2011-11-08

Frank Valdor - Wonderful world of trumpets

Frank Valdor har varit med många gånger förut. På detta omslag står han och ler lika charmigt som alltid, det är uppknäppt, guld och en massa hår.
Men denna gången bjuder Franny på ett dubbelalbum, och det är när vi öppnar konvolutet som den verkligt spännande bilden visar sig. (Klicka för större bild.)
Här står han framför sitt privat-jet omgiven av en stor skara människor, ett uppenbart skrytförsök i samma stil som hans övriga skivomslag. Det fåniga är att de så uppenbart ställt upp sig framför ett vanligt kalt flygplan, och sedan ritat dit de snygga detaljerna direkt på fotografiet. Flygmaskinen hade inte såna fräcka turkosa ränder, och det stod inte "Valdor" på det heller. Tecknaren har gjort sig besväret att försöka kröka bokstäverna, men det blir inte precis övertygande för det. Notera hur den turkosa linjen överlappar den vinkande mannens arm! Notera även de två stackars personerna som hamnade mitt i vecket och som knappast går att urskilja alls.
Att hela den högra sidan är dassigt brun får ses som en bonus.
1975.

19 kommentarer:

X-pert sa...

Jag är stor anhängare av trumpetmusik. Men jag måste säga att Miles Davis och Maynard Fergusons omslag är lite mer genomtänkta. Deras musik också. Hade han spelat som en gud så hade han varit ursäktad. Jag menar Miles "You're Under Arrest" är ju så där som omslag betraktat, men vem bryr sig. En av dom i vecket är samma person som vänder sig bort på "Nu spelar vi puka". Frank hatar honom. Han är också trumpetare men mycket bättre. Därför måste han utplånas. Jämför de egyptiska faraonerna. Tidigare faraoner kunde tvingas in i glömska genom att få sina porträtt sönderslagna. Det är samma mekanism men tillämpad redan i bildens tillblivelse.

Anonym sa...

Nej, Herr Dryck, nu tycker jag att dina recensioner börjar kännas krystade... tänkte det redan på förra omslagssågningen, den var inte snygg men helt normal. Liksom denna - inget att lyfta på ögonbrynet åt. Har du fått slut på omslag men är inte beredd att sluta nu när det börjar rulla? Ta hellre ett omslag i halvåret, i klass med dina tidigare, än krysta fram trista recensioner som de senaste.

Spiring sa...

Anonym: Vad är problemet? Herr Dryck har inga skyldigheter gentemot världens bloggläsare. Det är ingen Public Service. Surfa iväg nån annanstans, nån bättre stans - eller starta en egen, bättre omslagsblogg, vetja. Finns inget som slår positiva exempel.

Herr Dryck sa...

Har du tittat på flygplansbilden? Jag håller kort sagt inte med dig. Jag har hundratals katastrofskivor som inte ligger på bloggen, men de handritade flygdekalerna kvalar ändå in.

Herr Dryck sa...

Det kommer snart ännu en Valdor-skiva, jag har laddat upp med en till som står i startgroparna!

Mascara sa...

Anonym 07.48 har missat en sak.
Det är fula skivomslag vi ska dissa.
Inte Herr Drycks recensioner av dessa.

Anonym sa...

Är det någon mer än jag som får obehagliga bilder av tysk porrfilm från 70-talet i huvudet, när ni ser detta omslag? Och ljudet av efterpålagda stönanden?

- Ja, ja, geil!!

Anonym sa...

Om man tittar riktigt noga har skaparen av insidan inte ens orkat ta bort originaltexten under "Valdor" som skymtar mellan bokstäverna när han/hon har försökt kröka Valdor runt (flyg)kroppen. Den intresserade kan goggla på flygplants registrering (D-IBMH) och får då fram att maskinen tillhörde "Hadag Air" i Dusseldorf. Man undrar om de gav sitt samtycke till att vara med som en i raden i Valdors galleri av smaklösheter...

Anonym sa...

Snarare en turboprop än en jet...
Väljer att bortse från det, håller inte alls med anonym från kl 0748.

/Ann Nonym

Anonym sa...

Han igen?!

Martin sa...

Herr Dryck:

Du ha väl inte missat att serietecknaren Johan Wanloo ha gjort en hel serie om den gode Frank? Den finns med i början av "Den skitstora boken"
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9188334821

Frank återfinns också Johan Wanloos suveräna "Spanskakurs":

http://www.youtube.com/watch?v=xNsROAWNg3s

Markus sa...

Jag tycker Frank ser ut som en fullblodspsykopat. Jag tror det är ögonen som gör det. Och leendet.

Spiring sa...

Anonym 09:49 (apropå tysk porrfilm): Nä, men det beror nog på vad man har för referensramar.

X-pert sa...

Alla har checkat in sina instrument utom trummisarna. Varför? Skall de tvingas gå till fots? Ja!! Frank är avlägsen släkting till kung Leopold II av Belgien. Han har ännu inte kommit över Kongos frigörelse. Detta är hans sätt att ge igen. Notera oxå härskarposen med ena foten på en afrikans trumma. Klockrent kolonialt beteende.

X-pert sa...

Skulle egentligen varit afrikansk trumma men det funkar ju ändå.

goose sa...

Smile och blick ger den klassiska frågan: skulle du vilja köpa en begagnad bil av denne man? Och svaret blir :nej inte ens en begagnad trumpet...

Lernia sa...

Jag tycker omslagets sunkighet kompenseras lite av att trumpet är ett coolt instrument.

Anonym sa...

Nostalgi. De första stapplande stegen på min trumpetarkarriär åtföljdes av denna pärla. Trots ryslig musik och dito omslag hade faktiskt Frank en hel del duktiga musiker i sitt band.
Min kära mor äger dessutom en Valdorbox med inte mindre än fyra(4!)fullmatade LP - pressade i transparent plast!!! Innehåller bl a hiten "popcorn" - en godbit för nostalgi-synthare. Slå det den som kan!

Åkesdotter! sa...

Men hallå hallå, Redan med titeln "Wonderful world of Trumpets" så har ju denna skiva kvalat in. Hur mkt mer katastrofalt kan det bli?