2013-04-30

Saints - Maria Rosa


Fem män i blå velour ligger utströdda på en molnig himmel. Troligen är det menat att se ut som att de flyger, men det är ju vidunderligt dåligt utfört.

Mannen längst bak sitter på huk på något konstigt vis, inte alls en ställning man tänker sig att en flygande person skulle inta. Nedanför honom halvligger en man med hysteriskt ful hockeyfrilla. Precis som Halid har han kombinerat en alldeles städad frisyr upptill med långt rebelliskt hår i nacken, en så kallad revisor-hockey. En vältajmad blinkning i precis fel ögonblick gav honom en härligt aspackad blick, och hans ställning är ännu sämre än den föregående killens om han ska föreställa en flygande person. Jag såg aldrig Stålmannen eller Iron Man luta sig ledigt mot himlen under sina flygturer. I mitten sitter en lurvig man och dansar någon slags twist, ovanpå en ännu lurvigare typ som inte kommer loss, och sist ut är en man som från knästående utdelar Guds välsignelse.

Här har vi ännu ett exempel på en liten inflikad text som är tänkt att göra köpsuget oemotståndligt, men denna gång är det ännu dummare än vanligt. "Ti amo" är en italiensk sång på italienska. Saints hävdar att de har en svensk version av denna låt på sin skiva, vilket naturligt hade varit en version på svenska. Men icke! De har gjort en instrumentalversion. På svenska.

1978.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Måste ändå ge ett plus för de härliga plysch-kostymerna. Var kan man hitta en sån ?

Anonym sa...

Man undrar ju hur den Italienska instrumentalversionen lät...?

Anonym sa...

Eller den Öst-Smyrgenska versionen? För övrigt väntar jag fortfarande på "Army of lovers - unplugged"!

Anonym sa...

Att de stolt meddelar att de gör en översatt version av en låt, som visar sig vara instrumental, slår faktiskt otroligt nog hela omslagsbilden.

Anonym sa...

De är ju dessutom helt samtida med utmärkta Australiensiska punkbandet Saints. Eller, är det samma band?
Chris Bailey hade inte sett helt vilsen ut i det här gänget om någon krängt på honom en plyschkostym.

Anonym sa...

Men,DE FLYGER JU VERKLIGEN!!!

Anonym sa...

Nu blev jag nyfiken på unplugged-skivan. Men jag får inte en enda träff på google. Är du säker på att de har gjort en sådan skiva?

För säkerhets skull sökte jag även på: Army of lovers - Buttplugged.

Anonym sa...

De håller sig oppe genom att flaxa med kragarna.

X-pert sa...

"Aha" sade greven på franska, ty han behärskade också detta språk.

X-pert sa...

Bespoke-skräddaren från helvetet har förutom kragsnibbar med glidtal gjort sig skyldig till förskräckliga broderier av bla Roger Moores/Simon Templars/Helgonets logga. Hur stämmer det med årtalet. Helgonet: 1962 - 1969.

Wagner sa...

Ja hur kunde drycken missa loggan med Helgonet? Kanske för att han hade en själv?

Anonym sa...

Förutom Helgonetloggan har de även broderat in sina initialer i ett gigantiskt format. Planerat för snabba klädbyten mellan låtarna? "Ni ska in på scen om 17 sekunder, på med er blå plyshdräkt, de är namnade. Skynda er!"

Eller så är det bara tänkt som en stöldskyddsmärkning. Alla vill ju ha en blå plyshdräkt...

Anonym sa...

De satt i frid och fröjd på ena änden av en gigantisk luftmadrass, och så hoppade någon fet rackare på andra änden av madrassen och så blev det en sjuhelsikes katapulteffekt, och så såg det ut som att de flög. Och rent tekniskt är det ju faktiskt så.

Buster sa...

Aaahh, dessa velourkostymer, dessa svettriktiga polyesterskimrande skjortor, 3P (polisonger, pilotglasögon, platådojjor -får vi anta), skänker en konstärlig tillfredsställelse över ett, om inte precis smakfullt, så i alla fall konsekvent projekt. Flickorna måste ha fallit som furor...

Anonym sa...

Sverige har väl en del att skämmas för, genom historien, men ingenting så mycket som för den svenska dansbandsestetiken - inte ens flatheten inför Nazi-Tyskland eller tvångssteriliseringarna.

Herr Dryck sa...

Wagner: Loggan kändes inte som någon större katastrof, den är ju logisk med tanke på deras bandnamn.

Anonym sa...

Bandet bildades på tidigt 1960-tal då killarna fortfarande gick i skolan. Så lånet av namn och symbol låg kanske nära till hands