2011-12-29

Polarna, Jörgen Edman

 
Det är något läskigt med vuxna män som har pyjamasparty.
Polarna och Jörgen Edman har varit med förut, det var det där gänget som hatade dig så innerligt.

Nu är de tillbaka, hysteriskt glansiga och fina. Precis som sist skiljer sig Jörgen klart och tydligt från sina undersåtar, genom att kaxigt bryta mot dresscoden och bära extra mycket brösthår. Halslänkarna på detta omslag är precis så där äckliga som de ska vara, och frisyrerna är bedårande.

Jörgen är förstås Den Snygge. Med en jättefrisyr tjock som en brunbjörnspäls och machohaka slår han de övriga på walk over. Killen nere till höger har en klockren revisor-look och påminner mycket om Napoleon Dynamites bror Kip.
Skivan tycks inte ha någon titel.

1974.

17 kommentarer:

X-pert sa...

Jag vet inget om Jörgen själv, men om hans undersåtar kan jag avslöja följande.
Han upptill höger köper extra spröda chips som han efterbakar i mikron för att göra ännu sprödare. Tuggar sedan dessa med ÖPPEN mun på indie-film-festivaler.
Han nedtill höger sommarjobbade 1972 på P4:s intendenturförrråd. Dök en dag upp på jobbet med 64 pennor i bröstfickan. Förrådsförvaltaren som bara hade 42 pennor blev helt knäckt och fick ledas hem. Förtidspensionerades som den förste i landet med diagnosen utmattningssyndrom.
Han nedtill vänster vann ”En värdsomsegling under haven” som Illustrerad Klassiker då han kom tvåa i skolmästerskapen i BRIO-labyrint 1969. Hade mycket hellre velat ha ”Tsarens kurir”. Fick i vuxen ålder alla sina ideal raserade då hans bäste kompis avslöjade att han vunnit genom fusk. (Hade tejpat igen de svåraste hålen med osynlig tejp.) Har nu funnit Gud och är på bättringsvägen.
Han upptill vänster fnittrar ljudlöst för sig själv åt sina mesiga kompisar som sätter färdigtuggade tuggummin UNDER stolen. Pissar på dassrullen hemma hos andra. Fast bara lite brukar han urskulda sig.

Magnus Berg sa...

För en gångs skull tyckte jag faktiskt inte att detta var så katastrofalt. Ett standard-dansbandsomslag. Källan börjar väl inte sina, Herr Dryck...?

Anonym sa...

Asså, om det var 1974 nu så skulle jag definitivt sära för Jörgen.

Sexpert sa...

"Jörgen bor med sin fru i Märsta, och arbetar numera som personlig assistent."

Jojo, fast med de riktigt bra låtarna som spelades i Repmånad i bagaget borde han fortsatt.

Fat Bastard sa...

Han ser ju precis ut som en ung David Coverdale.

Nu kan jag aldrig mer lyssna på mina favoriter Whitesnake!!!
Du har förstört allt, Herr Dryck!

SmithLock sa...

Får väl flika in lite ang Jörgen och hans tappra män: när repmånad spelades in så spelar ju grabbarna i slutet. Kolla in när Jörgen skall äntra scenen, han kliver upp baklänges så stt säga. Snacka om tajta byxor alltså. Tydligen fick dom sy ihop dom ett antal ggr innan herr Åberg sa att nu får du gå upp baklänges. I den filmen får man verkligen känna på fula scenkläder a lá 70-tal.

Anonym sa...

Klart plattan har en titel, den heter ju för fasiken "Jörgen Edman"
Polarna är bandet och dom har gjort en temaplatta om en manlig vän och älskare som heter Jörgen Edman. Han sitter i kassan på ICA i Övre Nedre Rakvattnet och är byns turistmagnet. Han kan nämligen joddla och jojka samtidigt och det gick Polarna i gång på och gjorde en kärleksfylld hyllning till allas vår egen Jörgen E. Lyssna på texterna så förstår ni.

Chris sa...

Haha, lite som att komma hem :)

Anonym sa...

Min mamma har den här skivan hemma hon älskar Jörgen Edman och det har hon nog gjort sen 70-talet.
Just saying!

Goose sa...

Ruggigt dassiga färgkombinationer. Å andra sidan kan det ju finnas färgblinda dansbandsdiggare också, så då får dom sitt.

Anonym sa...

Vad gör Gösta Ekman där längst nere till höger?

Anonym sa...

Jörgen och hans bögpolare.

Anonym sa...

Lite roligt att läsa alla kommentarer hit och dit om min morbror Jörgen :-)

Micke R sa...

Sjunger han inte alls nu för tiden?

Headhunting sa...

Riktiga stjärngossar :)

Stefan sa...

Efter att ha sett de flesta andra dansbandsomslag här på bloggen så tycker jag nog att detta är ett av de snyggare faktiskt.

Anonym sa...

Jörgen bästa sångaren fantastisk röst. kan sjunga allt från dansband till klassisk musik.lyssna på suger baby love. vilken pipa.