2011-12-14

Mia Westers - Ge mej din hand

 
Ett par glasögons styrka bestäms i regel av linsernas slipning, inte av bågarnas grovlek eller glasens storlek i centimeter.
Mia missförstod detta.

1978.

20 kommentarer:

Rimbloggen sa...

Vad menas med LP S? Är det pluralformen av LP? Är det en slags bokstavskombination i stil med ADHD? Eller står S:et för "skit"?

Foolo sa...

Det är 5:or. Jämför med S:en i titeln.

Spiring sa...

Jag tycker också det ser ut som "LP 5". Vilket antyder att det finns minst fyra till.

Janne sa...

"Ge mej din hand". Skulle väl inte tro det va!!! Vem vet vilka onämnbara saker den handen skulle kunna råka ut för!

Anders M sa...

En inte helt ointressant del i denna dyrgrip är åsnan (?) som står bakom Mia. Hur tänkte man då? Det saknas något i bilden...något grått...något ludet...Jag vet!! Jag har en polare som har en åsna, den kan få vara med på ett hörn. Den är rätt ful så vi visar inget nylle, bara ryggen.
Taget!! Sa det samstämmiga designteamet.

stuhre sa...

Jag har hört att Mia Westers hardcore-fans, som en kul grej, amputerade ena handen för att kasta upp den på scén under låten »Ge Mej Din Hand«.

Bödvar från Flen, som var fanatiker, kapade i sin iver båda händerna på en bandsåg men kunde inte kasta dem själv när det väl blev dags. Tänk, vad stolligt det kan bli.

Mascara sa...

Det värsta är inte att såna brillor var högsta mode 1978.

Det värsta är att de är moderna igen.

Imperial58 sa...

Alfred E Neumans syrra!!!

Matte sa...

Vid närmare granskning (utan tefatsstora pansarglasbrillor, visserligen) verkar åsnan bakom henne vara en stenbumling. Men jag vet inte.
Däremot tror jag att jag vet att sådana glasögon inte någonsin borde vara högsta mode i vilket årtusende man än råkar befinna sig.

Ms Rosenstare sa...

Brillorna har hon ju för att kunna se handen.

Fat Bastard sa...

Det gränsar ju till lyteskomik det här!

Den allra finaste formen av humor.

A A N sa...

Förutom typsnittet på Ge mej din hand och de fula LP 5-blafforna är detta ett ganska stiligt omslag tycker jag.

X-pert sa...

Jag fattar som vanligt ingenting. LPn är från 78 men Glada Hudik Teatern startade 96. Gjorde hon nån slags smygdebut 18 år i förväg. (Tack Fat Bastard för att du öppnade upp för denna nobla form av humor.) Klänningen är ju riktigt snygg men det är en djävulsk fälla egentligen. Det sitter en dold rävsax i decolletaget. Därav uppmaningen i skivans titel. Teckensnittet är grafikerfackets hämnd mot bortrationaliseradet av blytyperna. ”OK ni tog bort blytyperna. Då kan ni glömma Bodoni och Garamond. Ni får från och med nu Suicidal. Snullit va?”

Anonym sa...

Fasen, det ser ju ut som om hon har dubbla glasögonbågar.
Snyggt med glugg mellan framtänderna, det ser man inte ofta nuförtiden.

Markus sa...

Glasögon? Jag ser bara en generös urringning.

Anonym sa...

Hennes försök att dra bort uppmärksamheten från hennes ansikte genom att ha dom fulaste glasögon hon kunde hitta var helt klart ett misstag.

Nicke sa...

Mia har ju förekommit tidigare här:
http://katastrofalaomslag.blogspot.com/2007/05/mia-westers-sknk-mig-en-dans.html

Då ville Mia ha en dans, nu vill hon ha hela handen. Vad hette uppföljaren? "Jag vill ha allt du äger"?

Denna skiva såg jag senast igår i backarna på Radio Malmöhus skivloppis till förmån för Musikhjälpen. Där fanns också andra dyrgripar som figurerat på denna blogg som Gert Jonnys, Alf-Olles och kungen av smaklösa omslag, salige Brogren.

X-pert sa...

Konstigt men det finns mer att säga om eländet. Frisyren!!!! Läggningsvätskan är cyanoakrylat (även kallat superlim). Ihop med kravallglasögonen så förstår man att hon preparerat sig för det värsta. T.ex. studiebesök vid en atmosfärisk provsprängning.

SWE-X sa...

Ha, ha, ha, vilken nostalgitripp! Den här styggelsen hittade jag i en container någon gång på 80-talet. Det var en hel del skivor där, men jag behöll bara denna, enbart för omslagets skull. Jag tror faktiskt att skivan fortfarande finns kvar i en skivback hemma hos min mor.

Anonym sa...

Ge-mig-din-hand-typsnittet heter "Pump". Vilket väl på något sätt kan kopplas till omslagsbilden...
Är hon månntro uppblåsbar?