2012-04-21

Kimidas - Kom och dansa med mej


Jag är hemskt blasé numera gällande dansbandskläder och dumma uppställningar, då är det härligt när något sådant här dyker upp. Kläderna är förstås hemska och männen poserar i ett träd, men det uppfriskande är att de även utöver detta lyckades skitdåligt med omslaget.

 - Vad heter ni? KJMJDAS? Nähä, Kimidas? Ja men skriv det då, för detta ser inte klokt ut. I och J låter lika, men det är inte alls samma bokstav.

Det blir allt tydligare att det var en svensk specialitet att använda text med för liten kontrast mot bakgrunden. Det händer så ofta att det inte kan vara en tillfällighet. Och varför är männen så suddiga? Skärpan kan väl aldrig ha känts bra innan bilden knäpptes, de ser ju alldeles censurerade ut.

1976.

19 kommentarer:

Historiska Tweets sa...

Underbart. Ser ut som lageranställda på Domus 1977. Blått och vitt och så luta sig lite sexigt mot en stam. Ibland behövs inte mer än så.

Anonym sa...

Tar det aldrig slut??? Hur många dansband har det funnits i detta land???

Anonym sa...

Och vita träskor :)

Anonym sa...

Platåträskor är helt klart underskattade i trädklättrarsammanhang. Gillar killen till höger som kör en käck tittut bakom trädstammen.

Anonym sa...

Nu tror säkert någon att alla i detta band lyckades med det för svenska dansband nästan ouppnåeliga konststycket att ha matchande (platåträ)skor, men alls icke. Tvåan från höger hade brun-rosa gummistövlar med cowboyklack; det syns bara inte bakom trädet.

Makarov sa...

Här är det verkligen en fotograf som tar avstånd från det han fotograferar.
Man kan väl förmoda att omslaget med vidhängande vinyl blev dödsstöten för KJMJDAS.

Markus sa...

Det finns dolda budskap i bilden. De amerikanska gängens "finger signs" tas här upp en nivå då medlemmarna i Kimidas bildar "body signs". Varje medlem skapar en bokstav, men problemet är att det är omöjligt att tolka vilken det är. På så sätt går det hotfulla budskapet oss förbi.

Möjligtvis måste man se kroppstecknen i kombination med trädstammarna för att finna betydelsen.

X-pert sa...

KIMIDAS skall utläsas KIrunas och MIDsommarkransens Arborist Sällskap. Platåträskor och pungkramarbrallor är "state of the art" bland arborister numera. Vad titeln har med trädbeskärning att göra går mig alldeles förbi.

Anonym sa...

ptv,btw.

Tanja Rolandsson sa...

Vilken underbart dålig bild! Pricken över i:t tycker jag dock är den male cameltoe som flertalet av personerna lyckats åstadkomma i sina skrev. Smakfullt!

Livsängel sa...

Ibland är det inte utan att man undrar om det gick en knarkvåg genom dansbandssverige på sjuttiotalet. Med tanke på kläderna, menar jag. Man måste väl vara duktigt påtänd för att frivilligt ta på sig något sådant?

Anonym sa...

Fast ett J med streck på toppen som sticker ut enbart åt vänster är faktiskt ett I. Det ser ut som ett J, men det är det inte, ety ett J som har streck på toppen måste sticka ut åt höger också.

Det lärde jag mig av min mor, som envisas med att skriva sitt namn så. Det är förmodligen en praktik som dog nån gång på stenåldern^h^h^h^h^h^h^h^h^h^h50-talet.

Så typ: http://static5.depositphotos.com/1010449/419/i/450/dep_4199980-I-love-you-text-in-handwriting.jpg

Anonym sa...

Kul att google påstår att omslagsfotot är på tjeckiska. KJMJDAS är alltså på Sverigeturne.

Anonym sa...

Har inte en av dem en annan nyans på byxorna? För inte kan det väl vara ljuset?

Anonym sa...

Ki-Midas.

Allt han tog i blev skit.

Anonym sa...

Från Vetlanda. Nytt omslag (inspirerat av Hall&Oates?) finns här: www.svenskadansband.se/img-kimidas-6261.htm
Finns en bild av gruppen som lagts ut på Tradera, vilket gav säljaren 9 spänn: www.tradera.com/dansbandskort-kimidas-fran-vetlanda-auktion_292401_150026368
Deras andra LP, "Stanna hos mej", innehöll bland annat hits som "Det är skönt att ha nån väntande där hemma". På baksidan av den skivan finns en variant av blåvit trikå-fotot samt info om att dom hade en fan-club i Nässjö.

Floatpooper sa...

Är det ett träd? Jag trodde Disney hade gjort en uppföljare: Älkling, jag krympte bandet.

tompa sa...

Ett dansband som inte har ett Z i namnet är inte ett riktigt dansband. Annars har de gjort allt rätt från camel toe till oläslig text.

Anonym sa...

Min kusin , en av dem, de var super-tuffa då.Alla hade nördiga bandnamn och sparkdräkter.Som ett litet fotbollslag ungefär...