2012-01-25

Roger Waters - The pros and cons of hitch hiking


Denna talar egentligen för sig själv. De fick en idé och löpte linan ut utan att någonsin tänka efter det minsta lilla. Idén i sin helhet var att hyra in ett fruntimmer som fotograferades naken bortsett från högklackade skor och en ryggsäck.

Kombinationen T-shirt och naken underkropp är en klassiker bland folk som vill framstå som stabila personligheter, här har de tagit det konceptet till en ny nivå. Damen klipptes in enormt fult i ett blått landskap, och sedan var de nöjda.

Idén var ungefär lika briljant som att samarrangera husdjursmässan och årsmötet för Sveriges chockallergiker, att be att få sin pizza vändstekt eller att satsa sina besparingar på utgivningen av den bortglömda Astrid Lindgren-boken "Pippi får en hjärnblödning".

1984.

26 kommentarer:

Trapp-Ellicka sa...

Det är ju inte ens en Fjällräven "Kånken".

Anonym sa...

Nostalgi på deluxe-nivå, min kompis hade detta runkobjekt, fullt tillräckligt för en 13-åring att gå igång 1984!!

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Musikmässigt ett mästerverk! Mera katastrofalt är dock omslaget på senare utgåvor (och USA-utgåvan) som censurerats på värsta sätt med en stor svart rektangel över brudens bakdel...

Anonym sa...

Inget fel på den rumpan!

Charlotte sa...

Hennes ansikte är bortklippt eller? Eller profilen av hennes ansikte elelr vad man skall säga. Skivomslaget var iallafall bland det skummaste jag har sett. Men det är ju det som är ditt adelsmärke, att du hittar dem..

Ullabella (min egen sekreterare) sa...

Kvinnan på omslaget är Linzi Drew. För nerdar som vill veta mer:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pros_and_Cons_of_Hitchhiking

fruust sa...

varför kommenterade du inte på det bortklippta ansiktet?

Anonym sa...

Fint skuren bild, varken bröst eller ansikte fick kraken behålla. Hängpåsar och ugly face?

Anonym sa...

Jag vet, man kan ju klistra in sin egen bild! Det är lätt gjort om man som jag fick 5:a i pappslöjd

Anonym sa...

Oh Jesus Jones! Annars är ju Roger Waters en bra musiker, men detta var ett bottennapp!

//Fru Sylt

Assman sa...

Anonym 14:00-> Va? "Inget fel"?? Nej, kanske inte om man gillar prepubertala pojkstjärtar...

Stackarn är ju så anorektisk att hon inte ens HAR en rumpa. Nej, det där benranglet går inga riktiga män igång på. De rumpor jag gosar med får gärna vara 40 tum i omkrets.

Markus sa...

Ser inget större fel i detta omslag, förutom att vägen saknar mittlinje. Och kantlinjer.

Herr Dryck sa...

Markus: är det du som inreder hemma hos dig? Väljer du dina egna kläder? Det vore spännande att se exempel på din personliga smak.

Anonym sa...

Omslaget lika är slajmigt, vulgo och gubbigt som innehållet är briljant.
Total falsk marknadsföring alltså - ett fall för Sverker eller Konsumentverket! Man måste väl kunna lita på att innehållet är lika uselt som utsidan?

pojoel sa...

En utomordentlig skiva, som fortfarande finns kvar i min hylla.

Med tanke på att det är Roger Waters som är inblandad, har det nog tänkts ett dussintal gånger mer på hur omslaget ska se ut och vad det representerar, än samtliga övriga omslag på den här bloggen (Les Rita Mitsuokos omslag undantaget).

Markus sa...

Herr Dryck, så mycket kan jag avslöja angående min personliga smak att det är i den här utstyrseln jag tycker min fru gör sig allra bäst. Förutom ryggsäcken, kanske.

Anonym sa...

Jag tror omslaget är en parodi på ett annat omslag från samma tid, med en naken flicka i samma pose (fast utan ryggsäck). Vet inte vilken skiva, men den skyltades rejält med i skivaffärerna i början av 80-talet.

Sofia sa...

Markus: Jag vet inte om du är ironiskt ironisk i någon invecklad metaform som är bortom min förmåga att uppfatta ironi, men jag tror inte det, utan att du helt enkelt är en man som tycker att nakna fruntimmer är en bra och snygg grej att sätta på skivomslag; en uppfattning som du helt och hållet baserar på att du tycker om nakna fruntimmer. Du har i så fall fel på så många sätt att jag skulle behöva ett slags teoretiskt schema för att åskådliggöra det. Men jag tycker Herr Dryck redan gjort det jobb som krävs för alla oss andra, vilket är att visa bilden och förklara i ord vad den innehåller.

Magnus B sa...

Ha, en klassiker! I min gamla upplaga av "The Rock Yearbook 1985" platsar denna bland Worst Album Covers of the Year, med motiveringen "Waters' grubby, bullying misogyny and petulant misanthropy (bra läge att lära sig lite nya ord här...), which form the basis for this particularly repugnant LP, find their grotesque visual equivalent in Gerald Scarfe's crude, enormously offensive cover. That two supposedly intelligent men, of admittedly advancing years, could produce such an insensitive, insulting cover is simply reprehensible."

Markus sa...

Klargörande:
Inlägg 1 = Ironi.
Inlägg 2 = Sanning. Jag tycker min fru är väldigt vacker i sin naturliga utstyrsel.

KRUM sa...

Tycker det en rätt schysst bild, synd bara att bruden är så skabbigt inklippt. Och kanske borde hon ha mer glädje av ett par kängor när hon vandrar...

Junker Bunker sa...

Lite mindre budget för Hr Waters solo efter Floydkarriären kanske, omslaget inte riktigt som Storm Thorgersens epos. För övrigt, alla rödstrumpor: om detta är stötande, hur kunde Scorpions Virgin killer (originalet) någonsin få se dagens ljus? Idag blir väl analysen snarare "Åh, fina skor" i fjortisbloggarnas värld. O tempera, o mores.

goose sa...

Det kanske är tänkt som en parodi på något? Kanske ett internskämt som gått över styr när vi i publiken inte förstår sammanhanget. Det är lätt att bli hemmablind...

goose sa...

Förresten Markus, jag tycker som du att din fru är som finast i den utstyrseln...

Anonym sa...

När Roger Waters är inblandad, kan det ta ett tag innan man förstår vad som egentligen händer. Mannen är inget mindre än ett geni.

Anonym sa...

Vad är det för psykologisk mening med att låta skivbolagets visuella artister kasta ut den här smörjan på ett Roger Waters album?
Är det Roger Waters producent som har lanserat sin personliga våta dröm på ett album för att eventuellt sälja lite musik till olika snuskhumrar ute världen.
Viss är denna en fullblodsmodell men herregud, vad ska bruttan tala om för oss om det musikaliska innehållet på skivan.
Troligtvis var alla dessa musikarbetare trötta efter år i branschen under 70-talet och orkade inte komma upp med något annat än personlig perversion.