2011-12-20

Max Rogers - Med dej i mina armar

Max Rogers har vi träffat flera gånger förut, men här visar de upp en lyxig sida av sig själva som är alldeles ny.
De har samlats i ett rum fyllt av den hopplösa bruna gas som så ofta pryder denna sortens skivomslag. Allihop bär högtidskläder och den nedre ynglingen har till och med vita handskar och cylinderhatt. Han har dem inte på sig förvisso, men han ska ändå ha extrapoäng för att försöka få en dansbandsorkester från Norrköping att kännas luxuös och fin.
Blixten eller lamporna som fotografen använde förstör bilden som en slägga genom en tevagn. De speglas perfekt i varenda glasöga på ett alldeles underbart vis, vi får förmoda att de inte tog några fler bilder då reflektionerna knappast hade kunnat bli värre.
Färgskalan är som synes jublande festlig. Ungefär som att få ett presentkort på Fonus, eller EN biobiljett till Smurfarna med svenskt tal.
1984.

23 kommentarer:

Linnea sa...

Med dig i mina tarmar!

Nonsensakuten sa...

Dock har de lyckas matcha färgerna på kläderna till en fin komposition. Svart och vitt om vartannat.

Anonym sa...

Bara jag som tycker att bilden ser helt uppåt väggarna sned ut (syftar på att piedestalen står oroväckande icke-rakt)?

Snowroller sa...

Killen med glasögonen till höger ser ut som Dracula med en prilla under läppen.

Mene Tekel sa...

Mannen nere till höger (med det största skägget) ser ut som den som bestämmer. Och han väntar förmodligen på en avrunkning "med vita vantar på" (för att citera Johnny Bode) av den yngste i gruppen.

X-pert sa...

Varför släpar bara vissa instrumentalister med sig sina verktyg in i fotostudion. Jag vägrar att tro att detta är en orkester förrän jag fått bildbevis. Jag vill se en konsertflygel, trummset (komplett med tam tam), vibrafon, bastuba, gärna tramporgel you name it... Om han sätter på sig hatten kommer den att sprätta av lika fort pga frisyren det fattar väl alla. Vit frack är ju sååå klassigt... NOT! Påminner om Runar på sitt bejublade bröllop i Livets Ords kyrka i Uppsala då det begav sig. Oxå klassigt.

Markus sa...

Lite familjen Addams över det hela.

Anonym sa...

De av medlemmarna som INTE tagit självmord än, vad känner de vid åsynen av detta gamla omslag? Avgrundsdjup skam? Eller är de så dumma i huvudet att de fortfarande tycker att omslaget är bra? Jag vill veta! Är det ingen som kan leta på dem i telefonkatalogen och ringa och fråga?

Den Rockande Kocken sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Man TAR inte självmord. Lika lite som man BEGÅR livet av sig.

Anonym sa...

Anonym 10:00: Ta självmord, är du snäll. "Ta självmord" är numera ett vedertaget begrepp, och lika korrekt svenska som något annat. Den här diskussionen har vi haft förut på denna blogg och jag tänker inte älta den igen; men framhärdar du ska jag leta upp densamma och trycka den i plytet på dig.

Anonym sa...

Nej gör inte det. Risken är stor att jag begår livet av mig. Oxå korrekt svenska eftersom det finns belagt på minst två ställen. Och du behöver inte ens leta. QED (= Quod Erat Demonstrandum för de obildade)

Anonym sa...

Sorry, du är körd. När till och med språkprofessor Lars Gunnar Andersson säger att 'ta självmord' är acceptabelt bruk så kan du ta din språkuppfattning och gå och gömma dig. 'Ta självmord' är framtiden, så ta dina latinska idiom och stoppa upp dem.

X-pert sa...

Apropos Anonyms och Anonyms Wordfeud.
Först föddes jag. Sedan TOG jag min sexdebut. Efter det BEGICK jag studenten. Innan jag började fundera på att BEGÅ livet av mig hann jag också TA en och annan surströmmingspremiär. Men sedan sa jag till mig själv att BEGÅ mig samman. Det finns nå’t att leva för: Herr Drycks blogg. Och han varken BEGÅR miste eller TAR misstag. Skall vi ha det på det här viset? Det handlar inte om rätt eller fel. Här är det ett OREFLEKTERAT språkbruk då man faller till föga för bloggande fjortisars felskrivningar. I deras fall handlar det ofta lättja och ointresse för språket. Vilket ingen Anonymerna kan beskyllas för. BEGÅ nu varandra i hand på nätet och Gott Nytt År.

Magnus Berg sa...

Herr Dryck, nu måste jag säga en sak.... Är det inte dags att släppa dansbanden snart nu? Jag menar, vi har sett så många genom åren att jag har svårt att tycka att ens ett som detta är särskilt roligt längre. Vi vet hur de ser ut, vi vet att minst 3 av 5 killar kommer att se väldigt goofy ut... och? Försök gå över till "riktiga" artister som är katastrofala, det kommer att bli roligare.

Anonym sa...

Spelar ingen roll hur mycket xpert svamlar; TA är på väg att ersätta BEGÅ, så är det bara. När det allmäna språkmedvetandet anser det vara korrekt svenska så ÄR det det. Och ni som inte gillar det kan ta en fet balle i röven, för det finns ingenting ni kan göra för att stoppa det.

Undrande sa...

Kan man oxå säga BEGÅ en fet balle i röven?? Eller är utbytet av predikat enkelriktat?

Anonym sa...

Sluta spela dum. BEGÅ kan inte ersätta någonting. BEGÅ är ett helt menlöst icke-ord som är på väg att försvinna framför våra ögon. De som fortfarande använder ordet är tack och lov snart utdöda.

Undrande sa...

På tal om icke-ord. Vad tycker du om icke-tecken mellan ord delar? Ja du ser säkert vad jag menar; sär skrivning helt enkelt. Det är något som i stället för att försvinna framför våra ögon dyker upp. Liksom apostrof vid genitiv. Skall man aktivt ta ställning för ett reflekterat språkbruk (snygg formulering, tack för den)eller lealöst svepas med av majoriteten? De flesta tycker nog att det är praktiskt att en spade benämns spade.

Niclas Lövkvist sa...

Det är intressant att Max Rogers i ett och samma band har lyckats samla både jättar och småfolk. Längdskillnaden är ju närmast unik.

Anonym sa...

Någon fler som tycker att de ser skendöda ut?

Anonym sa...

Haha, killen i glasögon uppe till höger (han som enligt någon ser ut som dracula) är min farsa! :)

Herr Dryck sa...

Härligt!