2012-09-27

Muhl - When angels fall


Här ser vi mannen som kanske ser mest dansk ut i hela vida världen.

Med cigarett i vid tinningen och med famnen full av blommande purjolök står han och tittar antiförföriskt in i kameran. Han bär en läcker ring på lillfingret och en märklig kombination av svart polotröja (med ett inbyggt piercingsmycke i dragkedjan) och en mindre svart tröja ovanpå denna.

Frisyren är så fullkomligt åt skogen att jag inte vet var jag ska börja. Det är en slags hockeyfrilla i nacken, plus en våldsam lugg och med sidohåret kammat över öronen. Alltihop i en tunn livstidsrökarkvalitet.

Posen gör förstås mycket den med. Fotografen gav honom troligen en direktion i taget tills han slutligen stod så där obekvämt utan att fatta varför. Han lutar sig kraftigt bakåt och åt sidan, håller armbågarna in mot kroppen och gör samtidigt fingergesten "nu har jag gått på komvux, så nu vet jag hur man tänker".

För att slå spiken i kistan lät de bakgrunden utgöras av ett sensuellt sidenlakan som inte räckte ända ner till det högra hörnet. Sammanlagt skapade de en bild av en man som bytt ut sömn mot cigg i över tjugo år, och gav bilden en sexig edge som gör det hela ännu mycket värre.

1990.

23 kommentarer:

Jessie sa...

"nu har jag gått på komvux, så nu vet jag hur man tänker" haha, dog lite! underbart!

Urban sa...

Medhåll Jessie. Fastnade även jag för den formuleringen. Hilarious!

Anonym sa...

Den lilla Da Vinci-koden uppe till vänster höjer obehagsfaktorn, ger känslan av dolda budskap som man inte förstår förrän man ligger dräpt och dekorerad med sina egna inälvor.

Anonym sa...

Blommorna då... vad signalerar de?

Wagner sa...

Vilka blommor? Är ju blommande purjolök enligt Herr Dryck.

Fast själv tycker jag det ser ut som amaryllis

Gittan sa...

Slymig typ...helt enkelt!!

Anonym sa...

Muhl har gjort en annan skiva också. Tillsammans med en som estländare som heter Klövsjuka. De har lustiga namn i Estland.

Urban sa...

Anonym (1): lol:)

Anonym sa...

Ööh, vad menar du, Gittan lilla? Är det det Engelska uttrycket "slimy" du far efter? Ämnar du försvenska det så blir det snarare "slajmig" än "slymig". Fast du kanske bara slant på tangenten när du ämnade skriva "slynig"? Det kan ju vara ett tillstånd du själv är auktoritet inom, så att säga.

Anonym sa...

Bara namnet - "Muhl" - är ju helt utomjordiskt kul i sig!!!

Mer....MER!!!

Anonym sa...

Slemmig musik också. Här är en obegriplig intervju från 1991, med snuttar av låtarna, som är rent vedervärdiga. http://www.youtube.com/watch?v=nW0IS4ROOtk&feature=relmfu

Anonym sa...

Da Vinci koden för den delen. Han har slutat göra kass slemmig musik nu och skriver slemmiga "böcker om "spiritualitet" och annat trams.

X-pert sa...

IXOYC=Jesus Kristus Guds Son. Bara det.... (OBS! fyra punkter) Men vad symboliserar den sepiafärgade gymnasten som blir överkörd av en häst? Muhl är ju bara såååååå djuuuup. Fast det vill han väl INTE att vi ska tycka.

Anonym sa...

Ser dansk ut?! Jag tycker han ser tysk ut!

Anonym sa...

Säga vad man vill men Danskarna kan verkligen det här med överproddade,wienerbrössöta,reverbdränkta skräpschlagers!

Den ende som tar Lars Muhl i grenen Danskhet är väl Tommy Seebach?

Gittan sa...

Nämen...nu blev Gittan ledsen i yga :'( Jag är väl INTE slynig men mannen på omslaget är obehaglig=slymig (dialekt från norra delen av detta avlånga land)=p
Till Herr Dryck vill jag hälsa att detta är en av de roligaste sanningssägande bloggar jag någonsin läst. Ser fram emot nästa inlägg.
Varma hälsningar från Gittan.

Anonym sa...

Haha...hur kan man ens försöka se förförisk ut när man valt att använda artistnamnet "Muhl"? Då spelar resten liksom ingen roll, som t.ex. att det framgår med all önskvärd tydlighet att vår poloman sugit på cancerpinnar sen första dan på dagis... Utkavlad och tillknycklad trolldeg bakom en glasskiva i den lilla ovalen?

Anonym sa...

Gittan: Det förklarar saken. Jag har knappt varit ovanför Dalälven, så vad fan vet jag vad ni har för er däruppe i Sveriges rövhål.

---

Muhl ser inte bara väldigt Dansk ut, han ser också ut som en väldigt erfaren blandmissbrukare.

Tobias sa...

Någon som har provat att hålla armen så som han håller sin vänsterarm? Med handflatan liksom vänd utåt? Det var fanimig obekvämt!

Mila sa...

Fastnade som många andra för citatet "nu har jag gått på komvux, så nu vet jag hur man tänker".
Du borde föreslå det som slogan för dem.

Anonym sa...

Det här var en av de bästa!
Men många frågor återstår. Varför har han ringen på lillfingret? Vad har hänt med hans torra spretiga hår? Varför är hans blommor redan halvvissnade? Varför slår han sitt finger mot tinningen som för att indikera "pucko!"? Varför har man krusidullat versalerna titeln? Vad är den där koden som der lite ut som "+IXOYC+"?
Å vadå "Muhl"...

Tobias sa...

"Koden" är ett forngrekiskt ord, "ΙΧΘΥC", eller med modern stavning "ΙΧΘΥΣ". Det betyder "fisk" och är en klassisk kristen symbol. Varför fisken används för att symbolisera kristendom har jag dock glömt bort, men det är ganska vitt vedertaget.

Someone sa...

Min teori är att ciggen innehåller något som är köpt på Christiania.