2011-11-23

Niclas Wahlgren - Tidlös

 
Titeln är fullkomligt klockren.

Det finns ingenting med denna bild som som är tidlöst, snarare är den daterad på ett sätt som fullkomligen spikar fast den vid just året 1986. Niclas bär höga, svarta läderbyxor med något litet dambälte till, ett torsoplagg som landar mitt emellan t-shirt, linne och sönderriven sopsäck, röda hängslen och ett tunt guldarmband.

Vidare står han och lutar sig käckt mot en gul rektangel, som han bara snuddar vid med den yttersta spetsen av sin armbåge. Frisyren, fickorna framme på byxorna och till och med det röda typsnittet är daterat. Det enda som förtjänar att kallas tidlöst är väl det tradiga typsnittet som ordet "tidlös" är skrivet med, och eventuellt den vita bakgrunden. Men det är lunch!

1986.

17 kommentarer:

Magnus Rasck sa...

Ett sånt där bälte har jag sett förut. Jag var liten då, och minns att min styvfar hade sån på sig när man skulle vara "finklädd". När det var extra fint och man skulle ut och äta julbord med företaget, patron bjöd, så hade han även en stor pepitamönstrad rock med utanpåknytning. Kavajbyxor och finskor. Och det där bältet i byxorna. Herregud.

Anonym sa...

Tidstypiskt måste man ju säga att det är, man katastrofalt, det vete sjutton!

Herr Dryck sa...

Titeln gör det till ett katastrofalt koncept.

tompa sa...

och frillan...1986

Anonym sa...

Det kan kanske eventuellt vara den gula rektangeln, som ska betraktas som tidlös?

Eva sa...

Nej, den gula rektangeln är väldigt mycket åttiotal! Skivor från det årtiondet pyntades ju gärna med pastellfärgade geometriska figurer!

Michis sa...

Ungefär som Mordern Talkings comeback skiva "Back for Good" (och de återigen endast slog igenom med samma två låtar som förra gången sen dog ut).

Kane sa...

Hans namn är väldigt Thriller-inspirerat skrivet.

Anonym sa...

Hela familjen Wahlgren med förgreningar skrämmer mig....

Anonym sa...

Ingen har kommenterat det faktum att han har hängslen och bälte! Bara det är ju lite av ett skämt i klädväg.... eller är det avsiktligt av honom?

Fat Bastard sa...

Hängslen och livrem är ju naturligtvis ett politiskt ställningstagande.
En ogenerad hyllning till Forne finansminister Sträng.

Floatpooper sa...

Herr Wahlgren har just nått finalen i fickpingis, därav det extatiskt stela leendet.

Anonym sa...

När jag påminns om Niclas Wahlgren tänker jag alltid på sex-scenen i G som i gemenskap och ryser. Skönt att äntligen få något nytt att rysa över.

ZZ sa...

Är det bara jag som ser den oerhörda likheten med omslaget på inlägget innan? Dvs, är det Niclas Wahlgren som ligger där och breder ut sig? Är det kanske en docka som gör att han ser så glad ut även på detta omslaget?

Så många frågor, så lite tid.

Anonym sa...

Skivans ursprungstitel var "Menlös",men eftersom Niclas vid denna tidpunkt ej lärt sig skilja mellan stora och lilla visaren och ej ens ägde en klocka döptes skivan i all hast om och succén var därigenom given!

Reb sa...

Har länge försökt hitta igen Pernilla Wahlgrens katastrofala omslag. Där när man rimmar "försent" med "försynt".
Någon som har en länk?
Världens bästa blogg btw!!!

Herr Dryck sa...

Reb: Den du tänker på är Kristin Kaspersen! http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2010/10/kristin.html