2012-01-10

ТЯЖЕЛЫЙ ДЕНЬ


Här har vi hårdrock från Sovjet, med ett gäng som ser fantastiskt sovjetiska ut. Enligt min översättning lyder texten "hård dag", om några rysktalande läsare vet bättre får ni gärna höra av er! I den rejält dassiga bilden står fyra män i ett mjölkigt dunkel. Det är en halvflint man inlindad i kassler-nät, en man med böljande hårsvall och gles mustasch, en blond Edward Furlong med inövat mystisk blick och en oskarp typ som missat kameran helt och ser ut att vara stenad på ugnsrengöring. Rekvisitan består av stubbar som de slagit i en massa spik i.

Baksidan är inte bättre. Här får vi en tydligare bild av den halvflinta mannens illa valda frisyr, och han har nu fått på sig någon slags haklapp som makes no sense what so ever.
1989.

23 kommentarer:

Frank Sinistra sa...

Åh, dessa härliga sovjeter.

Mascara sa...

Är de helt ryska?
Ja, det är de.

Martin sa...

Apropå hårdrock, har du ingen vinyl med Manowar? Känns som att dom skulle platsa här :)

Salasso sa...

Nubbtypsnittet är ju coolt. Katastrofalt? Knappast.

Själv känner jag bara ömhet när jag ser en platta med sensovjetisk rock. Tänk på att det statliga skivbolaget "Melodija" försökte prångla ut systemkritik i en lagom acceptabel förpackning. Texten på baksidan (som jag tyvärr bara delvis förstår) är högstämd som inlagan till en stråkkvartett utgiven av Rikskonserter...

Henrik Ravin sa...

Hard as nails.

Bara tanken på när de "spikade" rekvisitan får mig på gott humör.

Nicke sa...

Gitarristen ser ju lika stenad ut på baksidesbilden!

lukaskatt sa...

Stenad på ugnsrengöring ha ha.. Har själv hört att han körde hårt på Mr. Muscle när det var som värst med missbruket. Tydligen var Mr. Muscle så grymt uppåt så han var tvungen att komma ner på lite hemkokt Svinto senare på kvällen.

Anonym sa...

Jag trodde Lars Ulrich var Dansk.

X-pert sa...

Han med högt hårfäste har skapat spikkonsten. Han har slagit i alla spikarna själv. Därav det höga hårfästet. Men notera att spikhuvudena är vända utåt. Mesigt!!Det är småpotatis jämfört med den spikkonst Telly Savalas visade upp i "On Her Majesty's Secret Service" (ni vet där George Lazenby åkte slalom i smoking på film-affischerna). Där var alla spetsarna vända utåt. Inte konstigt då att Telly hade den frisyr han hade. Så nu förstår vi hur det gick till.

Gubbe Ivan sa...

Otroligt roligt och fint skivomslag. Mycket trendiga och moderna killar för sina sovjetiska tider. Sådana "tuffa" killar var dröm för alla dåvarande sovjetiska tjejer. Ni har inte sett sovjetisk musik: gubbar i svarta kostymer och tanter i långa klänningar stod orörda vid en flygel och sjöng något socialistiskt.

Och skivans titel översätts som "En jobbig dag".

Anonym sa...

Jag pratar inte ryska, men jag kan läsa kyrilliska. "Tyaschelij den" får jag det till. //Fru Sylt

Anonym sa...

Obehaget längst till höger måste ju vara Mikael Nykvist med klockren hockey....
Tendens till knarkarögon alt. blunda när fotot tas, är också iögonfallande ! på Micke.

Gubbe Ivan sa...

En låt från den skivan: http://www.youtube.com/watch?v=RItEzg_JKk8

Markus sa...

Hårda grabbar, men deras hemsnickrade igelkottar visar att de också har en mjukare sida.

Goose sa...

Det kanske fanns liknande regler för klädavdrag hos Sovjetiska skatteverket som i Sverige? Det är ju vanligt att skylla på här, för den som vill slippa erkänna dålig smak...

Anonym sa...

Å! Den här skivan har jag, inköpt i Leningrad 1989. Så mycket fanns det inte att välja på i skivaffären nära Nevskij prospekt, detta omslag såg åtminstone något ut för världen. Och så fanns samma skiva i Drycks samling! Jag tror aldrig att jag lyssnade på den... är den bra, Hr Dryck?

Herr Dryck sa...

Den är inte jättebra, nej.

Anonym sa...

"Den är inte jättebra, nej...."
Ha-ha-ha-ha......det måste ju vara the understatment of the year, för att uttrycka det milt, utan att jag har hört ett smack av detta "mästerverk".

X-pert sa...

Hoppsan. Jag måste ha råkat oavsiktligt redigera bort min underfundiga formulering om att begreppet "slå huvet på spiken" inte lät sig översättas så väl till ryska i min tidigare kommentar. Allt snacket om Telly Savalas föll platt till marken. Fattar ni nu?

kyd.blogg.se sa...

OMFG

Makarov sa...

Kan också vara nåt utanförskapsgäng i sthlmstrakten, typ FFL, som på sitt allra spralligaste sätt firar senaste värdepostrånet…

Witchfinder sa...

Tänkte mig att den här gruppen skulle vara jäkligt bra, men låten som var på youtube-länken var lite för mycket trött AC/DC-musik. Hade hoppats på lite hårdare heavy metal. Ryska band anno 1989 var några år efter i utvecklingen och lät ofta som heavy metal från 1983, med bra resultat.

Someone sa...

Han som är tvåa från vänster ser ut som en kille jag såg i en gammal porrfilm en gång.