2013-02-19

Arizona Brass – Moderna tider

Ja jävlar.

Jag vet inte vem som är värst; farbrorn som ligger och brer ut sig med ett finurligt flin eller han som sitter i en udda bebisställning och nyper sig i tårna. Jag har sagt det förut, det är något olustigt över vuxna karlar i pyjamas.


Som på de flesta andra skivor finns det även en baksida, och där utspelar det sig en märklig liten scen. Jag tänker förstås på den gapande mannen som kommer in från höger och tar ett stadigt punggrepp på sin kamrat, utan vidare förklaring.

Från skammens år 1977.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid lite obehagligt med barfota medelålders män.

Anonym sa...

Knapparna verkar pajjat i tvätten på den svartrandiga pyjamasen längst till vänster...eller är det ett medvetet val att ha en knytnävsstor glipa i brösthöjd?
Och vad hänt med håret på mannen längst till höger, han i rött? Har han månne blandat växtgödning i groggen. Vad han nu har gjort så borde han tipsat de andra hur man får kalufsen att växa så till den milda grad.

Anonym sa...

Hade man så korta pyjamasben förut? Kan det inte vara så att de har fått tag på ännu äldre baddräkter?

Anonym sa...

"Arizona Brass" - är det nån sorts kvalitets-hasch ? Kan förklara den psykedeliska kostymeringen.

Anonym sa...

Ja, jisses vilken skatt! :-)

70-talets heltäckningsmattor kompletteras snyggt med en brun fond. Ett litet beröm dock för typsnittet som trots allt har lite kontrastverkan i den vilda färgen vitt.

Är skivans titel "Moderna Tider" så kan man ju undra lite.

Bebismannen på framsidan har på baksidan ha vuxit upp och blivit Starke Adolf tillsammans med den mustaschprydde Kalufsmannen.

På baksidan verkar mannen ner till vänster ha fått syn på något intressant som kryper på golvet och eftersom bilderna kännetecknas av extremt mycket rekvisita så känns det som att fotografen ville sätta pricken över i genom att slänga in en tärning i sammanhanget, som man lite nonchalant kan luta sig mot. Tufft!

Anonym sa...

Jag vågar inte tänka på vad det här käcka gänget tänker ägna sig åt så fort fotografen har plåtat klart och lämnat lokalen. Men att det någonstans alldeles utanför bild står en stor vattensäng utgår jag från.

H B sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
H B sa...

Figuren längst till vänster på baksidan har dessutom ett strategiskt placerat dräneringshål i kostymen.

Anonym sa...

De kom från Malmö, inte Arizona.

http://www.svenskadansband.se/img-arizona-brass-1976-2504.htm

BackstugeBengt sa...

Har månne Herr Dryck en namnuppsättning på denna ypperliga ensamble?

Jag tycker nämligen att det ser ut som en kvinna i bakre raden längst till höger i svart, tillika skamgreppshyndan på omslagets baksida.

BackstugeBengt sa...

Extra bonusinfo:

Min flickvän gick precis förbi och råkade se omslaget på dataskärmen. Hon frågade om inte jag också kunde skaffa en liknande outfit... då skulle jag få hur mycket sex som helst!

De visste hur de skulle klä sig på 70-talet!

Anonym sa...

@ Backstugebengt 19.45: I alla fall för att få ha sex med din flickvän.

X-pert sa...

New Orleans, East Saint Louis, 52nd Street har man ju hört talas om i samband med jazz och brass. Men Arizona... Är det därifrån "hästjazzen" kommer? Eller de kanske spelar John Philip Sousa- marscher.
Jag tror inte att det är ett punggrepp han tar utan snarare att han smeker håret på den sittande glasögonormen. Bara obetydligt bättre.
Han som håller sig om tårna skäms något ohyggligt för sin nagelsvamp. Detta var innan "Nalox".

Anonym sa...

Vad får man om man parar Pyjamas med Pajas ?
Svaret bör vara Arizona Brass, men vad vet jag.....?

Anonym sa...

Sådana där baddräkter hade alla för 100 år sedan.

Anonym sa...

...och för den som ännu inte fattat det är det vad titeln ironiskt försöker anspela på: att de samtidigt är klädda i vid den tiden drygt halvsekelgamla kläder.

Men naturligtvis var de för lata och snåla för att lämna den trygga heltäckningsmattan och ta sig ut till en badstrand.

Om de bara hade tänkt tanken att göra som Ludgo-Pelle: Åka ut EN gång till en sjö och där ta en mängd bilder som de sedan kunde pytsa ut på en hel bunt kommande skivor.

Anonym sa...

Massa spekulationer och snedvridna kommentarer till detta skivkonvolut.
Kan ni inte bara inse att det var en dansbandsepok under 70 talet där alla band körde med allsköns utstyrsel.Allting förändras ju,och det är bara att acceptera.Inlägget om vattensängen är bara så hjärndött så det behöver inte kommenteras ens!