2012-11-29

Mighty Band! - Vill ha mer


Detta är det måttligt efterlängtade album som följde på singeln "Var ska vi sova i natt baby", och under det år som skiljer dem åt hann de inte inse hur måttlöst dålig deras dresscode-idé var. De är som ett tidigt Spice Girls där alla skulle ha en egen image, men det blidde inget bra alls. Från höger ser vi en baseballspelare, en kort baseballspelare, en nordstatssoldat, en frisbeegolfare och en hora. Grattis, temat satt som en smäck.

Vi bara måste titta noggrannare, denna gång från vänster. Vid en närmare titt ser vi att det är en skrämd hora, iklädd myggnät.

Bredvid henne står frisbeemotionären (som påminner om Paul Stanley från Kiss) och beskyller förtvivlat sin kollega för den enormt stora prutt som vi kan se spridas bakom dem. Alternativt visar han vem det fucking var som kastade. Nedtill bär han glansiga brallor med en välplacerad aubergine i skrevet.

I mitten står soldaten i sina läckra brallor i nyansen "tillfällig rethosta med segt slem". Han liksom resten av bandet har sminkats blå kring ögonen, vilket bara får dem att se sjuka eller frusna ut.

Sedan kommer då denna dumma avvikelse som jag nämnde redan i samband med singeln; varför lät de TVÅ snubbar ha samma outfit? Kanske skulle de vara fyra unika karaktärer med var sitt tema, men efter stränga påtryckningar från baseballspelarens mor tilläts även lillebrorsan att vara med.

(Det som ser ut som tandkrämskladd på den högra mannens kind är tyvärr bara limrester från en prislapp. Jag brukar alltid ta bort etiketter, men den där var hopplös.)

1983.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt pricksäkert!!

Herr Dryck skruvar upp trycket på tumskruvarna.

Mäktigt band,vill ha mer!!

Anonym sa...

Enligt wikipedia hette bandet HAJMAT innan det ändrades till Mighty band.

Bestod hajmaten möjligen i auberginen som Sebastian Håkansson/Paul Stanley-kopian så käckt har puffat upp sina byxor med?

nada sa...

Det är klart att det måste vara två baseball-spelare, det är ju skitsvårt att spela helt själv.

Anonym sa...

Kan det månne vara en Baseball-spelare och en Softball-spelare?

Anonym sa...

Hajmat är inget vidare namn på ett band - men inte fan blev det bättre efter namnbytet!

Anonym sa...

Alla basebollspelare har keps, ja utom just dessa två då förstås.

Tobias sa...

Hm. Jag är tämligen övertygad om att den ene baseballspelaren har bytts ut sedan "Var ska vi sova inatt baby" - kanske till och med bägge!

Wagner sa...

Fan vad det spänner i skrevet på han i rött linne.

Man får lite Clockwork orange-vibbar av omslaget. Malcolm McDowells blick på han till höger.

Anonym sa...

Åh, jag skulle ha fått svårt att välja vilken att bli kär i, hade jag sett detta omslag när jag gick på lådstadiet.

Jag håller för övrigt med nada, det måste ju finnas minst två baseball spelare, a pitcher and a batter. Men det tyder bara på brist på kreativitet, då det finns tusentals andra alternativ till utklädsel som inte kräver två likadana.

Rikard sa...

Märkligt också att Zachery Ty Bryan är med ute på högerflanken. Han var ju (parallellt med denna musikkarriär?) en av kidsen i den omåttligt populära sitcommen Tummen mitt i handen.

http://www.imdb.com/media/rm439720704/nm0117022

Anonym sa...

Frisyrerna var verkligen extremt sluskiga och mögiga på den tiden.

Anonym sa...

Jag tycker outfiten känns som en B-aktig svensk version av "The Warriors"... Men två brännbollspelare är ju helt klart skumt

A2 sa...

Herr Dryck: Angående etiketten som inte gick att få bort. Ett tips är att testa med en Easy Clean Pen från Scotch (finns på t.ex. Clas Ohlson, http://www.clasohlson.com/se/Easy-Clean-Pen,-Scotch/Pr349579000).

Jag har haft min ett tag nu och den har klarat av det mesta. Jag tror inte pennan ska sabba omslaget, men det är ju alltid klokt att testa på ett hörn eller så först...

Och som alltid: Tack för denna underbara blogg!

Anonym sa...

Finns ju "Label Off"-spray på Biltema... Som doftar citron dessutom.

Anonym sa...

En skrämd hora, underbart!! Tack Herr Dryck för dagens skratt! :-) /Bengt

Michello sa...

Hahaha riktigt skön du är!!!

Sambandsadjutanten sa...

Är det en stomipåse eller en begynnande ölkagge som putar under nordstatsoldatens jacka?

Anonym sa...

Varför har han en kaffebryggare i skrevet?!

Anonym sa...

Tycker att det även bör noteras att bandet skriver sitt namn med utropstecken. Antingen tycker de att de heter Mighty Band! eller så vill de göra gällande att det är så anmärkningsvärt att de fått göra en skiva att inget mindre än ett utropstecken förslår för att uppmärksamma denna tilldragelse.

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Om du först värmer upp prislappen med värmepistol (eller hårtork) så kommer den lättare loss och risken för att den där glansiga beläggningen (vax/lack) som finns på endel omslag följer med prislappen är också mycket mindre.

Men se till att ta bort LPn förrän du värmer, annars är den kanske inte längre spelbar :)

Anonym sa...

Jag tror inte spelbarheten spelar så värst stor roll i det här fallet...Värm på så vinylen bubblar.

Anonym sa...

Vaddå HORA? Och Vaddå HON?

Anonym sa...

Det värsta är att jag såg nog ut som nordstatssoldaten i början på 80-talet, hade t.o.m ett par jeans som jag färgat själv i en sån nyans! :-) /Bengt