2011-12-17

Tre blå - Gamla blåtiror!

 
Ge plats på scen för tre karlar i blått som står och kissar tillsammans.

Mannen på vänsterkanten har något så anmärkningsvärt som ett skägg med mittbena. Det känns som ett mode som aldrig riktigt tog skruv, men han ska ha en eloge för att ha försökt.

Mannen i mitten ser enormt klurig ut, han påminner om en femårig tjej med en hemlighet. Den tandlöse till höger ser busig ut han med, om det inte vore för den rikliga hårväxten i deras ansikten hade de kunnat vara ett spralligt kompisgäng i klass 2 B.

De tre blåtirorna signerade skivor vid något tillfälle, och en av dem valde tydligen en penna som inte höll för tidens tand. Varken hälsningen upptill eller hans signatur är särskilt knivskarp.

1974.

35 kommentarer:

Anonym sa...

Skägg med mittbena! Det trodde jag nästan Henri Becquerel var ensam om. Tror Becquerels val av skägg berodde på överkonsumtion av uran.

Mascara sa...

Varför är det ingen av dem som har någon blåtira?

Anonym sa...

hehe killen till vänster, ser ut som att det står neger på hans tröja...

Anonym sa...

Degerfors i ett nötskal..

Anonym sa...

Formen är god herr Dryck. Din avhandling av Gregg Allman anser jag tillhör topp 5.

Nu till anledningen till att jag gör ett inlägg: Kan du lämna ut en adress till vilken man kan skicka en LP? Alternativt kan du få köpa den för 9.90:- om det skulle kännas bättre för dig.

Anonym sa...

Det var då fan vad många "till" det blev! Kommer ni ihåg ölet "Till". Såg nyligen ett sådant ölglas. Försökte googla på det, utan framgång. Måste ha varit någon lustigkurre som döpte ölet. "En Till tack".

Markus sa...

Motsägelsefull bild. Är det tre sköna hippies som lever efter parollen peace & love, eller är det tre raggare som dricker brännvin och spöar folk?

Herr Dryck sa...

Anonym: Det löser vi! Skicka ett mail till herr.dryck@gmail.com!

Wagner sa...

Ser ut som några lokala förmågor från sällskapet länkarna. "Se så roligt vi kan ha utan sprit" vill bilden förmedla och det sket sig totalt.

Anonym sa...

Jag råkade tidigare ikväll se ett avsnitt av Columbo från ca '74, där den andre huvudpersonen också hade mittbena på sitt skägg. Så denne blåtira var inte ensam om det på det hemska 70-talet. För övrigt HATAR jag den där 70-talsfrisyren som han till höger bäst exemplifierar - vanlig tråkig snedkamning men med långt hår på sidorna. Den är VIDRIG!

ninanita sa...

Han i mitten säger (apropå kissandet):Ni skulle bra gärna vilja veta vad jag gör med mina händer,va!? Tips: Jag kissar inte!

Hildur sa...

Så nära varandra som de står är nog risken stor att killen i mitten blir kissad på benen.

Anonym sa...

Ser det inte ut som att det bara är mannen i mitten som kissar och att männen som flankerar honom är mer behjälpliga än vad som anses passande.

Anonym sa...

...och därav hans pillemariska leende.

tompa sa...

Låt mig först få gratulera till ännu ett fantastiskt omslag.
Upplysning till Anonym (en av dem):
Till var ett öl som bryggdes på Till-bryggeriet i min hemstad Östersund. Ingen vet varför det hette så, men deras slogan var "Säg Till om öl". Jäkligt fyndigt.
Vissa skojade om att de även bryggde ett gravöl som hette Till Sist. Också fyndigt.

Anonym sa...

"Säg Till om öl" Ha ha! Fantastisk. Känns som att de antog första bästa förslag.

Sorgligt att varannan öl på bolaget är från Spendrups numera. Stort tack för upplysningen!

Anonym sa...

Tycker någon annan att bokstaven Å är vedervärdig på detta omslag? Sysslar själv med layout ibland och detta skääär i mina ögon.

Anonym sa...

Om man frivilligt väljer färgen blå i Degerfors får man nog räkna med några blåtiror...

Anonym sa...

Är det inte en ung Leif GW Persson till höger?

Anonym sa...

Och en ung Björn Hellberg i mitten?

Anonym sa...

Erik Hamrén till höger?

/J G

Anonym sa...

Äh vad fan, jag tycker han i mitten ser jävligt skön ut på nåt vis! Kolla hårrufset där på vänster sida, lite rock n´roll sådär mhmm :) /Therese

Wagner sa...

Han till höger är ju gamle
hockeymålvakten Pekka Lindmark. Hur fan kunde jag missa det?

Annelie sa...

I mitten har vi ju nästan Halvdan Glappkäft från Hem till Midgård. =)

Anonym sa...

Vart är den gula???

Anonym sa...

"Blå" är väl slang för Viagra?
Nog ser de rackarns pilska ut de trenne sutenörerna!

JM sa...

Mittbenaskägget var ambulansförare i Karlskoga. Min morsa, som jobbade på akuten, var tvungen att köpa ett ex av plattan...

Anonym sa...

Undrar om inte klassikern "Vad har du under blusen Rut" var på denna skivan?

Herr Dryck sa...

Det stämmer bra det, som första spår på B-sidan.

Anonym sa...

Fan va ni hackar på dom... Han till vänster "Bo" är nog den snällaste personen jag känner! Han har 5 barn, och 6 barnbarn och är nog jävligt lycklig borta i USA där han nu bor!

Herr Dryck sa...

Anonym 13:07: Jag har aldrig påstått att han skulle vara elak eller olycklig, det enda jag kommenterar är hans skäggdesign som han själv hade valt. Det är väl knappast att hacka på honom?

Anonym sa...

TILL-ölet är tillbaka, med samma slogan. Ursprungligen från Östersunds ångbryggeri (sedermera TILL-bryggeriet) men numer producerat av Carlsberg...
http://www.carlsbergsverige.se/Drycker/ol/Sidor/TILL.aspx

Anonym sa...

Du måste vara en tragisk figur som tar igen dina egna tillkortakommanden med att raljera över andra människors utseende.

Anonym sa...

Mina gamla grannar,satt och lyssnade när dom repade i ett garage tror det var 1973.lekte med killen til högers dotter.

Anonym sa...

det var längesen någon kommenterade här så jag får hålla liv i det en stund till är det någon som har hört dom spela någon gång det har jag gjort på västerby gård i Bohuslän jag tyckte dom var bra hade skivan också men den har försvunnit skulle köpa den igen om någon har en till salu (en som inte har glömt dom)