2012-08-19

Alf-Olles 7 - 30 år

-->
Detta är alltså deras sjunde skiva. SJU plattor och trettio år in i karriären ser fortfarande skivomslagen så här påkostade och inspirerande ut. För att fira 30 år slog de på stort och satte fram en risig växt som står och sticker Alfred E Neumann i bakhuvudet. Notera hur snyggt de löst placeringen av titeln! Ett huvud var i vägen på ett besvärligt vis, så då skrev de sjuan på andra sidan huvudet.

Mintgrönt till förbannelse and beyond, och sedan denna eviga jävla gas. Hade det blivit snyggt förut? Hade de sett en skiva insmetad med brungrå smuts och tänkt ”wow”? En sådan här gasinramning kan få vilken platta som helst att kännas lika festlig som att vinna en bussresa för en person till Tjetjenien.

1986.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt lite ansikte han visar, mannen som stör 7:an

Anonym sa...

Bindestrecket mellan Alf och Olles har halkat ner så att det ser ut som en punkt. Ett hemligt budskap?
Och de kunde faktiskt stavat det Ollez. Någon slags heder åt pågarna för att de inte hemfaller åt denna styggelse?

Jörgen sa...

Namnet är som en parodi på dansbandsnamn. Sådant man drar till med när man ska göra sig lustig över dansband.

X-pert sa...

Antingen är vi där igen med bara vissa instrumentalisters grejer med på bilden, eller också är det så sättningen ser ut: en trumpetare och två sångare. Hur låter det utan sordin i trumpeten? Trumpeten verkar för övrigt vara en Conn Connstellation. Personligen tycker jag bättre om Allan Petterssons 7:a.

Snowroller sa...

Killen med trumpeten ser ut och sitter som en sorts parodi på en consigliere, en don. Ett varggrin till leende och en pose utan pardon. Hjälp!

Anonym sa...

Murveln längst bak ser lurig ut..nåt skumt i kikaren..o d andra två..måste gå på nåt hyfsat uppåt va?

Petter sa...

Herr Dryck; kan du reda ut Alf-Olles-kronologin här på bloggen? Efter 'Alf-Olles 6's (http://katastrofalaomslag.blogspot.co.uk/2009/03/alf-olles-6.html) imitation av en Ellos-katalog verkar de ju här ha landat i den unika grafiska profil som även återfinns på 'Chans Till Dans' (http://katastrofalaomslag.blogspot.co.uk/2007/05/alf-olles-chans-till-dans.html). Detta tillsammans med Siewert Öholm-skäggets kraftigt accelererande midjemått får mig att dra slutsatsen att skivorna släpptes i ordningen 6 > 7 > Chans Till Dans.

Samtidigt så har ju 'Chans Till Dans' en så mycket starkare 70-tals-retro-känsla, plus det anmärkningsvärda faktum att sorkmannen med tonade glasögon i så fall måste ha krympt från den tornande titel-separatör han här framstår som, till den pendang till halvman han utgör på 'Chans Till Dans'. Den tredje bandmedlemmen ger ju inte mycket att gå på tyvärr, då de verkar byta ut denne mellan var och en av sina skivor (vilket onekligen leder till misstanken att Alf-Olles i själva verket var en duo (Alf, och Olle) och att inlemmandet av en tredje figur bör ses som en "prop" - ett designgrepp endast avsett att balansera upp det ständigt fluktuerande gravitationsfältet mellan de två originalmedlemmarna). Skulle verkligen vara intressant att få se Alf-Olles 1-5 dyka upp framöver...

nada sa...

Är det så att trumpet-Siewert i mitten har guldtänder... eller är det bara jävligt gula tänder?

Anonym sa...

Märkligt att den tredje medlemmens namn inte dög att ha med i bandnamnet.Heter han möjligen något opassande som Adolf eller Hermann?

nada sa...

Jag tror han hette Alf. Alf-Olle-Alfs eller Alf-Alf-Olles skulle ju bara ha låtit fånigt. Därför fick han inte vara med i bandnamnet.

Anonym sa...

Och vem fan skulle inte se konstig ut om man hade varit med i 30 år i ett band som hette Alf_Olles? Man undrar lite vilka instrument denna powertrio trakterade med tanke på trumpeten? Lergök och hårt distad gitarr???

Anonym sa...

Det är en skaplig bildskatt som svenskadansband.se har. Här är första bilden av Alf-Olles, sedan är det bara att bläddra vidare:

http://www.svenskadansband.se/img-alf-olles-329.htm

Anonym sa...

@ nada:

Jag har zoomat till 400% och det ser definitivt inte ut som guldtänder, men vad det är som ger den färgen har jag inget svar på.

Det var jag som postade länken ovan, och jag skulle älska om dessa foton även var skivomslag. Det är fantastiska kråsskjortor med gas och på ett annat foto i en prunkande trädgård, har de gett en elektriker-trappstege huvudrollen. Obetalbart!

Anonym sa...

@Anonym 20 augusti 2012 00:05:

Aaah, mina ögon!!!

Anonym sa...

Slipsarna, är det ingen som la märke till slipsarna? Alltså, det kan ju var lite trixigt när de så fint matchar skjortorna förstås. Jag tycker tygtrasorna kring halsen mest ser ut som ett hopkok av landstingets gamla lakan. Med odefinierbar längd och bredd.

Ock varför sitter han med westernmustaschen på pall med brun sists. Kunde man inte lagt nått vitt över den också så den hade matchat stolen. Nu ser det ut som om om det fastnat ett par bruna tubsockor mellan skinkorna.

Nicke K sa...

Googla fram deras 3:a också (Gunga till musiken). Där har de begett sig till en skogsglänta med sedvanligt besvärligt ljus/skuggspel.
Alf och skäggmannen har intagit skitpositionen, medan medlem 3 resignerat och bara satt sig på rumpan.

nada sa...

Vad som ger den gula färgen på tänderna kan man ju bara gissa. Min gissning är ostbågar och bananlikör, en vanligt förekommande diet bland dansband.

De flesta (kanske alla?) dansband kör stenhårt på o&b. Före en spelning, under en spelning, efter en spelning, till frukost, till lunch, till middag och till brunch.

Anders sa...

Tog mig friheten att länka till din blogg från företagets sida idag. Hoppas du inte misstycker.

Anonym sa...

Är det samma person som gör all dom här omslagen med gråbrungrän rök?

Det är den enda rimliga förklaringen jag kan komma på.

Anonym sa...

http://www.svenskadansband.se/img-alf-olles-1405.htm

Som Vykort! Det var innan Sjöbo blev känt för Sven-Olle. ;)

Anonym sa...

http://www.tecnosegura.net/alone/2010/11/18/escaleras/

Nån spanjack har tagit fasta på att stegar och svenska dansband hör ihop likt flugor och hundskit.

Anonym sa...

Morgonstund har som bekant guld i mund.

Så käck han ser ut,han vingmuttern till vänster alltså!
Är han alltid sådär uppåt trots sitt lyte?

Anonym sa...

Jag tror att nämnda gas i detta fall består av vätesulfid som bildats p.ga trumpetsnubbens dåliga tandhygien.

Fredde sa...

Det ser ju för fan ut som en flyer från en begravnings entreprenör

Anonym sa...

30 år. Är det deras sammanlagda ålder?

Lando129 sa...

Hade denna trio av filurer tillhört "barba-världen", så hade de nog varit:
Barba-snusk(den lille med opålitligt uttryck)
Barba-ful(den oklippta stående mannen)
och slutligen Barba-Blåst...

Bengt sa...

Söta ;-) En har ju moderna glasögon och skulle med annan klädsel kunna passera som krönikör på Aftonbladet idag. Och bra kamouflerade slipsar, som säkert funkar både vid slipstvång och slipsförbud!