2012-07-29

Ballong Dansen


Nu betar vi av denna också. Jag vet att det gör ont, men det är snart över.

Titeln är särskriven på det mest ögonmosande vis, och de hävdar att plattan innehåller en ”De Luxe Version”. Detta visar sig vara en ren lögn när man plockar fram skivan, det är samma gamla skitlåt.

De skriver vidare att dessa tre män, Lasse Holm, Bert Karlsson och Torgny Söderberg under gruppnamnet ”Balla Balla”, är 1982 års modigaste män. Även om vi bortser från fegisar som alla de som stred och dog i Falklandskriget 1982, de uppåt 30 000 syrier som dödades av regimen under upproret i Hamah och arbetarna i Sollefteå som ockuperade Eisers fabrik i åtta månader i protest mot nedläggningen, så känns det rätt överdrivet när vi tittar mer noggrant på bilden. Torgny Söderbergs könsballong är inte bara ifylld med röd färg, den är kraftigt förstorad på fri hand så att ingenting skall råka synas igenom.

Lasse Holm beslöt sig för att satsa på en sexig blick med lätt öppna läppar, och vi ser ju hur eggande resultatet blev. Att ens försöka se het ut iförd endast tubsockor är en lika bra idé som produkten Roca-Gil eller att bära lajv-utstyrsel på anställningsintervjuer.

Bert Karlsson står i mitten, mannen som har lyckats bli hela Sveriges mysgubbe trots att han grundade ett främlingsfientligt parti med en agenda plockad direkt ur tjocktarmen, och här står han naken. Det räcker så.

1982.

19 kommentarer:

Erik Brunnegård sa...

Torgny var givetvis sjuk vid det egentliga fotograferingstillfället. Därav de i efterhand ditmålade, runda(!) ballongerna

Anonym sa...

Det ser ut som om det ligger ett foster inne i Berts ballong.

GöP sa...

Ballongdansen är ursprungligen ett engelsk sketchnummer från 70-talet men som fick sin svenska motsvarighet i början på 80-talet i tvprogramet "Nöjesmakinen" med Sven Mellander och Stina Ekblab ( Dabrowski). Har dock för mig att det var Sven Mellander , Arne Hegerfors och en tredje person Som jag inte minns namnet på, som gjorde den första svenska versinon - inte Bert & Co.

Omslaget här ovan är i allra högsta grad en katastrof!

Uncas sa...

Det var Sven Melander, Bosse "Nygammalt" Larsson och Lasse "Stig-Helmer" Åberg

GöP sa...

Uncas, Du har rätt! det är ju trettio år sen det sändes, så minnet bleknar med åren. Kommer i allafall ihåg att det var en jättefluga en tid och alla nattklubbar och discon hade ballongdansen som dragare.

Anonym sa...

vad du blandar in dina personliga åsikter om politiska partier i dina kommentarer om skivomslag hela tiden.

alla vet redan att Bert Karlsson grundade Ny Demokrati, det räcker med att nämna bara det tack så mycket.

Herr Dryck sa...

Anonym: Alla vet inte alls det, det är det som är så skrämmande. Många av de som inte var politiskt intresserade för 20 år sedan känner honom bara som en schlagergubbe. Dessutom är detta min blogg. Skriv till någon annan bloggare och klaga på att de blandar in sina personliga åsikter i sina personliga bloggar.

Anonym sa...

"vad du blandar in dina personliga åsikter om politiska partier i dina kommentarer om skivomslag hela tiden."

Om man definierar "hela tiden" som "väldigt sällan"...

Anonym sa...

Herr Drycks unkna DDR-ideologi lyser igenom i det här inlägget. Arbetarockupation modigt, Ny Demokrati främlingsfientligt? WTF?

Linus sa...

Nu kan det vara så att jag är helt jädra senil, men av nästan fyrahundra omslag (grattis i förskott Dryck!) så kan jag på rak arm bara minnas kanske en handfull där den gode herrn gått in på partipolitik. Men som sagt, senilitet fyrtio år för tidigt plus ett allvarligt fall av lathet som förhindrar mig att sträckläsa det hela. Jag både förväntar mig - och förtjänar - en grundlig uppläxning :)

Oh, förresten. Anon4, du låter som en himla go och mysig person, så det är med glädje jag kan berätta att Herr Dryck recenserade en av dina favoritartister för två år sedan!:

http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2010/09/levi-klausen-livin-on-love.html

Låt inte de förargliga svennehatande kommunazisterna slå sina klor om Sverige och hjärntvätta oss stackare med såna vidriga koncept som "jämlikhet" och "drägliga liv för alla"! Bär fanan högt och stå emot horden av sossezombies, åh du modige hjälte!

Anonym sa...

Väl rutet Linus!

Wagner sa...

"Oh, förresten. Anon4, du låter som en himla go och mysig person, så det är med glädje jag kan berätta att Herr Dryck recenserade en av dina favoritartister för två år sedan!:

http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2010/09/levi-klausen-livin-on-love.html"

102 kommentarer! Där hetta det till =)

Anonym sa...

Nu vet vi iofs inte om epitetet "årets modigaste män" är satt med hänsyn till ballongdansandet. De hade kanske gjort något annat jättemodigt det året. Inte för att jag vet vad det skulle ha varit.

Rasmus sa...

Jag vill bara gilla Herr Drycks svar till Anonym nr 2, samt hålla med Anonym nr 3.

Anonym sa...

Artikel med lätt anknytning till skivan: http://www.expressen.se/noje/har-klar-bert-av-schlagershowen/ :P

Mascara sa...

"Årets modigaste män. Nu med extra små ballonger."

Är det något som man vill ha basunerat ut?

Anders sa...

Detta är utan tvekan den absolut roligaste, och enda, blogg jag följer. Genialt!

/Anders
www.hogqvist.se

Fredde sa...

Va fan spelar det för roll om Herr Dryck blandar in politiska åsikter ibland,är det så jävla fult att visa vad man tycker?

Anonym sa...

Sen är ju hela grejen med en SKIVA med ballongdansmusiken fullständigt misslyckad. När man såg den på 80-talet för första gången så var det skitkul. Men det är ju nåt som ska ses.
Möjligen andvändes musiken till hemmasnickrad partyunderhållning framåt småtimmarna?