2012-12-20

Stoney & Meatloaf - Meatloaf


Här vattnas det i munnen må ni tro!

Omslaget föreställer någon slags äcklig köttskalle som serveras med extremt mycket ketchup. De har gjort utstående vinda ögon av någon sorts syltad lök och ärter, vilket får figuren att verka lida av grav exoftalmus. Vidare har figuren tryne och någon slags halsböld gjord av morötter.

Man får genast intrycket av att detta är en skiva med Meatloaf, tills man läser undertiteln "featuring Stoney & Meatloaf". Då blir man genast mer tveksam, som om man hade skrivit att Moe är med på Moes singel "Backstabber". (Faktum är att detta är Meat Loafs debutplatta. När han hade slagit igenom några år senare gavs skivan därför ut igen, då med titeln "Meatloaf (Featuring Stoney)".)

1971.

6 kommentarer:

erikbe sa...

Är det inte Meatloaf på bilden?

Anonym sa...

Arcimboldos bilder på temat ansikten-sammansatta-av-diverse-ätbart har mer finess över sig. Den här kompositionen ser ut som ett verk av barn och personal på särskolan Ändtarmen.

Anonym sa...

Som hämtat från Den bruna maten! :-)

Tobias sa...

"Featuring Stoney & Meatloaf" är lite som när det är en busskörfältsskylt, med tillägget "Gäller även buss och taxi". Ganska vanlig skyltkombination i Stockholm.

Anonym sa...

Och detta kan väl sägas vara den omvända varianten:

http://nicealbumshameaboutthecover.blogspot.se/2009/06/eatin-apples.html

Petter sa...

Hej!

Har denna underbara bok! Men håller inte riktigt med att alla dessa omslag är katastrofala. Jag har några hemma som verkligen är katastrofala. Det är texterna som är roligast. Hur dom beskriver varje platta är underhållande. Läs!!

Petter Bryneson Jonsered