2013-06-09

Det är sång i min själ idag!


Det är min själ sång idag! Fem oskyldiga barn har släppts iväg utan sina föräldrar, och har här fösts in i ett buskage uppe på en höjd. De tvångsunderhålls av tre uniformerade främlingar som spelar kornett, handklapp och psalmbok. Den som någonsin hört ett musikaliskt stycke framfört på kornett, handklapp och oförstärkt sång vet att det blir ett mycket sparsamt och obalanserat arrangemang som är svårt för de flesta att uppskatta. Parallellen till Sydkust-Teamet är förstås uppenbar.

Bilden är tagen av en person som ville få till ett fotografi ur ett läckert fågelperspektiv, men som saknade en pall att stå på. Lösningen blev att ta bilden med kameran på raka armar uppåt sträck, vilket vi tydligt kan se av skuggan i bildens nederkant.

Slutligen pryds skivan av ett typsnitt som man vanligen finner på Absolute Irish folk songs 14 eller på etiketten till någon obskyr whisky som det är lite tufft att tycka om.

1976.

17 kommentarer:

Jorma sa...

Ah, Jönköping. Ganska logiskt med tanke på skivans musikaliska tema ;)

X-pert sa...

Mesig programförklaring. Inte alls säljande. Vadå "idag"? Det vet väl alla att när man är härligt frälst så är det sång i själen VAR dag.
Otäcka pedofiler annars. De små barnen till vänster övar redan på hur de skall fatta tag i kornettistens kulpåse och frälsningssoldaten med kravallglasögonen berättar just hur välutrustad kornettisten är.

nada sa...

Att det var sång i barnens själ var inte TACK VARE de tre otäcka musikanterna utan TROTS dessa.

Barnen ingick nämligen i en testgrupp där man gav barn Stesolid (mest på skoj, bara för att se vad som hände). Uppenbarligen klarade de små telingarna den mest svårartade psykiska tortyr, och experimentet måste ha ansetts vara lyckat.

De barn som ingick i kontrollgruppen (och därmed fick sockerpiller) ser man inte till av den enkla anledningen att de samtliga kastat sig utför stupet i bakgrunden.

Anonym sa...

Fantastiskt! Jag älskar den här bloggen!
Du borde ha texten i en scrollbar ruta, så att man kan beskåda konstverken medan man läser hela beskrivningen, och slipper rulla upp och ner för att jämföra de två...

Flavia sa...

"Festival" står det i en ruta och detta är nog världens minsta, och minst festliga dessutom. Barnen ser mest häpna ut, men klart --tvingar någon upp en på en bergknalle och tvingar en att lyssna på märkliga männskor iförda uniform o blåsinstrument, så blir man säkert ganska häpen. Man får vra tacksam att barnen ändå ser rätt lugna ut. Stesolid eller Rohypnol kan vara förklaringen.

Johnnie Boy sa...

Älskar att kameramannen ignorerade sin skugga i bilden, men att det ändå blev lite symmetri när de (nästan) placerade in sigillet mellan hans uppsträckta händer.

A A N sa...

På det hela taget ett snyggt och välkomponerat omslag med tanke på år och budget. Antar att man ska förfasa sig över att det är frälsisar på bilden, men jag vet inte, krävs det inte lite mer för det? Och nej, att vuxna och barn förekommer på samma bild betyder *inte* per automatik att det är pedofili i görningen.

Anonym sa...

Såna berghällar intill tätorter brukar vara täckta av flaskors glassplitter, buckliga ölburkar och begagnade kanyler som lodisar använt där för att få vara ifred från snuten ett tag. Var och en som någon gång försökt ta en naivt förväntat trevlig promenad i såna områden vet det. Det diskret gröna säkerhetsstaketet har kommunen satt upp för att de inte ska rulla ned för stupet när de blir medvetslösa.

Så det är i den miljön som Jönköpings hakremskyrkliga uniformister försöker förföra barnen, pass upp med barnvakten!

Att den spöklika skuggan kommer av fotografen känns på något sätt betryggande, tack Johnnie Boy. Man kunde annars få kalla kårar om att det var ännu ondare krafter i görningen där vid barnen och stupet, delvis för att spökligt dött gräs sträcker sig upp mot de uniformerade hakremsdemonerna och verkar generera ett litet moln av röd gas mot deras huvuden...

Anonym sa...

Den svarta demonskuggan pekar förresten rakt mot kyrktornet i bakgrunden. Är det verkligen en tillfällig oavsiktlig amatörfotografisk självskugga, eller nånting mer... sinistert?

Vad hände med de fem barnoffren?

Vad står medaljsymbolen i svart och silver för, där ett kors tvinnats in med ett F? Över sektens emblem finns en femspetsig krona. Därunder ett oblåsbart horn utan munstycke. Runtom hälften av medaljen en hemlig skrift som upplösningen här inte låter sig uttydas.

Anonym sa...

Ungarna sitter ju på kvadratiska trädgårdsplattor av gjuten cement! Det syns ju på det av giftiga kemikalier dödade gulnade ogräset som ligger där i räta linjer längs plattornas skarvar. Så vad handlar det här om egentligen?

Ola sa...

Du har verkligen toppat formen med de senaste två omslagen! Hoppas att detta inte förebådar någon slags sommarpaus. Jösses jävlar -detta blir svårslaget!
Kan du inte lägga in någon form av manometer där vi kan få reda på menighetens betyg? Jag ger tio pinnar till både detta och det fullkomnade omslaget.

Buster sa...

Främlingslegionen går att längre ner i åldrarna för att ragga medlemmar...

Anonym sa...

Jag känner mig rätt trygg med att ungarna kan skilja konstiga vuxna från vettiga. Nummer 1-4 från vänster är visserligen välartade nog att spela intresserade en stund, för att sedan få återgå till att kolla youtube-klipp på sina telefoner, men lillpjatten längst till höger har tröttnat hårt. Han håller på att pilla loss konkelbär från anus och funderar över vem han ska kasta på först.

NickeK sa...

Det har uppkommit många mer eller mindre trovärdiga teorier här vad gäller barnens handrörelser, men kan det vara så enkelt att de kör "Han håller hela världen i sin hand"?

Buster sa...

Det är skönt att se att vuxna och barn sitter långt ifrån varandra, med minskad risk för mys-kladd, från båda håll.

Anonym sa...

Det ser lätt aggresivt ut när kornettisten riktar sitt vapen rakt mot det minsta och oskyldigaste av de uppenbarligen vettskrämda barnen. TUUUUUUUUUUUUT! klapp klapp TUUUUUUUT! klapp klapp. Gråt. Mera gråt. TUUUUUUUT! klapp klapp...

Smart att placera ett sigill över skuggan från huvudet, det gör att blinda inte upptäcker skuggan från armarna och kameran.

Anonym sa...

Man kan urskilja inte mindre än 18,3 kyrkor eller andra religiösa inrättningar i bakgrunden. True story.