2012-02-11

Nysse - Jag vill ha mycke' pengar

Nysse vill ha mycke' pengar. Hade han det skulle han klä sig i basketskor och en svart-gul-grön-rödrutig skjorta som övergår sömlöst i korta shorts. Han hade även bytt ut sina möbler mot mysiga gröna kuber i grön plywood.
1984.

30 kommentarer:

Anonym sa...

Hur vet du det? Kanske är det för att kunna byta ut just de atiraljer du räknar upp som Ny$$e skall ha alla stålarna? Isåfall är det närmast ett fullgott skäl att önska att hans drömmar går i uppfyllelse.

Manne sa...

Ny$$e, en svensk Ke$ha

Sjöstedt Looking At Things sa...

Tycker att det är lite Kaj Kindvall-vibbar med de där brillorna.

Anonym sa...

Såg en väldigt slemmig och risig gubbe på en av göteborgskalasets konserter för tio år sedan. Han skulle stå längst fram och fotografera Queen B and the Zydeco amigos. Märklig farbror. Men det visade sig vara Nysse. Kände till han sedan hade spelat gitarr åt flera stora svenska artister som Uggla m.m.
Han hade förmodligen inte fått mer pengar eftersom han inte hade basketkängor upp till skrevet eller en vidrig skjort-shorts-kombo på sig.

Mascara sa...

Men lite kul var det ju att få se hundralappar med Gustav II Adolf på.

Anonym sa...

Nysse har gitarraffär på St Eriksgatan

Anonym sa...

Ville nog ha lika mycke´ pengar som Johnny Winter (på bilden) och kanske spendera dem på samma saker som honom?

Petmol sa...

Men vad är det för platta som står lutad mot den gröna kuben? Det ser ut som ännu ett katastrofalt omslag.

Imperial58 sa...

I jämförelse så framstår ju Dr Hooks omslag till Bankrupt som fantastiskt bra! http://991.com/newGallery/Dr-Hook-Bankrupt-382649.jpg

Anonym sa...

Låter mycket Uggla om detta. Förklaringen finns här:

http://www.youtube.com/watch?v=ncQ9T2b1Okg

Johan sa...

Jag har den här plattan signerad. Med tjock silverpenna står det "Till Benke från Träskmannen".

Anonym sa...

Nysse är kung!

Anonym sa...

Spelar ingen roll hur gräslig han ser ut - har man Johnny Winter med på sitt omslag så är det i alla fall en vinnare.

Jan-Erik sa...

Omslaget som står lutat mot kuben är ju albumet "But seriously, folks..." med The Eagles gitarist Joe Walsh. Hans album "So What" sågades här på KO av herr Dryck för ett tag sedan. Då var Herr Dryck och jag inte riktigt överens, eftersom Joe Walsh konsekvent i alla år släppt soloskivor med märkliga namn och bisarra omslag, fullt medveten om att han kan kosta på sej att ha vilka omslag som helst. Hans äkta fans kommer i alla fall att köpa skivorna och de stora pengarna tjänar han ändå med The Eagles. Om någon anstränger sej för att omslaget SKA bli fult så tycker jag det blir poänglöst att såga det. Men det är ju bara jag...

Anonym sa...

Nej, du har helt rätt, Jan-Erik. Medveten katastrofalitet är inte katastrofal. Herr Dryck har haft flera omslag av den typen med på bloggen, och det är lika fel varje gång.

Markus sa...

När ens egen stjärnstatus inte är tillräckligt hög, eller på nedåtgående, kan man alltid bjuda in någon större stjärna som gästartist på ens platta.
Men befinner man sig alltför långt ned i hierkin får man nöja sig med att ha med stjärnorna på sitt omslag. Nysse befann sig uppenbarligen långt från toppen.

(min teori motsägs iofs kanske av omslaget till Sgt Pepper)

Anonym sa...

Jag pryade i Nysses gitarraffär en gång, han är en av de riktigt få kultiga snubbarna man ännu kan stöta på. Ska fråga han om han har kvar de grymt snygga skorna.
Som kuriosa kan nämnas att tavlan på Michael Schenker (tror jag), finns kvar i hans affär än idag.

Jörgen sa...

"Medveten katastrofalitet är inte katastrofal"

Tja, om man misslyckas katastrofalt med att göra det katastofala omslaget då? Då är det ju ändå katastrofalt, om än inte på det sätt som var avsett. Det kanske till och med blir lyckat. Det är ju en riktig katastrof det.

mongoboy sa...

När Nysse uppträdde med Uggla hade han en skär gitarr formad som en pung med hals och huvud som lem och ollon. - DET hade varit ett katastrofalt omslag.

X-pert sa...

Den Zebrarandiga Gibson Explorern är i själva verket en förklädd sedeltryckpress. All pengarna verkar i alla fall komma därifrån. Det är jättebra med mycke' pengar för då kan man slänga sina glasögon på golvet och köpa sig ett par exakt likadana nya. Och en radiostyrd bil. Han har verkligen haft spenderbyxorna på sig. (Innan bilden togs alltså.)

Anonym sa...

Jörgen, bara så att du vet: Vi skiter stenhårt i ditt pladder.

Anonym sa...

Om Nysses gitarr såg ut som Mongoboy skriver bör Nysse då spelat på turnén "Den döende Dandyn" och då gick hela koreografin i könsorganens tecken...

Katastrofal koreografi???

Anonym sa...

Katastrofala omslag från förr finns det otroligt många och jag känner mej djupt hedrad att nån har funnit mitt.
Fast Göteborgskalaset 2001 spelade jag med Pugh och jag fotade på scenen till min GCF sida på nätet men Queen B and the Zydeco amigos har jag inget minne av, slemmig och risig gubbe det känner jag mig fortfarande.
Johnny Winter (inte Schenker) på affischen och Joe Walsh var ju mina stora idoler på 70 och 80-talet och det stämmer att jag har affishen inramad på min gitarraffär i Stockholm.
Har precis läst Johnny Winter bok och jag hade inte lagt pengar på det han har gjort
Joe Walsh But Seriusly Folks omslag tycker jag är ett fantastiskt roligt omslag.
Det mest fantastiska är att jag har min egen platta signerad av Joe Walsh, fick den av någon som träffat honom och Joe var hedrad för att hans platta var med på mitt omslag så han signerade den.
K_kgitarren som den hette hade jag bara på Häftig Fredag giget 1977 i TV den var så dålig så jag spelade aldrig på den igen men jag hade kvar den till 1989 då den blev stulen. Den var inte med på Döende Dandy Turnén då lirrade jag bara på Larrivée gitarrer med Floyd Rosé.
Pengarna på omslaget är fejk det är bara överst det ligger hundralappar resten i varje bunt är papperslappar.

Nysse

Frödis sa...

Den här har jag sjungit in en musikvideo till på fritidsgården i Dalby i mitten av 1980-talet. Tänk om jag kunde få tag på den VHS-kassetten.

Tove sa...

OMG! Den här har ju jag, haha!

Anonym sa...

Har för mig att Nysse var en aldeles lysande turnéledare en gång i tiden.
Det pratas fortfarande om en del bus han och hans gäng gjorde. :-)

Jonathan Newton sa...

Den här har jag bara väntat på!

Jonathan Newton sa...

Den här har jag bara väntat på!

Sambandsadjutanten sa...

Det är ju Chevy Chase för bövelen!

Anders sa...

Rolig läsning

http://nysse.com/uggla.html