2013-04-11

Drei Lilien, drei Lilien...


Någon tyckte det kändes som en strålande idé att låta en samling krigare marschera ut ur en tuba. Vad som gör det hela ännu mycket värre är att gänget tycks lägga ut gräsmatta framför sig så att de har något att gå på. En dålig idé utförd på ett mycket dåligt sätt, på en hopplöst tråkig skiva med 24 gesjungna och geblåsta låtar.

Årtal saknas.

18 kommentarer:

X-pert sa...

Det är för lite preußischer Paradeschritt. Mesiga värar som drar bena efter sig på formering skithög. Annars en väldigt fin kulturgärning av Herr Dryck att slå ett slag för det grova brasset.

Wagner sa...

Drei Lilien är det tyska för självbefläckelse?

X-pert sa...

Glömde en sak. Lite imponerande är det att kunna marschera med Roland-hållning.

Anonym sa...

Osmakligt och skitfult rätt igenom. Kanske även talar för själva musiken också på skivan?

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Hela den tråkiga plattan med alla 24 omtyckta, gesjungna och blåsta marschsånger finns att avnjutas på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=BnaF4_LTovk

Anonym sa...

Tack Ullabella, för den länken! Då vet jag vad jag skall göra idag i stället för att sköta mitt jobb!

Anonym sa...

Tänk vilken tur att Tyskarna inte hade den där soldatsprutande trumpeten under WWII!

Anonym sa...

Det bästa man kan säga är möjligen att de håller en enhetlig färgskala för hela omslaget: gröna män på grön botten samt all text som är Viktig är brandgul.
Därmed inte sagt att det blev bra...

Anonym sa...

Det gick utför med de tyska soldaterna och den tyska estetiken efter att nassarna fick på moppen, ser jag. Säga vad man vill om de heilande jävlarna, men fina uniformer hade dom och propaganda kunde dom. Men det här omslaget är skapat av ett slaget folk.

Anonym sa...

Är detta från östra eller västra rikshalvan? Bassarna ser ut att ha stövlar, vilket brukar indikera ryskt inlytande post ww2...

Anonym sa...

Nein nein nein!
Kann nicht vara sant. Jag börjar tro att Herr Dryck photoshop:ar ihop omslagen. Om det är så här katastrofalt på allvar så ska jag bygga mig själv ett skyddsrum.

Anonym sa...

Nog för att marschmusiken är klämkäck och har i sig musikalt värde, men det potpuriande hopklippande här kan sammanfattas med sju versaler och ett mellanslag:
INTE BRA
Blir ingen permis för den orkestern på några veckor, kommenderar sturmbannführern.

NickeK sa...

Achtung!
Ser ut som en tropp malajer som kvartsmarscherar ut ur jättetrumpeten där deras logement är beläget mot dagens tjänstgöring i linneförrådet.

NickeK sa...

Eller så är de på väg mot Gaststube Drei Lilien i Taubertal, som enligt hemsidan har "kroatisch- fränkischer Küche" (vilket enligt bilderna innebär ofantliga mängder kött) och där du kan "im Biergarten schlemmen".

X-pert sa...

Liten blomster-räknelära:
Med EN enkel tulipan
DOS Gardenias
DREI Lilien
...
TIOTUSEN röda rosor
Vad kommer emellan?

Anonym sa...

Till tröst: hade de det skulle de varit, vad, 5 cm höga? Flugsmällor och hoprullade tidningar hade blivit gensvaret. Dessutom måste de ju marschera i takt så fånga dem hade inte blivit svårt.

Anonym sa...

Att de är tyskar gör ju knappast saken sämre. Tveklöst ett alster med melodier som tutats när gränsdragningar ignorerades och folkslag förföldes. Ingenting på omslaget talar emot det faktum att det dessutom rör sig om andravärldskrigssoldater. Om inte, är det ett mysterium, hade man själv vart tysk hade man ju helst velat glömma allt vad gäller soldater, om inte annat hållt jävligt tyst om det...

Buster sa...

Det måste vara Västtyska beväringar som är ute och går -i inövad otakt- eftersom skivbolaget är Decca. Men stuket på grabbarna är annars ett bra snitt av WWII och DDR.