2013-06-26

Cher - Prisoner


Här står Cher, naken och kedjad med kättingar i en massa läckra färger. Hon trycker häcken mot en pelare, en annan pelare har brakat omkull, en tjock orm ligger och gnäller på marken och så finns det förstås gas.

Men det som redan såg ut som en lågbudgetstudio från inspelningarna av "Young Hercules" petades raskt ner till "Niornas cabaret på Köttkuleskolan" genom bruket av en våldsamt dålig kuliss. Bara en mörk fondvägg på andra sidan valvet hade varit bättre, ett svart tråkigt hål hade varit mer fantasieggande. Något som däremot är fascinerande är de uppenbara parallellerna mellan den kassa kulissen och Chers storsatsning på plastikkirurgi som pågått sedan åttiotalet fram till idag.

Den där kulissen är ett fruktlöst försök att övertyga åskådaren om att det vi ser är naturligt och vackert. I själva verket lurar det där falsariet inte någon, utan det är fullständigt uppenbart att det vi ser är något konstgjort. Det är alldeles platt, uttryckslöst och får en att tänka att det hade sett mycket bättre ut om de aldrig hade försökt skapa någon illusion. Precis som med Chers ansikte.

1979.

8 kommentarer:

Rick sa...

FÖRST!

Cher äcklar mig.

Observant sa...

Men hallå. Det här är inte ens ett fotografi :P Kanske därav den dåliga "kulissen", som i själva verket bara är ännu en del av den målade bilden, precis osm allt annat, inklusive Cher själv.

Herr Dryck sa...

Det är visst ett fotografi. Harry Langdon har tagit bilden. Här finns fler bilder från samma fotosession: http://www.imageamplified.com/2013/05/we-cher-cher-in-prisoner-1979-by-harry-langdon-wwwimageampilfiedcom-image-amplified.html

Ola sa...

Man kan ju faktiskt bara tycka att det är synd att de inte valde ett av fotona där Cher trånande står som en dåtida Malena Ivarsson bredvid Zlatko (eller vad han nu hette). DET hade jag gillat att läsa Herr Drycks tolkning av! Fast vi kanske kan få det som bonus, snälla Herrn?

Wagner sa...

Undrar vad/vem som ligger och trycker i krukan. För nog är det väl ett öga man ser där inne i mörkret?

Mikke sa...

Jag tror det här är en anspelning på gamla pulp fiktion omslag. De brukade se ut exakt så här och var jättepopulära i USA i början av 1900-talet. Det var alltid halvnakna damer som behövde räddas. Bakgrunderna var också precis sådär töntiga.

BAT sa...

Cher är söt!
Släpp henne fri!

mac mat sa...

Usch vilka hemska kommentarer. Fokusera på Chers talang istället. Hon var långt före både Lady Gaga och Madonna vad gäller utstyrslar. Det är Bob Mackie som klätt henne i kedjorna och omslaget är från -79 så...well...
Jag tycker hon är otroligt vacker, stark engagerad kvinna med en fantastisk röst. Dessutom sjunger hon jävligt bra live till skillnad från många popsnören nuförtin.