2012-02-05

Mathz Ronnies - Vissna blommor

Oh happy day!
Här har vi ett gäng riktigt ledsna killar, på ett omslag som nog var menat att utstråla vemod och eftertanke. Metoden var att sätta fem långhåriga snubbar i vita sidenkostymer runt ett litet bord med trötta döende blomster på. En av killarna sitter uttråkad och plockar sönder växterna, medan mannen mitt emot tittar på med ett aningen roat ansiktsuttryck. Alltihop ramas in av påmålad svart rök som inte ser ut att vara sund att inandas.
Detta ska alltså se sorgligt ut, men det skiter sig redan uppe vid bandnamnet. Det är väldigt svårt att utstråla ett själsligt djup med svärta och melankoli när man heter Mathz-Ronnie. Mats-Ronnies hade varit ett sjukt fult bandnamn, men sedan slängde de in ett H och ett Z också och skippade bindestrecket.
En udda detalj är att det finns en Mats med i bandet, men ingen Ronnie. Däremot spelar både Sonnhy och Benny i bandet, men det lät visst inte fräckt nog.

1975.

19 kommentarer:

Anonym sa...

utgivet på Marilla också. Hans Edlers förnäma bolag :-)
Bara en sån sak...
http://www.sunkit.com/hans-edler/

Petter Y sa...

Det här måste ju vara det absolut värsta exemplet på påmålad rök hittills. Vanligtvis brukar de ju i alla fall - som i Ronimas 'Morgongåva' eller Bengt Hedins 'Lättblandat' – lyckas få den någorlunda jämnt fördelad. Men det här? Det är så uppenbart att de använder den för att redigera bort oönskade element. Var det den saknade länken Ronnie som satt nere vid högra mannens knä? I sådana fall undrar man ju, i ljuset av de böldartade polisongerna och den i luft upplösta fjun-permanenten på männen längst bak, vilket fruktansvärt stilbrott han måste ha begått för att bli ersatt med en svart blobb. Och vad som innan rökcensuren hände vid blom-marodörens armbåge/skrev vill jag inte ens spekulera i.

Mascara sa...

Mathz Zonnhyz?
Det hade vart nåt det ...

Anonym sa...

Sonnhy??? Med "h"??? Det ger ju en helt ny innebörd av begreppet "Y-barn"...eller ska det kanske heta "hY-barn"...?

Tobias sa...

Jag som var övertygad om att något hade kommit ivägen för kamerablixten! Menar ni att den "skuggan" också är påmålad?

Anonym sa...

Kan vara en dust av svart materia som kryper in i bilden... Carl Sagan sitter i mitten till vänster.

goose sa...

Det är synd på särskrivningen av namnet. Det hade varit snitzigare om de hetat Mathzronnies. Mycket kul som kommit från Mårilla!

Olle Magnusson sa...

Schyssta bandyklubbor

Markus sa...

Nu vet vi vad det mörka molnet i Lost var för något.

Sirius sa...

HAHA fick mig ett riktigt gott skratt! xD

Anonym sa...

Jösses vilka vissna killar!

Anonym sa...

Vid första anblicken ser det ut som han till vänster sitter och sms:ar eller nåt. /A-K

Anonym sa...

HAHA!

Livsängel sa...

Men bara tanken på att kalla en skiva "Vissna blommor"...

cargul sa...

Löjliga kommentarer av vissa på denna sidan. Dessa foton skall naturligtvis ses i ljuset av att fotona är från den tiden, och att det kanske var inne och rätt just då med dylika skivomslag. Varför i så fall inte kommentera även ABBA:s fruktansvärda fula utstyrsel och fula skivomslag på 70-talet? Fult, fult, fult är bara förnamnet.
Dansbanden är de enda ni vågar häckla.
Matz Ronnies var en helt fantastisk och duktig orkester att dansa till på den tiden. Jag har enbart trevliga minnen av fantastiska danskvällar med denna orkester.
Ni kommer av era barn i framtiden att få samma nedvärderande kommentarer om era idolers foton.

Herr Dryck sa...

Jag häcklar inte bara dansband, titta runt här på bloggen så märker du det snart. Jag skulle gärna såga Abba också, men deras skivomslag når inte riktigt upp till den fulhetsgrad som krävs för att platsa här på bloggen.
Märk väl att jag ingenstans klagar på Mathz Ronnies musik, de var säkert trevliga att dansa till. Här bryr jag mig bara om skivomslagen, och i detta fall var det ett riktigt dåligt sådant. Säkert kommer dagens skivomslag sågas om 20 år, i den mån det ens görs skivomslag numera.

Headhunting sa...

Headhuntingmaterial!

Mange Bromölla sa...

Fanns visst en Ronnie med i bandet.

cargul sa...

Ronnie Bjuvegård var en tidigare medlem i bandet. Troligtvis från den tiden när bandet tog sig namnet Matz Ronnies.
Det finns massor av orkesternamn som innehåller namn där bandmedlemmen inte längre spelar med. Sten & Stanley är ett exempel. Stanley slutade som medlem i bandet någon gång på 60-70-talet.
Bandet heter än i dag Sten & Stanley.