2011-11-29

Limmericks - Det är musiken

De hade bestämt att de skulle sitta på knä och blåsa maskrosfrön på omslaget, men det går inget bra alls.
Den ende som fixar det är mannen uppe till höger. Han har hår och skägg till den milda grad att han ser ut som ett snår i ansiktet, men han lyckas blåsa bort fröna.
Mannen mitt i bilden plockade en färsk och pigg maskros, och sitter nu skitbesviken och undrar hur han ska göra. Mannen till vänster om honom fattat ännu mer fel, och har plockat en smörblomma istället. Men han är glad för det, han hajade visst inte där med att blåsa bort frön. Bakom honom sitter en kille som lyser av glädje. Kanske är han glad för att han redan lyckats och är färdig med sin blomma. På högerkanten sitter en kille som missat hela grejen. Han sitter och blundar med kass hållning och verkar påverkad av något mycket starkt. Eventuellt håller han något i nypan, i så fall lite dill eller nåt annat krafs.
Notera hur de softat nedre vänstra hörnet av bilden men inget mer, samt att bandnamnet är felstavat.
1975.

35 kommentarer:

Rimbloggen sa...

Killen nere till höger verkar helt klart Clabbe af Geijerstam-influerad..

M sa...

Och gruppens namn är felstavad dessutom

Herr Dryck sa...

M: tack, det lyckades jag missa!

Mascara sa...

Visst ser det ut som ett gäng som rånade banker på 70-talet.

Makarov sa...

Han längst fram i mitten säger väl: ”Och vad är du för sorts dj-a blomma då?”

Kakan sa...

Nederdelen är softad för att dölja att mannen i mitten kissat på sig. Tyvärr har det inte lyckats helt då man, om man tittar riktigt noga, kan se den mörka fläcken i hans skrev. Det är inte besvikelse vi ser i hans ansikte utan skam och obehag.

Nicke sa...

Fast att kalla bandnamnet felstavat är väl att ta i. Då är väl 90% av alla dansbandsnamn felstavade då det oftast går ut på att ta ett ord/namn och förvränga det med konstig stavning. De satt antagligen och valde mellan Limmericks, Limerikz och Limmerix. De föll i alla fall inte i z/x-fällan.

SWE-X sa...

Inte felstavat, de har bara glömt bindestrecket i dubbelnamnet; Limm-Ericks.

Anonym sa...

Varför förbjuds inte vissa människor att göra skivor?

Anonym sa...

Det där med Limm-Ericks...Han som sitter längst ner till höger ser i alla fall ut att ha sniffat något sådant.

Anonym sa...

Vad ví har med att göra här är en s.k supergrupp.....
Från vänster; en blonderad Jon English eller vad fan han hette som var med i tv-prylar som handlade om att stå emot alla vindar i Australien och som sen släppte skivor á la Vargtass. Ovanför honom står en fet Stikkan ( Stickan, Ztikkan, Ztickan ) Andersson, längst fram i mitten huserar alla vår egen trestegsraket, Christian Olsson, längst bak till höger kan vi ha en smal Calle Moreus med hår och glasögon åt a bara helvete och sist men inte minst, manmen som gav hembränt ett ansikte, härligt pårökt och fin, svärmor(d)sdrömmen Martin Timell.
Eller så har jag bara missuppfattat alltsammans..

Herr Dryck sa...

Ok, Contrazt och Stefanz är också felstavade, men inte på samma sätt. Ingenting blir fräckare eller snitsigare av att man lägger till ett M i Limericks.

Anonym sa...

Originalbilden är softad runt om, det var bara det att de inte fick med hela bilden på skivomslaget:

http://svenskadansband.se/img276.search.htm

Anonym sa...

Vilken jävla panna "Clabbe" har förresten:

http://svenskadansband.se/data/media/97/xD0310-Limmericks.jpg

Lena sa...

Hr Dryck!
Du måste lägga till en "dela" knapp till fejjan så man kan lägga upp på sin logg! nu går det bara att dela som meddelande till komis/grupp! :-D

Anonym sa...

De var tvungna att skugga vänsterkanten för killen till vänster hade enorm PTH.

Herr Dryck sa...

Lena: Nu har jag försökt få till det i en timme utan framgång. Man behöver tydligen ha en ny häftig mall för att det ska fungera, och det känns kanske inte så KO.

Anonym sa...

Det avvikande r-et i titeln orsakar ett irriterande glapp, man vill liksom läsa "Det ÄR musiken". Men jag känner mig ärligt talat inte mer övertygad för det.

X.pert sa...

De har BRAKSKITARTÄVLING och nu är det han till höger som är på tur. De andra två i främre ledet är redan klara. Tråkigt nog hade de maginfluensa så det blev en spännande överraskning för dem. Fotolabbet fann på råd och softade bilden lite för att dölja missödet. De två i bakre ledet är domare. Han till vänster bedömer ljudkvaliteten och han till höger doften. Blomman har han till att liksom nollställa luktorganet mellan varven. De har redan kommit till ett interimistiskt domslut och gett han i mitten första priset. Men det är inget problem för det är ett vandringspris. Just nu studerar han med saknad sitt eget namn som är ingraverat i stjälken. Han anar nämligen att priset kommer att vandra vidare högerut

Jempa sa...

Hahaha, fantastiskt. Har du sett den här förresten?

http://www.stevecarter.com/albumcovers.htm

Din engelska motsvarighet minus de roliga texterna..

Anonym sa...

Han till höger med det frånvarande uttrycket missuppfattade det där med att blåsa maskrosfrön och är nu i sen egen bisarra värld efter att ha snortat en rejäl dunboll. Detta trots upprepade ansträngningar från bandkollegorna att visa hur det skulle gå till. Hamnade vid ett annat tillfälle i klammeri med rättvisan efter ett spektakulärt misslyckande att lämna utandningsprov vid en nykterhetskontroll då han rattade "turnébussen" (egentligen en gammal Volvo 145 med dekaler på dörrarna)

Hansi sa...

Måste bara fp tacka för den här helt jävla underbara bloggen

Markus sa...

Skratten, upplevelsen av oändlig lycka (han till vänster), försjunkenheten i blommans mysterier etc. pekar tydligt på en sak. Grabbarna har tagit LSD.

Anonym sa...

Du glömde nämna den mycket egendomliga skivtiteln..."Det är musiken"...som...?

Fia sa...

Tack för världens bästa blogg!Jag, sambo och syster skrattar så att vi gråter! Älskar't!

Herr Dryck sa...

Lena: Nu ska det fungera! Fick veta att min mall var fem år gammal och var därför inte kompatibel med såna nymodigheter. Nu har jag bytt mot en mall som stödjer sådant, men som är lika ful som den gamla.

X-pert sa...

Fortsättning på mitt ovanstående.

Den inåtvända blicken på han nere till höger är den man får då man försöker ta kontroll över den glatta muskulaturen i övergången mellan colon och rectum. Titeln på skivan är hämtad från ljuddomarens protokoll. "Vinnare: Han nere till höger. Motivering: Det är musiken."

Anonym sa...

Jag spelade med dessa herrar mellan 1988-1992 ;)

Anonym sa...

Episkt!

Anonym sa...

Killen till vänster - en blond Johannes Brost!
A-K

Koatess sa...

Jag tycker det ser ut som han längst ner till höger håller på att ladda upp en riktig braksit. Efter det får han säkert något saligt i blicken.

Shapeshifter sa...

Det var väl då faen till å vara neggig - gör det bättre själv då!?
;-)

elsa sa...

okej jag kanske är lite trött efter jobbet men jag kan inte sluta skratta, tack!

Anonym sa...

Softningen av bildens högra nederkant är där för att dölja urinrosen på "PissKjelles" alltför trånga Puss&Kramjeans.
Han var just då inne i sin mest aktiva sängvätarperiod.
Att han sedan tände på att gå runt i nedpissade byxor är en annan historia.

Anonym sa...

Är dom bröder allihop?