en mortel.

Så där, då var det avklarat så att jag kan gå direkt på kläderna. Det är nämligen någonting i hästväg som de har lyckats få uppsytt. De falukorvsröda byxorna tar aldrig slut, utan fortsätter ända upp till halsen som en enda lång ovanligt ful strumpa! Jag blir inte riktigt klok på det, men det skulle faktiskt kunna vara så urbota dumt att kavajerna också är en fastsydd del av Bennys overaller. Kragarna ser åtminstone ut att hänga ihop med byxornas blixtlåsöppning. Nämnda kavajer är dessutom extremt korta i förhållande till de långa armarna, och har fått röda detaljer som för tankarna till väldigt stora polkagrisar som man inte blir så värst sugen på.

Det som sparkar in den allra sista rutan på kostymavdelningen är att maskeraddräkterna har givits en passform som är tightare än vad någon hade önskat. Mannen som sitter längst till vänster tycks ha tagit med sig sina två bästa pingisbollar som han tryggt förvarar i knät, och den stående killen till vänster påskyndar mognaden av en zucchini genom att bära den i en ficka på lårets insida. Hans lugna och självsäkra ansiktsuttryck säger allt; pillen syns - och han vet om det.

Observera att Bennys® är ett registrerat varumärke som man inte får börja använda själv, hur lockande det än må kännas.

1976.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Ett lysande exempel på svensk dansbandsestetik !

Anonym sa...

Är bilden snett beskuren eller är ramen så sjukt sned som den verkar i vänsterkanten?
Kroppsstrumpor i syntetmaterial var förmodligen standard i branschen vid den här tiden. Undrar hur många sådana dräkter som finns bevarade. Borde nästan vara fler än vad det finns folkdräkter i landet. Vi kanske ska införa nya folkdräkter?

Anonym sa...

Puffärmen! Du glömde puffärmen!

Herr Dryck sa...

Puffärmarna är verkligen ännu en fet käpp i hjulet. Ramen är inte så sned, det är bilden som är lite skevt beskuren.

Wagner sa...

Sen har vi "placeringen" på fotot som är det mest horribla i bilden.

Är man fem så sätter man tre bak och två fram. Nu fattas det två jultomtar i bakre raden för att det ska bli symmetri i bilden.

Alternativt så kliver bakre raden ett snäpp till höger. Det skulle inte heller se bra ut men inte på långa vägar lika illa som nu.

Jonny sa...

Bennys kommer från min hemort Mönsterås och bildades 1965. Håller på än vad jag vet. Före 1965 hette de The Bizons. Finns många klassiska "vykort" på Bennys, exempelvis när de leker i Mönsterås vattenpalats. Trevliga gubbar, vilket förstås inte ursäktar dräkterna.

Anonym sa...

Hos mig ser färgen på kostymerna ut som på de där röda marsipantomtarna som de säljer vid jul.

Bacchus sa...

Får man försynt peka på dojjorna. Platå-loafers eller vad denna variant från helvetet nu kan kallas ...

Buster sa...

Herr Drycks texter lyser av den klarhet som bara den Uppriktigt Sanningssökande Om Dansbandshelvetet förmår finna.

Spiring sa...

Det mest frapperande är väl ändå att ingen ser ut att vara på särskilt "gott humör".

Teresa Kari sa...

Gah! Den blåa strumpan!

Buster sa...

@Teresa Kari. Du har förfärligt rätt! Kan det vara så att när de nu lyckats ta på sig skor i likadan färg, blev trycket för stort och han satte på sig en blå och en vit strumpa? Mysteriet tätnar.

Anonym sa...

Allas har rehab-dojor.

NickeK sa...

Ja, det framgår mycket tydligt att killarna på vänsterflanken är på mycket "Gott Humör"
Var kan bilden vara tagen, lokala hembygdsmuséet? Förhoppningsvis finns dräkterna där i en monter vid det här laget.

willycat sa...

enormous !

Anonym sa...

Vadå "rehab-dojor"?

Anonym sa...

Vad fan menas med rehab-dojor?

nada sa...

Jag tycker det är fint att bennyn som lutar sig mot kakelugnen liksom böjer högerknät lite och skjuter ut höften. Han accentuerar det också med att sätta handen på höften, precis sådär som personer födda med zucchini ytterst sällan brukar göra. I alla fall inte om de vill locka till sig personer födda utan sagda grönsak.

Dessutom hoppas jag att bandnamnet var engelskt och att det verkligen var en samling av bennyar.

Det är en lite oroväckande tanke om dessa tomtefärgade lirare ägdes av en snubbe som hette Benny. En snubbe som uppenbarligen var så vriden att han inte bara köpte fem klotmongon i banlon, han fotade dem och förkunnade (i ett hemskt typsnitt) att de minsann var hans ägodelar!

Jonathan Newton sa...

Han längst till vänster ser ut att vara inklippt. Var han inte med vid fototillfället? Mystiken tätnar.

Anonym sa...

Jaha! Det är Conny Brehmers fel! http://www.barometern.se/nyheter/monsteras/dansbandsfotograf-minns-guldaren-med-stor-gladje%281009362%29.gm

Anonym sa...

Detta omslag borde visas upp som ett varnande exempel till alla som går runt i OnePiece

Maräng sa...

Noterar att skorna har sulor av den typen man ibland önskar att man bar då man begagnar någon av SJ’s toaletter. En slags lägre semi-platå, helt enkelt.

Alf Tycker Om Öl sa...

Min chef heter Benny - undrar om han kan få idéer om personalbefrämjande åtgärder, nya arbetskläder och skön musik......