2013-06-17

Kvintetten Olsson - De' ska vi* sjunga

 
Det är viktigt att vara tydlig och metodisk, och här har vi ett gäng som vet hur man gör. "De' ska vi sjunga" lät käckt och bra, en titel att satsa på. Men där någonstans var det någon som sa ifrån, kanske var det Kurt.

-Vaddå VI, det kan ju misstolkas fullständigt. Jag vill ha med min ko på bilden, och jag vill ha mitt hus i bakgrunden. Då kan man ju tro att det är de som ska sjunga, eller två av oss och huset, eller åkern och träden i bakgrunden. Vi behöver en asterisk, det är viktigt med tydlighet. Varför kommer du i beige skjorta förresten, varför måste du förstöra hela tiden? Jag blir så trött.

Slutligen valde de att ställa sig bakom den motvilliga kossan, som förgäves försöker vända bort huvudet. Notera det smarta draget att välja grön textfärg mot grönt gräs.

Inget årtal.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är ingen ko. De tar tjuren vid hornen. Fyndigt.

Carl Hult sa...

Enligt Wikipedia är skivan från 1968.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvintetten_Olsson

NickeK sa...

Now That's What I Call Tidelag VI

Joel Sjödelius sa...

Detta måste väl falla in under kategorin "oavsiktligt skitdeppiga omslag"?

Wagner sa...

Handpåläggning i grupp, förstår varför kon/tjuren ser förvånad ut. Om inte Kurt hållit i ena hornet så hade den dragit till skogs.

Man ser verkligen att det är kurts...tjur bestämmer vi oss för.
Det syns att han har tagit tjuren vid hornen (häpp!) förut. Rak i ryggen och fast blick medans dom andra gör ett mer skitnödigt intryck.

Notera även att Kurt kör 60-tals klassikern - klockan uppdragen till armbågen.

Wagner sa...

Han i glasögon är för övrigt Jan Rippe.

Erik Andrén sa...

Wagner,
Det kunde man kanske tro, men i verkligheten är det Robert Sund, känd dirigent och tonsättare.

X-pert sa...

Och så sparade de in minst en timmes arbetstid för typografen med en apostrof i stället för ett t.

Fredrik sa...

Om någon mot förmodan inbillade sig att omslaget var allvarligt menat så tror jag det kan vara läge att tänka om. Såväl arrangemangen som flera av texterna på skivan är humoristiska, och skivbolaget heter Knäppupp, med tydlig anspelning på revy. Själv tycker jag att det är roligt på ett bizarrt och stillsamt sätt, men det får ju var och en ha en personlig åsikt om.

Kvintetten Olsson finns förresten än (numera dock som Kvartetten Andersson, sedan Kurt-Åke Frisk avled för många år sedan) och framträder sporadiskt, mest i informella sammanhang.

Chimaera sa...

Detta är ju en repris eller nåt, för den är ju med i boken (som jag har köpt). Mitt absoluta favoritomslag, jag höll på att kvävas av skratt när jag läste Drycks text...

Anonym sa...

Den magre gammeltjuren blänger trött mot kameran för att med en suck söka efter medkänsla. Herr Olsson #1 som håller i hornet spänner sig och kisar mot kameran. Övriga 4 stycken Olsson tittar åt ett annat håll och ser uppenbarligen någonting roligt där utanför bild. Allt under en kryptonitgrön himmel.

(Vad står det på understa raden?)

Herr Dryck sa...

Chimaera: Ja, jag skrev det på facebooksidan. Det är ett omslag som finns med i boken men som inte funnits med på bloggen förut.

Chimaera sa...

Anonym: Det måste vara så att skivan, i ett försök att lansera den internationellt, har förärats med en holländsk undertitel. "Kleinpoop meeren kips 13" betyder "särskilt lämpligt för barn under 13 år".

Emma sa...

haha underhållande text!

Rick sa...

Stadsbor asså! Vilka naturanalfabeter... Det är varken en ko eller en tjur, det är en stut!

Har det för övrigt inte skrivits någon avhandling om ofoget att så ofta använda samma färg på text och bakgrund under dessa decennier? Det förekom så ofta att man anar att det fanns någon sorts tanke bakom det.

Fredrik sa...

Ifall någon är intresserad på allvar så är texten på understa raden "knäppupp stereo klps 13", där "knäppupp" är skivbolaget, "stereo" är stereo och "klps 13" är skivans kod; förmodligen bolagets 13:e lp.

Anonym sa...

Rick
En strut? har de rakat det stackars djurets ballar med en vinkelslip? (Hur vet du det förresten?) Inte undra på att den verkar uppgiven och likgiltig.

Samma färg på text och bakgrund var en teknik för att ge subliminala budskap. Det här var ju 1968, herrarna på bilden rökte inte vanlig tobak.

Anonym sa...

Det är en kviga som försöker undkomma de fryntliga männens skönsång (och kanske även tvivelaktiga avsikter?)

Lukas Gornitzka sa...

Vet ej om detta var avsiktligt, men det känns konstigt att killen längst till höger har blicken mot kameran samtidigt som resten missade den helt!

Anonym sa...

Tack, Fredrik (18 juni)
Någon av oss var verkligen intresserad. Din insats här var inte helt bortkastad.