2012-10-09

Sväng Grabbarna - Skriv ett brev


Vad är detta? Varför betalar jag pengar för sådant här?

Fem barn uppmanar oss att svänga grabbarna. De står uppradade runt en gammal kamera, vilket inte har något att göra med varken titeln eller bandnamnet, och de har satt upp något gammalt lurv på den för att dra till sig våra blickar. Det skiter sig emellertid då de fem upphovsmännen har ett mycket mer upprörande utseende än leksaken.

De är klädda i ljusblåa skjortor i ett sådant material som lakan kan vara gjorda av på riktigt äckliga danska hotell. Eller nej, 80% av dem är klädda i sådana blåa skjortor. Flickan i mitten har fått en lila variant istället, så där gick det åt Skogaholm med den unisona utstyrseln.

Det handlar som sagt om fem ungar som fortfarande får förfalska lappar från mamma för att slippa spela doppboll, fem konfirmander med yviga hårsvall. Därför är det särskilt skandalöst att flera av dem har gett sig djävulen på att odla mustasch. Killen nere till höger har den klassiska Mustang Mamba-muschen; en tunn rad ljusa hårstrån som fått växa sig långa, strån tjocka som spindeltrådar.

De tre mittersta hade säkert velat ha en lika mustig snorbroms som sin kamrat, men troligen har de aldrig rakat sig. På vänsterkanten finner vi så mästaren i gänget. Jag syftar på killen med Ironman-lugg, han som ser ut att ha en hälften så lång överkropp som de övriga. Skäggväxt på överläppen visar sig vanligen först ute i mungiporna (som vi kan ana på bandmedlemmen med den lila skjortan). I stället för att vänta på att skäggväxten även skulle visa sig under näsan så gick han all in och skaffade sig knävelborrar utan mittparti, en idé lika klok som att försöka försörja sig på att föreläsa om hur liten skillnad det egentligen är mellan bajs och mat.

1981.

24 kommentarer:

Michelloooo sa...

Hahahaha! Det här gick så snett på så sjukt många nivåer, det är inte klokt.

Anonym sa...

Är inte den klassiska svarta gasen på väg att sänka sig över grabbarna? Vanligtvis brukar gasen komma från alla håll på omslagen, men här är det rakt uppifrån!

Snowroller sa...

Killen längst till vänster ser ut precis som trummisen i Rush, Neil Peart, gjorde i slutet av 70-talet, minus den löjliga posen/minen.

Anonym sa...

Han i mitten har just lärt sig att man inte tvättar sin bästa silkespyjamas tillsammans med röda gabardinbyxor.

Anonym sa...

Trådhängarna runt halsen visar att de just kommit ut ur garderoben.

Anonym sa...

Säng grabbarna ska det väl stå, eftersom de har sina pyjamasar på redan.

Anonym sa...

Det är nog riktigt som anonym skriver att det är den lilla texten : tvättas separat som en av gossarna missat..

Anonym sa...

Skall brevet månne skrivas innan man svänger grabbarna, eller skall brevet tjäna som något slags meddelande efter det att grabbarna är svängda? Eller är det ett kryptiskt meddelande...straight vs. svängd? Färgvalen är väl inte nått vidare läckra heller, varken på pyjamasarna eller bakgrunden. Baby-bajs-brunt har aldrig varit attraherande!
Titeln är väldigt kryptisk den också. Antingen saknas det ett utropstecken, om det är en uppmaning, eller så saknas det ett bindestreck mellan orden.Sväng-grabbarna är ju i sig en jädrigt konstig ordkombination, men låt gå för det. Som de står nu har de ingen samhörighet alls, och definitivt ingen samhörighet med pojkarna som håller krampaktigt i varandras byxlinningar för att ingen skall ramla under fotograferingen.

Hildur sa...

Gossen till höger lär ha satt många 11-åriga flickors hjärtan i brand.

Mannen till vänster har nog charmat en och annan cougar.

De andra tre... Mängdrabatt?

Frida sa...

Är det jag som ser i syne eller har två av dem på sig pärlhalsband?

Anonym sa...

Tycker jag känner igen ett par av grabbarna från danska gladporrfilmer......

Anonym sa...

Förr om åren talade man om att svänga hästar när de fick bada och svalka sig i ett vattendrag. Kanske är en uppmaning till vad dessa grabbar borde göra?

Anonym sa...

2:an från höger är Matt Damon i The Bourne Per Gessle i Gyllene Tider Look Alike. Och killen längst till vänster är en urtida, och snäll, version av min lump-löjtnant Göran Mellblom. Innan han blev ond.

Anonym sa...


NEJ det är inte Matt Damon,Gessle och lump-Mellbom.

nada sa...

Kolla noga på fjortis-Casanova längst till höger.

Kolla ännu noggrannare på hans skjorta, närmare bestämt precis ovanför hans vänsta hand.

Är det..... bajs!?

Bromsspår i kalsongerna har man ju hört talas om, men bromsspår på bästa rayon-skjortan? Skandalöst på min ära!

X-pert sa...

Är det helt säkert att det är en kamera? Det kanske är en tidig prototyp till en "penis enlargement apparatus" för herrar med höga ambitioner i det avseendet.

Anonym sa...

Nu är det ju så att Tomassons Foto AB finns kvar i Olofström efter mer än 30 år, med samma telefonnummer och allt. Varför inte ringa dit och försöka nysta i mysteriet Fjodd?

Anonym sa...

speciellt med hälsning till Frida: jag tror inte det är pärlhalsband som de har på sig utan de snäckhalsband som var omåttligt populära både bland killar och tjejer i slutet av 70-talet och början på 80-talet. Har faktiskt mitt kvar......

Anonym sa...

Bandet kommer fraan nyköping...

Anonym sa...

Alltså sluta genast, jag skämmer ut mig av skratt på tåget!!!

Anonym sa...

Nummer två från höger ser ut som Gunde Svan.

Anonym sa...

Fantastiska banlonskjortor. Mannen t v har den mest fruktansvärda mustasch jag sett, och det ackompanjeras av fjunfjortisen t h. Det enda som saknas är de traditionella byxbulorna från enorma dansbandspenisar.

Anonym sa...

Kan berätta att dessa spelade senare under ett nytt namn, och det gick riktigt bra.. Dom plockade ut ca 100-120.000 per skalle varje månad (i dagens pengavärde)

X-pert sa...

Enorma dansbandspenisar tas fram liksom på beställning med "the penis enlargement apparatus". Så här går det till:
1. Penisroten smörjes in med en generös klick med pendelarmsfett eller ännu hellre vakuumfett.
2. Penis föres i sin helhet in i öppningen på mässinghylsan.
3. Luften i apparaten evakueras med hjälp av peleusbollen.
4. Läderbälgen sträckes ut till önskad längd.
På så sätt kan man vara en fjunfjortis och ändå vara flickornas Laban.