2012-09-17

Palomaz


Så har jag äntligen fått tag på Palomaz första skiva. De har gjort en väldig massa plattor, och alla har inte katastrofalt fula omslag. Men nästan alla.

Här bär de kläder i rött och guld, och är inklämda i ett litet valv framför en av de minst övertygande kulisser jag sett. Både muren och bakgrundsbilden ser helt ok ut var för sig, men något snille ställde det lilla valvet alldeles för nära fondväggen. Resultatet blev att själva valvet kastade en skugga över den blåa himlen bakom, och vips så såg det lika sofistikerat ut som folk som showar genom att dra olika lemmar ur led.

Utöver detta är fotografiet naturligtvis oskarpt, hela bilden lutar åt vänster och den där bruna heltäckningsmattan är tillbaka ännu en gång. Jag fascineras av att de fortsatte att anlita samma omslagsfotograf år efter år, trots att det aldrig blev snyggt och i många fall katastrofalt.

Flera av deras senare plattor ser värre ut än denna, men den får ändå en plats här på bloggen just för att de är våra Palomaz.

1979.

25 kommentarer:

Spiring sa...

Teknikhörnan: De senaste två inläggen verkar fungera dåligt i Internet Explorer 9. Bilderna syns men inte texterna.

Anonym sa...

Det är förmodligen för att du använder Internet Explorer då. Skaffa en riktig browser istället :)

Anonym sa...

Aaah, Palomaz! Känns så tryggt på något sätt! Man kan alltid lita på att deras omslag ska suga, och de känns som gamla vänner vid det här laget.

Spiring: Vill du se webben som den är tänkt kan du inte använda IE. Det borde du veta vid det här laget. Vänligen ladda ner Firefox, Opera eller Chromium (inte Chrome, som bara är Chromium fullproppad med Google-spyware).

Spiring sa...

Aaahh, dessa härligt anonyma viktigpettrar... "Vänligen ladda ner Firefox"... eftersom jag trots allt kunde kommentera borde du insett att jag redan använder en annan webläsare. Kan dock möjligen vara av intresse för Herr Dryck att de senaste två inläggen beter sig annorlunda i just IE än vad bloggen tidigare gjort och gör.

Buba sa...

Även trumpetarens huvud kastar en väldigt tydlig skugga på himlen och grenarna.

Anonym sa...

Vad har hänt med Herr Dryck? För mig lurar ni inte. Sedan i somras har inläggen inte varit skrivna av samma person som innan.

Anonym sa...

Sista skivan skriven av Herr Dryck är Ballongdansen i juli. Antingen har ni bytt eller så har den gode Herrn blivit lobotomerad och tappat all känsla för humor. Läs och jämför själva.

Anonym sa...

Gubbarna till höger och vänster skulle kunna vara påhittade av Tintin-tecknaren.

BackstugeBengt sa...

@Anon 13:41 och 13:47:
Kan tänka mig att alla dessa brunt kräkfärgade omslag börjar ta sin tribut, vem skulle inte börja slakna efter ett tag?

Om man dagligen tvingas in traumatiskt mörker, blir även det en vardag till slut. Kan rekommendera Stesolid.

Herr Dryck sa...

I Firefox och Safari fungerar det som det ska. Jag vet inte vad som är felet i IE, jag har inte ändrat några inställningar.

Herr Dryck sa...

Testa att klicka på bilden av ett rivet dokument till höger om adressfältet! Så här ser den ut: http://www.granneman.com/files/6913/1458/7885/ie8-compatibility-button.jpg
Funkar det då?

Wagner sa...

Dom är två man korta jämfört med omslaget från 1983.

Fast det var ju något med "kåkfararens rehab-dojjor" och det tar ju några år innan frigång kan bli aktuellt.

Spiring sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Spiring sa...

Herr Dryck: När jag startar IE9 finns kompatibilitetsknappen vid adressfältet, men den försvinner när jag öppnar bloggen. Det verkar innebära att IE ser min startsida som icke kompatibel, men att bloggen ska vara OK.

Jag tänkte ett tag att det kanske är nån uppdatering i IE som ställer till det, men i så fall borde väl även tidigare inlägg drabbas. Kanske Blogger som gjort om något?

NickeK sa...

Den här, och övriga Palomaz-plattor, finns tillgänglig i varje återbruksbutik av rang i Malmö (Myrorna, Emmaus,Erikshjälpen).

Fräckast är ju Serb-Elvis till vänster och slöjdläraren till höger.

nada sa...

Jag tycker det är fint hur femöres-Julio där i mitten ömt trycker sin trumpet till bröstet och vänder blicken mot gud.

Eller är det mot en undermåligt monterad blixtrigg, som när som helst hotar att falla ner och brutalt platta till Masonita där i mitten?

En bonus är också låtlistan; uppenbarligen (om man ska gå efter radavståndet mellan låtarna) så har de en låt som heter "Minns du" och en låt som heter "Den sången". Alternativt har de en låt som heter "Röda rosor röda läppar purpurvin brasilia minns du den sången". Vilket iofs inte heller skulle förvåna mig.

Anonym sa...

Spiring: Men sluta för i helvete tjafsa om IE. Vem BRYR sig? Nej, det är INTE av intresse för Herr Dryck eller någon annan. IE är en DÖD browser, finns väl enbart på ålderdomshem och dammiga biblioteksdatorer numera.

Spiring sa...

Senaste härligt Anonyme: Herr Dryck frågade "funkar det då?". Jag svarade. Det är oartigt att inte svara på direkta frågor.

Och du BRYR dig tillräckligt för att skriva en kommentar. Får jag dock föreslå att du ignorerar denna? Ingen annan BRYR sig om vad du tycker om mig.

Anonym sa...

Spiring: Jag har överhuvudtaget inte uttalat mig om vad jag tycker om dig. Men nu när du nämner det så kan jag nog med fog hävda att de flesta här tycker IE-användare är idioter.

Anonym sa...

Jag har en teori. Det är snubben längst till vänster som håller i trumpeten, och han har alltså en snuskigt lång överarm. Och det gör han bara för att killen i mitten har sammanväxta underarmar, men det ville de dölja med hjälp av trumpettricket och en vaxdocka från Madame Tussauds.

Eller så här: killen längst till vänster har snuskigt lång penis och av någon skum anledning hade han tagit en överdos av viagra inför photo shootet (eller så berodde det glada tillståndet på vaxdockan som liknade hans moster) och tillsammans med killen till höger försöker de hålla köttflöjten dold. Trumpeten var ett hastigt improviserat försök att locka betraktarens uppmärksamhet åt annat håll.

nada sa...

Ju mer jag tittar på omslaget, desto mer blir jag övertygad om att Serb-Elvis, Träslöjds-Björgen och Masonita är onda personer.

Jag är övertygad om att de ingick i en kult som kidnappade och ritualslaktade chinchillor. Palomaz var bara en sidogrej för att dra in stålar till kulten.

Femöres-Julio känns dock helt malplacerad. Kan det vara så att han är menad som chinchilla-substitut, och det går upp för honom, just i fotoögonblicket?

Anders sa...

Jag blir lite nyfiken på låten "Purpurvin"

/Anders på förvaltningen

Goose sa...

Det ser faktiskt ut som om slöjdläraren tv har tappat ner hårsvallet från huvudsvålen till hakan. Passformen ser ut att var hundraprocentig... Palmas rules!

Gosse sa...

Sorry till höger ska det vara förstås.

Gosse del 3 sa...

...och Palomaz...