2013-05-17

Greece is... "Free"


Jag hade väl snarare sagt "totalt bankrutt" eller "marinerat i sociala problem", men visst är det skönt att vara optimistisk! Bilden visar upp den grekiska modellen på ett härligt symboliskt sätt; vänd ryggen mot samhället, blunda och sluta lyssna på hur det ligger till. Vips bara, frihet!

Jag har haft den här skivan länge och inte tyckt att den varit katastrofal nog för att platsa här, men nu när läget i Grekland blivit så genomfisigt så ville jag lägga upp den.

1975.

5 kommentarer:

X-pert sa...

Militärjuntan under ledning av överste Georgios Papadopoulos hade väl precis slängt in handduken har jag för mig. Men det ursäktar verkligen inte omslaget. "Inget se, höra eller säga" begriper jag inte alls. Var det bättre med militärstyre? Det nya läget med frihet förbigår vi med tystnad och vill inte veta något om. Eller? Obegripligt. KATASTROF!!

Molly sa...

Precis tvärtom, X-pert!
"Free" inom citationstecken. Aporna. Solen strålar över de idylliska husen men det är bara en kuliss. Tycker det är väldigt talande och inte alls en katastrof. Mikis Theodorakis och hans polare hade nog läget klart för sig.

Anonym sa...

Det kan ju tänkas att de tre aporna symboliserar tiden med militärjuntan och att den värmande solen, de glada husen och fredsduvan symboliserar det nya, fria Grekland. Bara en supervild gissning...

Herr Dryck sa...

Den trista sanningen är att detta är en skiva med musik som var betydelsefull mellan de svåra åren 1967-1975. Det är alltså inte ett misslyckat omslag på det sättet, det är därför den inte förekommit här förut, utan precis som med The Gays så är det senare omständigheterna som givit det en ny betydelse.

Anonym sa...

de sjöng igår i ECS om att ALCOHOL IS FREE...lite mer grekisk filosofi...